DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20758650,93%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gegeoğlu güven tazeledi

Gegeoğlu güven tazeledi

ABONE OL
16 Mart 2020 10:23
Gegeoğlu güven tazeledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Kadın Kollarının 14’üncü Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Çiğdem Gegeoğlu yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

CHP Edirne İl Kadın Kollarının 14’üncü Olağan Kongresi kentte bir restoranın salonunda gerçekleştirildi. Kongreye Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanı Mine Hepgüllü çok sayıda partili kadın katıldı.

Divan başkanlığını Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Yönetim kurulu çalışma raporu okundu.

“BİR KADININ EN KIYMETLİSİ EVLATTIR”

Kongrede konuşan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, ülkemizin ve bölgemizin zor zamanlardan geçtiğini belirterek, “Kadınlar her zamankinden aslıdan daha da sıkıntılı. Yakın zamanda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladık. Bizim için biraz daha anlamı büyüktü bu kutlamanın, anmanın, yakın zamanda İdlib bölgesinde şehit verdiğimiz çocuklarla birlikte, şehit annelerini daha fazla anmamız gerektiğini düşünüyoruz. Emek nedir diye sorduğunuzda bir kadına, emek; aslında bir çocuğu büyütmektir, bir aileyi bir arada tutmaktır. Bir kadının en kıymetlisi evlattır, onları gözlerinin içine bakarak büyütüyoruz. İşte şehit anneleri en kıymetlilerini bu vatana deyim yerindeyse feda ettiler. Öncelikle şehit annelerinin onurlandırılması gerektiğini düşünüyorum. Kongremiz hayırlı olsun.” dedi.

CHP Edirne İl Başkanlı Pekcanlı da kendi yetkisinin olduğu durumlarda kadınlara hem parti içinde hem de meclis üyeliği gibi diğer alanlarda özellikle yer verdiklerini belirtti.

GEGEOĞLU YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde bir geçersiz olmaz üzere 170 oyun 169’unu alan mevcut başkan Çiğdem Gegeoğlu, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Gegegoğlu yaptığı teşekkür konuşmasında, “Önümüze hangi engeller çıkartırlarsa çıkartsınlar, birbirinden kopmayan bir aileyiz biz. Önümüzdeki dönemde de elimizden geleni yapıp daha iyi başarılara ulaşmamızı diliyorum. Hiçbir gün yılmadınız ve beni asla yarı yolda bırakmadınız, bunu için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizlere her zaman başımız dik, mücadeleden korkmayan ve ülkemize olanlara karşı duyarlı olan, bundan asla yorulmayan bununla gurur duyan kadınlarız” dedi.

EN BÜYÜK GÖREV BİZ KADINLARA DÜŞMEKTEDİR.

Atatürk’ün, ‘Türk kadını dünyanın en aydın, en erdemli, en ağır kadını olmalıdır’ sözlerini hatırlatan Gegeoğlu, “Ve biz bunu başaracağız. Ülkemiz bugün dönüm noktasındadır, bunun nedeni; milletimizin bağımsızlığını ve bütünlüğüne saldıran devrimlerimize dil uzatan emperyalizm ordusunun birincil çıkarılmış olmasıdır. Bugün milletimiz 40 yıldır boğuştuğumuz bölücü terörün yoksulluğun artmasına ve büyük boyutlarda işsizliğe yol açan ekonomik çıkmazlarımızın, kadına ve çocuğa yönelik şiddetin de temel nedenlerinden birisi olan yılalardır süren hatalı eğitim sistemimizin ve toplumsal birliğimizin örselenmeye çalışılmasının altında emperyalist müdahaleler olduğunu artık iyi bilmektedir. Önümüzdeki süreç eninde sonunda bizleri Atatürk’ün işaret ettiği uygar, çağdaş, demokratik bir Türkiye yolunda birleştirecektir. Bu yolda en büyük görev biz kadınlara düşmektedir. Bizler, tarlada, fabrikada ve iş hayatında da üreten ve evinde oturan kadına da ulaşacağız. Kadınlarımızın ancak bağımsız. Özgür, üreten ve eşit bir Türkiye’de özgür olabileceği bilinciyle kadınlarımızı da mücadelemize katacağız. Bundan birkaç yıl öncesine kadar meydanlarda bağırıyorduk; bir milletvekili, belediye başkanı, muhtar, İl Genel Meclis üyesi birçok alanda temsil edilmiyorduk ama bugün biraz daha şanslıyız” dedi.

YÖNETİM KURULU

Çiğdem Gegeoğlu başkanlığındaki CHP İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu ise Hülya Abacı, Burcu Birgül, Ayşe Çotuk, Fatma Ger, Yurdanur Göktay, Sevgi Kanneci, Nursel Karabıyık, Şeyda Öztürk, Naide Tabak, Kadriye Taşkaya, Gökçe Ürer Tuna, Zeynep Yokuş, Nesrin Yüce, Tülay Yürük isimlerinden oluşurken, Kurultay Delegeri ise Nermin Arhatır, Burcu Birgül, Gülhan Memiş, Duriye Sezer olarak belirlendi.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.