DOLAR 32,4801 0.2%
EURO 34,5620 0.17%
ALTIN 2.474,99-0,31
BIST 9.531,76-1,53%
BITCOIN 2061154-4,79%
Edirne
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Geleceğimizi çöpe atmamalıyız, doğal kaynaklarımızı korumalıyız”

“Geleceğimizi çöpe atmamalıyız, doğal kaynaklarımızı korumalıyız”

ABONE OL
13 Eylül 2022 15:54
“Geleceğimizi çöpe atmamalıyız, doğal kaynaklarımızı korumalıyız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayata geçirdiği projelerde çevreyi her zaman en ön planda tutan Keşan Belediyesi, hem çevre kirliliğinin önüne geçmek hem de atıkları toplayıp ekonomiye kazandırmak için canla başla çalışmaya devam ediyor.

Bu amaçla çalışmalarını İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün hazırladığı programa göre yürüten Keşan Belediyesi, Orhunlar Kağıt ile ambalaj atığı protokolü imzaladı.

Saat 15.30 sıralarında başlayan ve Keşan Belediyesi Başkanlık Makamı’nda gerçekleştirilen protokol imza töreninde, Keşan Belediyesi adına Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Orhunlar Kağıt adına da Orçun Orhun protokolü imzaladı.

İmza töreninde; konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, insana, doğaya ve tüm canlılara saygılı bir belediyecilik anlayışıyla vatandaş ve çevre odaklı çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “Orhunlar Kağıt ile ambalaj atıklarını toplama konusunda protokolümüzü imzalıyoruz. Atıklarımızı geri kazanıp hem çevreyi korumamız gerekiyor hem de bu atıkları ekonomiye kazandırmamız gerekiyor.” dedi.

Ambalaj atıklarının tekrar kullanılmak üzere geri dönüşüme tabi tutulabilen atıklar olduğunu dile getiren Helvacıoğlu, “Temiz bir Keşan için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Geleceğimizi çöpe atmamak için mücadele ediyoruz. Keşan Belediyesi olarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak, atık oluşumunu engellemek ve atıkları kaynağında ayrı toplayarak geri dönüşüme kazandırmak için çalışıyoruz. Keşan Belediyesi olarak amacımız geri dönüşümü çocuklarımız ve gençlerimizden başlayarak bir yaşam biçimi haline getirmek. Atıklarımızı geri dönüştürürsek ülkemizin doğal kaynaklarını da korumuş oluruz.” şeklinde konuştu.

Mustafa Helvacıoğlu, 2021 yılında 3 bin 130 ton kağıt ve plastik ambalaj atığı toplayıp, geri dönüşüme ve ekonomiye kazandırdıklarını bildirdi.

Helvacıoğlu, geri dönüşüme kazandırılabilecek atıklarla ilgili Alo 153 Çözüm Masası’na bilgi verilebileceğini bildirdi ve protokolün hayırlı olmasını diledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.