DOLAR 32,4555 -0.12%
EURO 34,7662 -0.64%
ALTIN 2.439,510,15
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2078138-0,93%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Genç diş hekimleri beyaz önlük giydi

Genç diş hekimleri beyaz önlük giydi

ABONE OL
30 Kasım 2022 12:37
Genç diş hekimleri beyaz önlük giydi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda fakülteye başlayan öğrenciler için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenledi. Törende diş hekimi adayları, saflığın ve temizliğin sembolü olan beyaz önlüklerini giydi.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Altuğ Çilingir, Doç. Dr. Burhan Can Çanakçi, Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Alparslan Bülbül, öğretim üyeleri, Edirne Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Esen Aydoğdu ve Nevzat Tabak ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesinin ardından Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin müzik dinletisiyle başlayan törende öğrenci arkadaşları adına bir konuşma yapan Ceren Karapire, uzun ve bir o kadar da heyecanlı bir sürecin ardından bugün büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ederek kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan ailelere teşekkür etti.

 

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altuğ Çilingir, Beyaz Önlük Giyme Töreni’nin yedincisini düzenlediklerini ve uzun yıllar devam etme temennisinde bulunarak, “Bugün giyeceğiniz beyaz önlükleriniz size maddi ve manevi büyük kazanımlar sağlayacak bir bilezik. Hocalarınızdan maksimum derecede faydalanın, onların bilgi ve tecrübelerinden istifade edin. Önünüzde beş yıl var. Çok uzun bir süre gibi gözüküyor ama çabuk geçiyor. Bu 5 yıl içinde bilgi dağarcığınızı artırmak adına durmadan çalışın.” dedi.

Başarılarından dolayı öğrenci ve ailelerini tebrik eden Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu da öğrencilerin beyaz önlüğü giydiklerinde mesleğin saygınlığını ve sorumluluğunu hissetmeye başlayacaklarını belirterek,  “Beyaz önlük aslında hekimin sürekli olarak kendini geliştirme, modern tıp uygulamalarını takip etme, kendini yenileme sorumluluğudur. Hastaya şifa vermenin, mesleğine, meslektaşına, hasta haklarına, insan haklarına, toplumsal değerlere saygının güvencesidir.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve protokol tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

Törende ayrıca geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan ve vefatından önce 63 yıllık bir cihazı Trakya Üniversitesine bağışlayan Diş Hekimi ve Şehir Tarihçisi Tekin Sayınbaş adına oğlu Uzm. Dr. Önder Sayınbaş’a Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altuğ Çilingir tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.