DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2049294-0,87%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geleceğin eczacıları beyaz önlük giydi

Geleceğin eczacıları beyaz önlük giydi

ABONE OL
6 Haziran 2023 09:51
Geleceğin eczacıları beyaz önlük giydi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022-2023 Akademik Yılı’nda Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazanan eczacı adayları, mesleğe ilk adımlarını simgeleyen beyaz önlüklerini, düzenlenen törenle giydi. Tören kapsamında ayrıca, beşinci sınıf öğrencileri tarafından “Bitirme Projesi Poster Sunum Günü” etkinliği gerçekleştirildi.

Balkan Kongre Merkezinde gerçekleşen törene Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, 39. Bölge Edirne Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Ecz. Özlem Dinçer, Ecz. Murat Sezginer, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan birinci sınıf öğrencisi Arda Berk Çakaloğlu, Trakya Üniversitesinde eğitim almaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek “Burada bulunan tüm arkadaşlarım ve ben belirli bir gaye altında toplandık ve ülkemiz için hayırlı birer sağlık çalışanı olmak için söz verdik. Bunu başaracağımıza inancımız tam.” dedi.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, öğrencilerin alacakları eğitimle toplum sağlığının korunmasında her zaman ön planda olacaklarına inandığını kaydederek “Bugün fakülte olarak iki önemli etkinliği bir arada gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Bunlardan ilki, birinci sınıf öğrencilerimizin mesleki eğitimlerine girişlerini kutladığımız ve ilk günden mesleki kimliklerinin, sorumluluklarının farkına varmalarını amaçladığımız Önlük Törenimizdir. İkincisi ise son sınıf öğrencilerimizin bir yıl boyunca hazırladıkları mezuniyet projelerinin sunumlarını gerçekleştirecekleri Poster Sunum etkinliğimizdir. Fakültemiz eğitim programı ve hedefleri doğrultusunda öğrencilerimizin gelecekte multidisipliner çalışma anlayışıyla eczacının hasta tedavisindeki önemini çok iyi bilen ve uygulayan, ülkemizin ilaç politikalarını geliştirebilecek, topluma faydalı, etik kurallara saygılı, bilimin ışığından ayrılmayan Eczacılar olarak toplumdaki yerlerini alacaklarına inanıyoruz. Beyaz önlüklerinizi giyeceğiniz bugün, hayatınızdaki önemli günlerden biridir. Sizleri kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer ise Trakya Üniversitesinin, sağlık alanında köklü bir geleneği ve büyük bir geçmişi olduğunu belirterek, “Bu köklü geçmiş, günümüze güçlü bir akademisyen kadrosu ve akademik geleneği miras olarak bırakmıştır. Siz değerli öğrencilerimiz de bu geleneğin içerisinde üniversitemizin en genç fakat dinamik, hızlı gelişen ve bilgiyi beceriyle bütünleştiren, kısa zamanda büyük işlere ve önemli başarılara imza atan fakültelerinden birinde öğrenim görmek için Edirne’ye geldiniz. Sizleri aramızda görmekten ve buraya gelmek için gösterdiğiniz başarıdan dolayı bir kez daha kutluyorum. Böylesine güzide hocalarımızdan oluşan bir Fakültenin öğrencileri olarak eminim ki aldığınız eğitimle milletimize ve insanlığa büyük hizmetlerde bulunacaksınız. Bu yönüyle kutsal bir niteliğe sahip bu mesleğin öğrencileri olmak sizler için büyük bir ayrıcalık. Mesleğinizi uygularken almış olduğunuz nitelikli eğitimin ve bugün giyeceğiniz beyaz önlüğün hakkını vereceğinizden, etik değerlere bağlı hareket edeceğinizden hiç şüphemiz yok. Sizlere güveniyor ve sizlerle gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Törende, açılış konuşmalarının ardından eczacı adaylarına beyaz önlükleri giydirildi. Tören programı, Bitirme Projesi Poster Sunum Günü etkinliğinin ardından sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.