DOLAR 32,3410 0.18%
EURO 35,1993 0.02%
ALTIN 2.245,360,10
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2117437-4,15%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Geleceğin yöneticilerine, belediyeyi ve belediyeciliği anlattı

Geleceğin yöneticilerine, belediyeyi ve belediyeciliği anlattı

ABONE OL
30 Mart 2023 12:58
Geleceğin yöneticilerine, belediyeyi ve belediyeciliği anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğretmenleri Bahar Lofçalı eşliğinde Keşan Belediyesi Hizmet Binası’na gelen öğrenciler Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından makamda karşılandı.

Geleceğin yöneticiler tarafından yerel yönetim, belediye işleyişi ve çocuklara yönelik projelerini sorulduğu soruları Helvacıoğlu içtenlikle cevapladı.

İlk olarak öğrenciler tarafından “Bir Belediye Başkanı nasıl olmalı?” Sorusuna cevap veren Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi, sadece insanların belediyesi değil. Ben, içinde yaşayan tüm canlıların her şeyiyle ilgilenen, her şeyiyle dertlenen, siz evinizde rahat uyuyun diye çalışan bir belediye başkanı olmak istiyorum. Bir belediye başkanı da şehrin mutluluğu için çalışan bir belediye başkanı olmalı” dedi.

“Belediye Başkanı olmak için ne gibi zorluklar çektiniz?” Sorusunu yanıtlayan Helvacıoğlu, önce aile hayatından fedakârlık etmek zorunda kaldığını dile getirirken, “Bir kere konforlu hayatım yok. Mesela, bir sinemaya ya da tatile gidemiyorum. İnanın insanın gözüne uyku girmiyor. Başın ağrıyamaz, acın olursa ağlayamazsın. Nur topu gibi şeker ve tansiyon hastalığım oldu. Bir de döneminde kriz pandemi ve depremler ile kriz yönettik; yoksa Keşan’da çok daha iyi şeyler de görecektiniz.” İfadelerini kullandı.

Mustafa Helvacıoğlu ayrıca Keşan Belediye Başkanı olunca yapılan ilk icraatlar sorusunu da “Yollar çok bozuktu, önce yolları yapmakla meşgul olduk. Belediye personeli ile çok güzel bir iş bölümü yaptık, disiplin sağladık ve belediyenin parasını iyi yönettik.” Sözleriyle yanıtladı.

Öğrenciler daha sonra Keşan’da çocuklar için yapılan projeleri sordu. Soruya semt sahalarını örnek göstererek cevaplayan Mustafa Helvacıoğlu, “Macera Parkı’mız var. İçinde korku tüneli ve oyun grupları ile çocukların güzel vakit geçireceği çok güzel bir alan. Keşan’da spor ve kültür noktaları eksik. Biz bunu telafi etmeliyiz. Bunları başarmalıyız; çünkü sizi internetten ve yalnızlıktan uzaklaştırmamız lazım. İnterneti kullanın evet; ama ihtiyacınız kadar kullanın. Bu ihtiyacınızdan çok daha fazla yemek yemeye benziyor. Dijital ortamı yeteri kadar kullanmanız lazım. Ben görüyorum, herkes internet başında. Bu böyle olmamalı. Benim sizi spora teşvik etmem lazım. Herkesin bir spor branşı olması lazım.” Şeklinde konuştu.

Son olarak çocuklara seslenen Helvacıoğlu, “Ben bir daha dünyaya gelsem yine belediye başkanı olurum; çünkü sizi çok seviyorum. Keşan’ı çok seviyorum; çünkü içinde siz varsınız. Daha bilinçli ve katılımcı şekilde hayata dahil olmanıza katkı sağlayacağına inandığım bu güzel ziyaret için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizin için daha güzel bir Keşan yolunda çalışmaya devam edeceğimizin sözünü veriyorum.” Sözlerini kaydetti.

Öğrenciler daha sonra Keşan Belediyesi Hizmet Binası içerisinde bulunan birimleri gezerek, buralarda yapılan işlemler ile ilgili bilgi alırken, belediyeden tekrar buluşma sözüyle ayrıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.