DOLAR 32,3791 0.18%
EURO 34,9922 -0.26%
ALTIN 2.324,060,21
BIST 9.068,04-0,13%
BITCOIN 2262631-0,96%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan, “Siyasi ahlaksızlıktır”

Gürkan, “Siyasi ahlaksızlıktır”

ABONE OL
17 Temmuz 2021 11:53
Gürkan, “Siyasi ahlaksızlıktır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz günlerde kentte yaşanan afeti bazı kesimlerin altyapıya bağladığını belirterek, benzer afetlerin Bursa’da, Rize’de ve hatta Almanya’da yaşandığını afetler sonucu meydana gelen durumları siyaseten değerlendirmenin siyasi ahlaksızlık olarak gördüğünü söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl 660’ıncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne yönelik belediye meclis salonunda değerlendirme toplantısı yaptı.

“2 BİN 160 PEHLİVANA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Pandemi nedeniyle 1 yıl ara verilen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 660’ıncısı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Gürkan, “Pandemi nedeniyle 1 yıl ara verdiğimiz güreşleri, bir yıl aradan sonra tekrar yapabilmek. Bitmeyen güreşin devam eden efsanesini yeniden yapabilmek. Bizleri çok mutlu etti. Gördük ki sadece biz değil, pehlivanları, ağaları, cazgırları, ülkemizin protokol üyelerini herkesi mutlu etti. Gerçekten çok keyifli, nezih, kargaşa olmadan, düzensizlik olmadan, herhangi bir sıkıntı yaşamadan güreşlerimizi gerçekleştirdik.  Bu yıl 660.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılan 2 bin 160 pehlivanımızın hepsine teşekkür ediyorum. Yağlı güreşin kimliğine uygun güreşler izledik. Başpehlivanlık final güreşi dengi dengine, boyu boyuna derler ya, aynı cüssede iki pehlivanın final yapması görüntü olarak keyifliydi. Devlet protokolüne uygun olarak madalya törenimizi yaptık. 660.Tarihi Kırkpınar’ı hayırlısıyla bitirdik” dedi.

“KIRKPINAR’DAN GELİR 1 MİLYON 505 BİN LİRA”

Kırkpınar gelirlerini açıklayan Başkan Gürkan, “Bu yıl festivali yapmadık dolayısıyla kiralama geliri söz konusu değil. Bilet satışlarından Kırkpınar’da 423 bin 50 lira gelirimiz oldu. Ağalık gelirinden 1 milyon 22 bin lira, canlı yayın gelirinden 60 bin lira olmak üzere toplamda 1 milyon 505 bin 50 lira gelirimiz oldu 660.Kırkpınar’da. Tabi giderler bunun çok üzerindedir. Onları baka bir basın toplantısında ileteceğim” dedi.

“ÇOCUK AYRIMI YAPMIYORUZ AMA BELEDİYE ÇALIŞANLARIMIZA ÖNCELİK VERMEMİZ DOĞAL”

Kreş evinin ilk belediye çalışanlarının çocuklarına öncelik verileceğini dile getiren Gürkan “661.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ağalığını kazanan ve 12.kez ağalığı kazanan Seyfettin Selim’i tebrik ediyorum. 3 altın kemerli tek Kırkpınar Ağası. 4.altın kemerinin de ilk yılını kazanmış oldu. Kendisinin Edirne’ye kalıcı eser bırakma arzusu vardı. Bizden kaynaklanan 2 yıllık gecikme olmuştu. Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin de hep beraber 11 Temmuz’da hizmete açtık. Şu anda çok talep geliyor oraya. Orada onun gereği belediye çalışanları için kreş yapmamız gerekiyor. Öncelikle tabi belediye çalışılanlarını alacağız. Belediye çalışanlarından kalan yerlere de kreşin kontenjanı kadar başvurulardan alacağız. Bu konuda çocuk ayrımı yapmıyoruz ama çalışanlarımızın öncelik vermemiz kadar doğal bir şey yok. Aykırılık olmaması lazım. Buna tepkiyi anlamakta zorluk çekiyorum. Kreşimizin personel ve diğer eksiklerini tamamlıyoruz. Yakında onu da ilan edeceğiz, arkadaşlarımız ücret belirlemesini yapıyor” dedi.

