DOLAR 32,3328 0.15%
EURO 35,1912 0%
ALTIN 2.241,54-0,08
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2098380-5,03%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan: “Biraz sabır istiyorum”

Gürkan: “Biraz sabır istiyorum”

ABONE OL
13 Kasım 2021 15:38
Gürkan: “Biraz sabır istiyorum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kent genelinde yürüttükleri alt yapı çalışmalarıyla ilgili, 1930’lu yıllardan kalma eski boruları, son teknoloji, uzun ömürlü borularla değiştirdiklerini belirterek “Edirnelilerden biraz sabır istiyorum” dedi.

Başkan Gürkan Abdi İpekçi Caddesi’ndeki altyapı şantiyesinde gazetecilerle bir araya geldi. Burada yürüttükleri alt yapı çalışmaları hakkında geniş kapsamlı açıklamalarda bulunan Gürkan, Edirnelilere seslenerek, “Borular çürümüş bozulmuş. Bu boruları kullandırmaya devam mı edeyim. Yoksa bu yeni, bütün dünyanın kullandığı borulardana sizin de faydalanmanızı mı sağlayayım. Doğaya karşı, değişen iklim şartlarına karşı biz tedbirlerimizi almak zorundayız. Edirnelilerden biraz sabır istiyorum. Bize kızın bize öfkelenin, eleştirin hiç itirazım yok. Ama bilin ki bütün bu öfkelenmenize, bütün bu kızmalarınıza, bütün bu eleştirilerinize rağmen; Bizler sizin sağlıklı bir içme suyuna kavuşmanız için, sağlıklı bir alt yapıya kavuşmanız için, sağlıklı bir yağmur suyu toplamaya kavuşmanız için bu mücadelemizi yapıyoruz.” dedi.

“DOĞAL AFET NE SİYASET DİNLER NE PARTİ DİNLER”

Kentte geçen 21 Haziran günü meydana gelen yoğun yağışta sosyal medyada çok kötü bir durum oluşmuş gibi algı oluşturulmaya çalışıldığını anlatan Gürkan, “Yağmurdan sonra bazı arkadaşlarımız sosyal medyaya fotoğraflar koydu, ’10 dakika yağmur yağdı Edirne böyle oldu’ diye. Bunun siyaseti yok, bunun partisi yok. Doğal afet ne siyaset dinler, ne parti dinler, ne partili dinler. Ne CHP’li, ne AK Partili ne MHP’li, ne İYİ Partili dinler. Allah hiçbir şehrimizde böyle bir şeyin yaşanmasına müsaade etmesin. Aynı gün Edirne’deki 10 dakikalık yoğun yağıştan sonra 3 noktada yolları kapatmak zorunda kaldık. Şehrimizde altyapı çalışmaları bitmemiş olmasına rağmen ne bir iş yerini ne de bir evi su bastı, sadece 3 noktada yolu kapattık.

Bursa’da 5 vatandaşımız sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Dün Esenyurt’ta 1 Suriyeli misafir, 30 yaşında bir genç sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.” şeklinde konuştu.

“PARAMIZ VAR”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ında yardımıyla para konusunda bir sıkıntının olmadığı belirten Gürkan, şu ifadeleri kullandı: “Ödenek sorunumuz yok, paramız var. 2020 yılındaki çalışmalarımıza yetecek kadar ödeneğimiz İller Bankası tarafından sayın vekilimizin de çabalarıyla çıkarıldı. 2021’de de bunun böyle devam edeceğinden eminim. Altyapı çalışmalarına başladık ve devam ediyoruz.”

Hüsnü SARIGÜL

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.