DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2072755-1,25%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan’dan 7 yıl değerlendirmesi

Gürkan’dan 7 yıl değerlendirmesi

ABONE OL
30 Aralık 2021 10:02
Gürkan’dan 7 yıl değerlendirmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Edirne Kent Ormanı’nda basın mensupları ile bir araya gelerek göreve geldiği 2014 yılından bugüne belediye olarak yaptıkları çalışmaları ve projelerin değerlendirerek, 2022 yılı hedeflerini anlattı.

Toplantının açılışında Covid-19 önemleri kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Gürkan, “Bu kapsamda 58 bin 688 apartman, müstakil konut ve bina, 31 bin 311 işyeri, 18 bin 414 toplu ulaşım aracı, taksi, servis ve kamu aracının, 114 eczanenin, 88 ibadethanenin, 28 aile merkezinin ve 6 bin 100 çöp konteynerini düzenli aralıklarla dezenfekte ettik. Pandemi ile mücadelede hijyen malzemeleri de dağıtarak, vatandaşlarımıza da bu konuda destek olduk. Bu kapsamda 2 milyon 253 bin 658 adet maske, 390 bin 078 adet cerrahi eldiven, 30 bin 423 litre düzel dezenfektanı, 120 bin 132 kolonya, 20 bin 134 adet galoş, 17 bin 440 litre el dezenfektanı, 11 bin 500 adet tulum, 50 bin adet tek kullanımlık seccade, 64 adet ateş ölçer cihazı dağıtımda bulunduk. Yine bu kapsamda pandemi boyunca 40 bin adet erzak paketi dağıtırken, 65 yaş üstü 5 bin vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşıladık, bin 980 adet bebek maması, bin 250 bebek bezi, bin 675 hasta bezi dağıtımında bulunduk” dedi.

 “PANDEMİDE MÜZİSYENLERİMİZİ DE UNUTMADIK”

Pandemi döneminde zor zamanlar geçiren Edirneli müzisyenlerinde yanlarında olduklarını belirten Gürkan, “ Pandemide ara verdikten sonra tekrar faliyete geçen kahvehane, berberler gibi  bu dönemde yerel sanatçılarımızı unutmadık. Yerel sanatçılarımızı içine katarak  3 kez farklı dönemlerde konserler verdik. Bu kapsamda müzisyenlerimize yardımcı olmak için konserler düzenleyerek, sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak yayınladık. Hem bu zor zamanlarda vatandaşlarımıza moral verdik hem de sanatçılarımıza emekleri karşılığında destek sağladık.

 “24 BİN 426 KADIN VATANDAŞIMIZ HİZMET ALDI”

Kadınlar için yapılan hizmetlere değinen Gürkan “Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Özgecan Kadın Merkezi, Zübeyde Hanım Kadın Merkezi, Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi, Yaşam Merkezi, Meslek Edindirme Kurs Merkez (EDMEK), Mor Ev ve Türk Kültürü Üretim ve Geliştirme Merkezi olmak üzere 7 merkezimizde kadınların el sanatlarını üretmesini ve 3 ayrı satış alanında satışlarını yapmalarını sağladık. Merkezlerimizin içeriğinde çocuk ve kadın aktivite, eğitim, kişisel bakım ve gelişim, danışmanlık, girişimci kadınları desteklemek gibi sosyal hayata katılımı sağlayan faaliyetler yer almaktadır.  Bu kapsamda 2016-2021 tarihleri arasında toplamda bin 396 vatandaşımıza danışmanlık hizmeti verilmiştir. 12 ayrı konuda Aileiçi Şiddet Önleme Erken Yaşta Evlilikleri önleme vb. kurumlar arası kurum içi ve vatandaşlarımıza yönelik toplamda 52 farkındalık semineri düzenlenmiştir.  Ayrıca Sağlıklı Beslenme ve Diyetisyenlik Hizmetine Ekim ayında başlanmış ve diyetisyenimiz aracılığıyla 3 ayda toplamda 203 vatandaşımıza hizmet verilmiştir.    Zübeyde Hanım ve Özgecan Kadın Merkezi’nde merkezde spor salonu, cilt bakım odası, kuaförlük odası ve kişisel gelişim kurslardan 2016 ve 2021 yıllarında toplamda: 24 bin 426 kadın vatandaşımız hizmet almıştır. Yaşam Merkezinde resim, müzik, tiyatro ve oyun  hizmetlerinden  2018-2021 yıllarında toplamda 784 çocuğumuz hizmet almıştır. Edirne Belediyesi meslek Edindirme Kurs Merkezi, Mor Ev ve Türk Kültürü  El Sanatları Üretim ve Geliştirme Merkezlerimizde verilen El sanatları Kurslarından 415 kadınımız kurs hizmeti almıştır. Bu yıl ilki düzenlenen Edirne Belediyesi El Emeği Yılbaşı Alışveriş Günlerine 50 Stant ve 50 kadın ile başlanılmış olup, 72 kadın ile satışlarımız 31 Aralık’a kadar devam etmektedir” dedi