“KIYMET TEYZE PARKI EDİRNE ÇOCUKLARINA HAYIRLI OLSUN”

Verilen hukuk mücadelesi ile Kıymet Teyze Parkı’nın Edirne’ye kazandırıldığını kaydeden Başkan Gürkan “7 yıllık hukuk mücadelesinin sonunda Kıymet Teyze parkımızı Kıymet Teyzemizle beraber açtık genel başkanımızın katılımıyla. Sevdiğim bir söz var, direnenler hep kazanamaz ama kazananlar hep direnenlerdir. Yani direnmeden kazanamazsınız. Kıymet Teyze’nin bu haklı çıkışının takipçisi olduk. Bu mücadelenin koç başlığını yaptık. Bu şehrin çocuklarının, çevrenin hakkını yedirmeme anlamında sembol bir park orası. Edirne’nin çocuklarına hayırlı olsun. Kıymet teyzemize uzun ömürler nasip olsun” dedi.

“MUHTARLARIMIZLA SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”

Başkan Gürkan “11 Temmuz Genel Başkanımızın muhtarlarla buluşması oldu. Muhtarlarla çok önemli mesajları oldu. Muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Muhtarlar demokrasinin tam anlamıyla yaşandığı bir seçimle görev başına gelen mahallenin, köyün seçilmiş temsilcileri. Muhtarlarımızla şehrimizin sorunlarını çözmeye devam edeceğiz” dedi.

“SİYASİ AHLAKSIZLIK OLARAK GÖRÜRÜM”

Edirne’de yaşanan fırtınaya bağlı doğal afet sonrası alt yapıya bağlı eleştirilerin, Rize’de yaşanan fırtına ile aynı olmasından dolayı bu eleştirilen siyasi ahlaksızlık olacağını dile getiren Gürkan “2 Temmuz akşamı büyük doğal afet atlattık. 53 iş yeri, 2 tanesi ev olmak üzere yaşanan fırtınadan sel basmış zarar görmüştü. O tarihten iki gün sonra Sanayi ve Ticaret Bakanı gelmişti. Hoş olmayan ifadeler kullanmıştı Edirne için. Bazı vatandaşlar ortaya çıkan sonucu alt yapıya bağlamıştı. Şimdi iki gün önce Rize’de oldu aynısı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın memleketi. Yaklaşık 20 yıldır devletin bütün olanaklarından yararlanan bir şehir. Ben geçmiş olsun mesajı yayınladım. Rize’ye geçmiş olsun. Rize’de ki de bir doğal afettir. Şimdi doğal afeti bizde siyasi olarak mı kullanacağız. Ben bunu siyasi ahlaksızlık olarak görürüm hangi parti olursa olsun. Demek ki doğal afetlere alt yapıyla cevap vermeniz mümkün değil” dedi.

“EDİRNE’DE YOLLAR BOZUK YERİNE BOZUK YOLLAR DERSENİZ DOĞRUDUR”

Başkan Recep Gürkan “Alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda krediyle ilgili problemler vardı çözüldü. Şu anda bir sorun çok yok. Planlandığı şekilde çalışmalar gidiyor. Vatandaşlarımızın çok aşırı sıcaklarla yaşıyoruz. Edirne’de yollar bozukla, Edirne’de bozuk yollar var cümleleri ayrı anlamlara gelir. Edirne’de yaklaşık 370 km yol var şehir içerisinde. Bu 370 km için Edirne’de yollar bozuk derseniz hepsinin bozuk olduğu anlamına gelir. Edirne’de bozuk yollar var derseniz doğrudur. Şu anda Fen İşleri ekiplerimiz bayramın ikinci gününden itibaren bakım çalışmalarına, asfalt çalışmalarına girecekler. Bugüne kadar yaptığımız asfaltın birçoğu alt yapı asfaltı dediğimiz binder asfaltlardı. Onlarda bozulmalar olması doğaldır. Bu yıl halk arasında tanımlanan asfalt kısmını atacağız” diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.