DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2056378-0,99%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaytancıoğlu, dolunun vurduğu köylerde

Gaytancıoğlu, dolunun vurduğu köylerde

ABONE OL
21 Mayıs 2022 11:15
Gaytancıoğlu, dolunun vurduğu köylerde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, önceki gün dolu yağışından etkilenen Uzunköprü İlçesine bağlı köylerde inceleme yaptı. Binlerce dönüm tarlada dolu zararı olduğunu ve tarlaların yüzde 80’inin sigortalı olmadığını belirten Gaytancıoğlu, “Üreticiler hazine arazisi işlediklerini ve hazine arazilerinin sigortalanamadığını üzülerek ifade ettiler. Bu sorun mutlaka çözülmelidir. Araziyi kim işliyorsa ona destek verilmeli ve bu araziye sigorta yaptırılabilmelidir” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, beraberinde CHP Uzunköprü İl Genel Meclis Üyeleri Yaşar Sasa, Ahmet Sarıgül ve Mustafa Üstün ile birlikte geçtiğimiz gün dolu yağışından etkilenen Edirne’nin Uzunköprü İlçesine bağlı Elmalı, Sultanşah, Sipahi ve Bıldır köylerinde incelemelerde bulundu.

“BİNLERCE DÖNÜM TARLADA ZARAR VAR”

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Milletvekili Gaytancıoğlu, Edirne’nin Uzunköprü İlçesinin Elmalı, Sultanşah, Sipahi ve Bıldır köylerinin dolu yağışından etkilendiğini belirterek, buğday ve arpa ekili binlerce dönüm tarlada dolu zararının yüzde 90-100 etkili olduğunu söyledi.

“BU SORUN MUTLAKA ÇÖZÜLMELİDİR”

Tarlaların yüzde 80’inin sigortalı olmadığını kaydeden Milletvekili Gaytancıoğlu, “Bazı arazi sahipleri sigorta yaptırmak istemelerine rağmen Hazine arazisi işlediklerini ve hazine arazilerinin sigortalanamadığını üzülerek ifade ettiler. Bilindiği gibi hazine arazilerini işleyenler devlete dekar başına belirlenen kirayı ödüyorlar ancak desteklemelerden yararlanamıyorlar. Yine tapusu olupta hissedarı çok olan halk arasında miraslı yerler olarak bilinen tarım arazilerinin destekleri devletçe ödenmiyor, aynı zamanda bu tip arazilere tarım sigortası yaptırılamıyor. Bu sorun mutlaka çözülmelidir. Araziyi kim işliyorsa ona destek verilmeli ve bu araziye sigorta yaptırılabilmelidir” ifadelerini kullandı.

Doludan zarar gören üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileten Milletvekili Gaytancıoğlu,  üreticilerin zararının giderilmesi için konunun takipçisi olacağını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.