“AB PROJELERİNİ YAPTIK BİTİRDİK”

2014-2020 yılları arasında AB projelerinden alınan hibeler hakkında da bilgi veren Gürkan, Edirne Ve Nesebar’ın Tarihi, Kültürel Ve Turistik Hazinelerinin Tanıtılması isimli projeden 213.631,57 Euro Yambol Ve Edirne- Tunca’nın İki Şehri isimli projeden 233.187,00 Euro, Orman Yangınları İçin Operasyonel Kapasitenin Artırılması Ve Afet Önleme Çalışmalarının Geliştirilmesi isimli projeden 277.692,36 Euro, Doğayı Korumak İçin Atık Yönetim Kapasitesinin Geliştirilmesi isimli projeden 186.046,00 Euro hibe alındığını söyledi.

“6 PİLOT ŞEHİRDEN BİRİYİZ”

Konutlarında enerji sorunu yaşayan vatandaşların bu sorununu çözeceklerini söyleyen Başkan Gürkan “Wellbased isimli projede Enerji Yoksulluğuyla Mücadelede Kanıta Dayalı Kentsel Politikalar İle Sağlık, Refah Ve Eşitliğin İyileştirilmesi kapsamında Avrupa’da 6 pilot şehirde bu çalışmalar yürütülüyor. Bizde bu 6 şehirden birisiyiz.  Valencia İspanya, Heerlen  Hollanda, Leeds Birleşik Krallık, Edirne  Türkiye, Obuda  Macaristan ve Jelgava  Letonya. Buna ek olarak Üsküp şehri de projeye gözlemci olarak katılım sağlayacaktır. Projenin çok alanlı konsorsiyumu 6 ülkeden 18 partner tarafından oluşturulmuştur. Proje 2021 yılının Mart ayında başlamış olup süresi 4 yıldır. Edirne Belediyesi’nin uygulama bütçesi 123 bin 000 Euro’dur. Konutlarında enerji ile ilgili yoksunluk olan vatandaşlarımızın evlerinde bu sorunu giderecek çalışmalar yapılacak. Sağlık alanında Ülkemizden 9 farklı ortağın yer aldığı 8 proje desteklenmiş ve hibe alınmaya hak kazanılmıştır. Edirne Belediyesi bu alandaki Horizon2020 çağrısında hibeye hak kazanan tek belediyedir”dedi.

“ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE YARDIM”

Amatör spor kulüplerine yapılan yardıma da değinen Gürkan “2014 yılında başladıkları amatör spor kulüplerine maddi destek, bu yılda da devam etti. Bu kapsamda toplamda 6 milyon 364 bin 507,37 Lira maddi desteğin kulüplerimize verdik” dedi

“BARINAKTA 30 CİVARI TEHLİKELİ IRK KÖPEK VAR”

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca hareket ettiklerini ve tehlikeli ırk köpeklerin sahiplenilmesi veya sokaklarda gezdirilmesinin kanunla yasaklandığını belirten Gürkan, “Şu anda 30’a yakın barınakta sürekli olarak tutulan tehlikeli ırka mensup köpekler var, onları zaten sürekli tutuyoruz. Ama sokak hayvanlarını, tedavisini yaptıktan sonra barınakta tutmamız söz konusu değil. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Edirne’mizde çevre ilçelerden, köylerden getirilip gece yarısı Edirne’ye bırakılan sahipsiz hayvanlar da dahil olmak üzere toplamaya, tedavilerini yapmaya, kısırlaştırmaya, kimliklerini kayıt ettikten sonra sokaklara tekrar bırakmaya devam edeceğiz” dedi.

“GELİŞİ GÜZEL YERLERDE BESLEME YAPILMASIN”

Sokak hayvanlarını gerçek manada sahiplenmelerini vatandaşlardan isteyen Başkan Gürkan, “Vatandaşlarımız lütfen gelişi güzel yerlerde, özellikle köpekleri besleme yapmayınız. Sizin bir kap yemek koyduğunuz o yer kendiliğinden hayvanların doğası gereği bir besleme merkezine dönüşüyor. Ondan sonra küçük çocuklar veya köpeklerden korkan vatandaşlarımız rahatsız oluyor. Sokak hayvanlarını yaşatmaya çalışan vatandaşlarımızla onlardan çekinen korkan vatandaşlarımızın arasında kalıyoruz. İki taraftan da bir baskı oluşuyor bize. Lütfen bunu bize yaşatmayın, destek olun.

Ekiplerimiz toplamaya gidiyor, ekiplerimizin karşısına sopayla çıkan, küfür eden vatandaşlarımız var, dövmeye çalışan vatandaşlarımız var. Allah aşkına, görevini yapıyor onlar, kanunun verdiği görevi yapıyorlar. Bizim toplama ekiplerimizin uğradığı hakaretleri size videolarını çeksek inanamazsınız ama biz gene şikayetçi olmamaya çalışıyoruz ama ayıptır. Lütfen hayvansever arkadaşlarımız, belediyeyi bir cani olarak görmekten vazgeçsinler. Kimse kusura bakmasın biraz sert konuşacağım. Evet vatandaşlarımızdan çok memnunuz, minnettarız beslemeleri ve destekleri için ama zannetmesinler ki o günde yaptıkları besleme bu kadar hayvana yetiyor. Edirne Belediyesi 100 ton mama harcıyor yılda. Edirne Belediyesi’nin bu çalışmaları olmasa, belediye beslemese aç kalır bu hayvanlar. Tamam onlar yapıyor yapsınlar ama onların ki denizde damla. Belediye’ye, bu çalışanlara haksızlık yapmayalım. Bundan sonra toplama ekiplerimize bu tür hakaretler, sopayla çıkma, saldırmalar olursa biz de ekiplerimizin kanuni haklarını arayacağız” dedi.

“ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

Edirne’de devam eden altyapı çalışmalarıyla ilgili de bilgiler veren Gürkan, “Şehrimizde 380 km içme suyu şebekesinin yenilenmesi, 110 km kanalizasyon şebekesinin yapılması ve 30 km yağmur suyu hattının yapılması çalışmaları devam ediyor. Bugün geldiğimiz noktada 380 km içme suyu şebekesine 5 km daha ilave edildi. 385 km İçme Suyu Şebekesinin 161 km’si bitirildi, 223 km kaldı. 110 km kanalizasyon hattının yaklaşık 100 km’si bitti, yaklaşık 6 km bir bölüm kaldı. 30 km yağmur suyunun 17,5 km bitti. Daha sonra üstyapıya da yaparak, 2050’ye kadar altyapı sorunun çözmüş olacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.