DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2059789-2,56%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan’dan kan bağışı kampanyasına destek

Gürkan’dan kan bağışı kampanyasına destek

ABONE OL
25 Mart 2022 11:30
Gürkan’dan kan bağışı kampanyasına destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay’ın daveti üzerine Saraçlar Caddesi’ndeki Kızılay çadırında kan bağışında bulundu. Herkese örnek olmak için kan vermeye geldiklerini söyleyen Başkan Gürkan, Türkiye genelinde bulunan tüm belediye başkanlarını bölgelerinde örnek teşkil etmeleri için kan vermeye davet etti. 1 kan 3 can sloganına değinerek Edirne Belediye Başkanı’na hayat veren belediye başkanı ismini verdiğini söyleyen Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, Edirne’nin kan alımını en fazla arttıran birini il olduğunu da sözlerine ekledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kızılay Edirne Şubesi’nin Saraçlar Caddesi’nde kurduğu Kızılay Kan Bağış Kabinin’de kan bağışında bulundu.

“TÜM BELEDİYE BAŞKANLARINI KAN VERMEYE DAVET EDİYORUM”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Kızılay Edirne Şube Başkanımız Kadir Çakay’ın daveti üzerine kan vermeye geldik. Dönem dönem kan verdiğimiz oluyor. Kadir Bey ülkemizdeki kan ihtiyacından, kan stoklarının sürekli azaldığından bahsetti bana. Daha sağlıklı olmak için kan vermemiz gerektiğini hepimiz biliyoruz. Aldığımız eğitimler ve derslerde sürekli söyleniyor. Ama bir taraftanda bugün herkese örnek olmak için kan vermeye geldik. Ben Türkiye’de toplumun önündeki tüm insanların bu şekilde kan vererek örnek oluşturmasını temenni ediyorum. Ülkemizdeki tüm belediye başkanlarının da kan vermeye davet ediyorum. Kan vererek bulundukları yörede bulundukları bölgede herkese örnek olsunlar ve ülkemizin kan stokunu başka türlü karşılama şansımız yok. Bu bir yerden satın alma şansımızda yok. Bütün vatandaşlarımızın, sağlığı el verişli herkesin kan vermesini özellikle öneriyoruz ve belediye başkanlarımızı bir kez daha bulundukları bölgede Kızılay’ın kan bağışı kampanyalarına destek olmaya ve tüm topluma örnek olmaya davet ediyorum” dedi.

“EDİRNE EN FAZLA KAN ALIMINI ARTTIRAN BİRİNCİ İL”

Edirne’nin kan alımını arttıran birinci il olduğunu söyleyerek Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkürlerin sunan Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay “Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kanın tek kaynağı insan. Laboratuvarlarda üretilmiyor. Dolayısıyla kendisi örnek olduğu için bir başkan olarak kendisine teşekkür ediyorum. Edirne kan alımını en fazla arttıran birinci il konumunda şu an. Buda Edirne’nin can veren, hayat veren başkanları sayesinde. Biz Edirne’de bugüne kadar kan sıkıntısını yaşamadıysak, halkımıza hissettirmediysek ben Edirne Belediye Başkanı’na hayat veren belediye başkanı ismini koymak istiyorum. Gerçekten il, ilçelerde başkanlarımız çok büyük destek veriyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Bir kan 3 can kurtarır. Bu yüzden hayat veren başkan demem de sakınca yok. Tüm Edirne Halkı’nın da başkanımız gibi kan vermeye davet ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.