DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2057810-0,95%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Garantili ihale gibi

Garantili ihale gibi

ABONE OL
26 Temmuz 2023 12:43
Garantili ihale gibi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Saros Körfezi’nde bulunan Danişment Tabiat Parkı’nda bitişiğindeki 47 dönüm 850 metrekare arazisini 6 gün kiralamak için ihale açtı. Aziz Gül Organizasyon ve EDN Ajans Organizasyon tarafından 27 Temmuz günü ihalesi yapılacak alanda, Trakya Müzik Festivali düzenleyecekleri gerekçesiyle iki ay öncesinden bilet satmaya başladığı ortaya çıktı. İhale öncesi yaşananlar ‘şirket ihaleyi kazanmak için garanti mi aldı?’ sorusunu akıllara getirdi.

Lütfü KARAKAŞ’ın Özel Haberi

AYLAR ÖNCESİNDEN DUYURU

Aziz Gül Organizasyon ve EDN Ajans Organizasyon ve festival için açılan özel sosyal medya hesabından 18 Mayıs tarihinde 3-6 Ağustos tarihleri arasında Trakya Müzik Festivali düzenleneceği açıklanarak indirimli olarak kombine biletler 500 lira, kamp kombine biletleri ise 600 liradan internet üzerinden satışa çıkarıldı. Duyuru da, festivalin nerede yapılacağı yönünde bilgiye yer verilmedi.

BAKLAYI ÇIKARDILAR

Aziz Gül Organizasyon ve EDN Ajans Organizasyon ve festival için açılan özel sosyal medya hesaplarından takipçilerin ısrarlı sorularına rağmen günlerce festivalin nerede yapılacağı yönündeki sorular yanıtsız bırakıldı. Bu süre içinde, şirket yetkililerinin festival yapılacak yerle ilgili sorunu çözmek için bürokrasi çevrelerinde girişimlerde bulunduğu anlaşıldı. Organizasyon firması yetkilileri festival alanı konusunda ‘kesin söz’ almış olmalılar ki, ağızlarındaki baklayı hazırladıkları video ile 5 Temmuz günü mülkiyeti Edirne İl Özel İdaresi’ne ait alan olarak çıkardılar.

TAM GAZ TANITIM

Yer sorununun ‘çözülmesi’ için İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Eyyüp Batuhan Ciğerci ile yapılan görüşmeler ‘olumlu’ sonuçlanmış olmalı ki, organizasyon firması yetkilileri sosyal medya hesaplarından tam gaz Trakya Müzik Festivaline katılacak sanatçıların tanıtımını yapmaya başladı.  Duyurularda festivalin Danişment Tesisleri’nde yapılacağı açıklandı.

YENİ FİYAT DÜZENLEMESİ

Mayıs ayında bilet fiyatları 500 ile 600 lira aralığında olurken festival alanı konusundaki ‘krizin aşılması’ sonrasında birinci avantajlı dönem için bilet fiyatları 600-700 liraya, ikinci avantajlı dönem için bin ile bin 100 liraya yükseldi. Festivale gelmek isteyenlerin fiyatların yüksek olduğu yönündeki yakınmalarına organizasyon yetkilileri, ‘ekonomik şartlar’ cevabını verdi.

FESTİVALDEN 6 GÜN ÖNCE İHALE

Edirne Valiliği İl Özel İdaresi tarafından günler öncesinden festival alanı ilan edilerek bilet satışı yapılan Danişment Tesisleri’nin yer aldığı 47 dönüm 850 metrekare alan 6 gün kiralanması için açık teklif usulü ile ihale açıldı. Kurumun resmi web sayfasında yayınlanmayan ihale ilanında 27 Temmuz günü saat 11.00’de 1 milyon 735 bin lira muhammen bedel ile yapılacak ihaleye katılmak isteyenlerden istenilen belgelere yer verildi. İhaleye katılacakların 52 bin lira geçici teminat yatırılması da şartnamede yer aldı.

ALKOL SATIŞI OLACAK MI?

Kamu kurumlarında ve sosyal tesislerinde uzun yıllardan beri alkol satışı yapılmasına izin verilmiyor. Ancak ihale ilanında 6 günlük kiralama süresince festival alanında alkol satışı yapılıp yapılmayacağı konusunda detay yer almadı. İhale şartnamesi hazırlanırken, alkol satışı konusunun ‘ortada’ bırakılması ince bir detay olarak değerlendirildi.

SÖZ MÜ VERİLDİ?

Trakya Müzik Festivali düzenleyeceği şeklinde günler öncesinden açıklama yapan organizasyon şirketinin ihaleye katılıp katılmayacağı, kazanıp kazanmayacağı belli değilken alan olarak Danişment Tesisleri’ni ilan etmesi akıllara, ‘ihale öncesi söz mü verildi’ sorusunu gündeme getirdi. İhalenin neden festival tarihinden 6 gün önceye sıkıştırıldığı da bir başka tartışma konusu oldu. Bu yılla ihalede rekabet şartlarının oluşmayacağı ve bu kadar kısa sürede rakip firmaların hazırlık yapmasının mümkün olmadığı ileri sürüldü. İhaleyi kazandıktan sonra 6 günlük kısa bir süre içinde sanatçılar ile sözleşme yapılmasının neredeyse imkânsız olduğu dile getirildi.

REKABET ŞARTLARI OLUŞMAZSA

Edirne İl Özel İdaresi tarafından 27 Temmuz günü yapılacak ihalede rekabet şartlarının oluşmaması durumunda Genel Sekreter Vekili Eyyüp Batuhan Ciğerci veya Vali Vekili Sıdkı Zehin’in ‘hadde layık’ bulup bulmayacağı da merak ediliyor. Bu tür ihalelerde kamu zararının oluşmaması, gerekli rekabetin sağlanması için aylar öncesinden yapılması gerektiğinin altı çizildi. Sanatçıların yaz döneminde programların yoğun olduğu, neredeyse boş günlerinin olmadığı ve bu nedenle firmaların festival için hazırlık yapması için gerekli sürenin olması gerektiği ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.