DOLAR 32,5902 0.35%
EURO 34,8490 0.3%
ALTIN 2.507,840,95
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21028451,57%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Gelin bu yanlıştan vazgeçin”

“Gelin bu yanlıştan vazgeçin”

ABONE OL
6 Kasım 2020 11:00
“Gelin bu yanlıştan vazgeçin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk İş) Edirne İl Temsilciliği, esnek çalışmaya ilişkin hazırlanan kanun teklifine, düzenlediği toplantı ile tepki gösterdi.

Sendika binasında düzenlenen toplantıda konuşan Türk İş Edirne İl Temsilcisi Zeki Şişko, 25 yaş altı ve 50 yaş üstündeki çalışanlar için belirli süreli sözleşmelerin iki yıla kadar koşulsuz olarak yapılmasına imkan veren düzenlemeye tepki göstererek, “Gelin bu yanlıştan vazgeçin” çağrısı yaptı.

 “KÖLELEŞTİRME PAKETİ”

İstihdam paketinin esnekleştirme ve köleleştirme paketi olduğunu dile getiren, Şişko “Dediğimiz gibi mücadelemizi büyütüyoruz. Adına “istihdam paketi” dedikleri esnekleştirme, kuralsızlaştırma, güvencesizleştirme yani kısacası köleleştirme paketine karşı sesimiz bugün daha güçlü bir şekilde yükseltiyoruz. Çünkü bu köleleştirme paketine karşı sürdürdüğümüz mücadelede, artık yalnız olmadığımızı biliyoruz. İki gün önce HAK-İŞ ve DİSK’le ortak açıklama yaptık. “Esnek Çalışmaya Hayır” dedik. Yaptığımız ortak açıklamayla, Türkiye İşçi Sınıfının temel hakları söz konusu olduğunda, nasıl bir arada ve dayanışma içinde bir araya geldiğini gösterdik. Bu düzenlemeyi TBMM’ye getirenlere, getirilmesine sebep olanlara buradan tekrar sesleniyoruz.  Gelin bu yanlıştan vazgeçin. Vazgeçin ki arkanızda kötü miras bırakmayın. Vazgeçin ki emekçiler adlarınızı duyduğunda, yüzlerinizi gördüğünde size saygı göstersin. Vazgeçin ki, zaten emekçilerin sahip olduğu onlarca derdine bir dert daha eklemeyin. Salgınla, geçim sıkıntısıyla, işsizlikle, doğal afetlerle başa çıkmaya çalışan emekçileri daha fazla germeyin. Sizin derdiniz gerçekten salgın koşullarında istidamı artırmak mı. O zaman gelin, enerjinizi kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırmak için harcayın” dedi.

“MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Kendilerinin mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ama ileride bunun hesabını soracaklarını söyleyen Şişko, “Gerçekten salgın döneminde emekçilerimi düşünüyorsunuz. O zaman onların istedikleri dışında ücretsiz izine çıkarılmalarını engelleyin. Ücretsiz izine çıkarılan bir emekçinin ailesiyle beraber günlük 39 TL ile yaşayabildiğini hayal edin. Hayal edin ki yaptığınız yanlışların farkına varın. Arkadaşlar, Bizler derdimizi anlatmaktan usandık, onlar bizlere yeni dertler üretmekten usanmadılar. Ama bizlerin mücadeleden vazgeçeceğini mi sanıyorlar? Eğer öyle sanıyorlarsa bizi henüz tanımıyorlar. Bizler mücadeleden vazgeçmeyin. Ama bugün, ama yarın, bunun hesabını sorarız” dedi.

“PAKETİ PROTESTO EDECEĞİZ”

81’ilde alkışlarla paketi protesto edeceklerini söyleyen Zeki Şişko “Bu akşam ülke genelinde, mesai çıkışında alkışlarla bu paketi protesto ederek ilk mesajımızı veriyoruz. Mesajımızın alınacağını ümit ediyoruz. Bu köleleştirme paketi geri çekilmezse neler yapabileceğimiz herkese gösteririz. Bu mücadele çocuklarımıza mutlu bir gelecek, insanca yaşayacağı iş şartlarını sağlamak içindir. Yaşasın mücadelemiz, Yaşasın Dayanışmamız, Yaşasın Türk İş, Yaşasın Emek Barış Özgürlük Mücadelemiz ”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.