DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074462-1,09%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan’dan kredi sitemi

Gürkan’dan kredi sitemi

ABONE OL
19 Ekim 2021 15:26
Gürkan’dan kredi sitemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, üst yapı çalışmalarında kredi kullanımlarının engellendiğini söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclis Toplantı Salonu düzenlediği basın toplantısında kentte devam eden altyapı ve üst yapı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

5 Aralık 2017’de altyapı ihalesini gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Gürkan, “Tam iki yıl İller Bankası’nın krediyi onaylaması için bir çaba sarf ettik, mücadele verdik. İki yılın ardından Sayın Milletvekilimiz Fatma Aksal’ın da desteğiyle kredimiz onaylandı. 5 Aralık 2019’da yer teslimini yaparak, işe fiili olarak başladık” diye konuştu.

“KREDİ TAM İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE ONAYLANMADI”

Pandemi’nin de etkisiyle altyapı çalışmalarının 2020 yılında hızlı bir şekilde başladığını belirten Başkan Gürkan, “Pandemi’de bir avantaj oldu bizim için. Yolların boş olması, sokakların boş olması nedeniyle hızlı bir şekilde ilerledik. 2021’de kredinin devamı ile ilgili bir sıkıntı yaşadık. El birliğiyle çözüldü. Ama kredi tam istediğimiz şekilde onaylanmadı. Daha önceki sözleşmemizde hem altyapı hem de üstyapı vardı. 2021’de krediyi nedenini bilmediğimiz bir şekilde ‘Sadece altyapıda kullanabilirsiniz, üstyapıda kullanamazsınız’ diye bir şerhle onaylandı. Ona da tamam dedik” dedi.

ALTYAPI ÇALIŞMALARININ SON DURUMU

Başkan Gürkan, “Toplamda 380 kilometre içme suyu şebekesinin tümünü yenilemek amacındaydık, bunu projelendirdik. Bu amaç devam ediyor. Hem şehrin tüm içme suyu şebekesinin yenilenmesi, asbest borulardan, patlaklardan tamamen tüm şehri kurtarmak, suyun bu kadar önemli olduğu bir dönemde kayıp-kaçak oranını sıfıra indirmek gibi amaçlarımız vardı. Şehrin çeşitli noktalarında 6 tanede de depo planlanmıştı. Bunların imalatları devam ediyor. Şehrimizin çeşitli yerlerinde, özelikle yeni yerleşim bölgelerinde Abdurrahman Mahallesi ve Talatpaşa’nın bir kısmı buna dahil 110 kilometre atık su kanalı yapmayı planlamıştık. Bu da devam ediyor. Bugün itibarıyla 385 kilometre içme suyu hattımızın, 144 km’si bitmiş durumda. Geriye 241 km içme suyu imalatımız var. Yüzde 38’i tamamlanmış durumda. 3 bin 502 abonenin de abone bağlantısı yapıldı. 110 km atık su planlamamız vardı. Bugün itibarıyla 85 km bitirdik. Geriye 25 km atık su kaldı. Yüzde 77’si tamamlandı. Bu yaz inşallah tamamını bitireceğiz. Yağmur Suyu Toplama Hattının 30 km olarak planlamıştık. Tabi ki en ağır imalat bu. 2 metre çapında beton büzler var. 1 tanesinin ağırlığı 7 ton. Bugüne kadar 30 km yağmur suyu hattının 15 km’sini bitirdik, tam yüzde 50’sini. Geriye 15 km imalatımız kaldı” dedi.

“KREDİYİ KULLANMAMIZ ENGELLENDİ”     

Belediye Başkanı Recep Gürkan, kredinin üst yapı çalışmalarında kullanımının engellendiğini belirterek, “Bir irade ‘Bu krediyi üstyapıda kullanamazsınız’ dedi. Niçin? Altyapı nedeniyle bozulan bir yerin, üstyapısı bunun bir parçası değil midir? Birileri istiyor ki altyapıyı durduramıyoruz. Çünkü teknik olarak da siyasi olarak da durdurmak mümkün değil. Çünkü bunun faturası ağır olur. Çünkü halk ağır bir fatura ödetir. Ne yapalım o zaman altyapıyı durduramıyorsak, üstyapıyı durduralım. Ne olacak, Edirne Belediyesi başarısız olacak. Olsun. Bu sizi mutlu ediyorsa, olsun, ne olacak. Kıyamet mi kopar?” ifadelerine yer verdi.

 “ÜSTYAPIYI KENDİ İMKANLARIMIZLA YAPMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

Üstyapıyı, belediyenin kendi imkanları ile yapmak için çalışma başlattıklarını belirten Gürkan, “Peki, biz üstyapı yaparız. Sözleşme kapsamında 41 bin ton asfalt, 210 bin metrekarede kilit parke taş kullanmıştık. Bir irade ‘Siz bu parayı üstyapıda kullanmayın’ deyince peki dedik, kendi imkanlarımızla yaparız. Kendi asfalt plantimizde bir takım yenilemeler, iyileştirmeler yaptık. Şimdi daha da yapacağız. Kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış hesabı. Biz de döndük, kendi asfalt plantimizi iyileştirdik. Çok iyi durumda değil ama iyi durumda. Kendi imkanlarımızla 2021 yılı içerisinde kendi ekiplerimiz ve ekipmanlarımızla, her gün bir tanker bütüm kullanıyoruz. Her gün yaklaşık 500 ton asfalt üretiyoruz. 500 ton asfaltı da bozulan yerlerin kaplamasında kullanıyoruz. Bugüne kadar da 2021 yılında 22 bin ton asfalt attık. Kendi imkanlarımız, kendi paramız, kendi elemanlarımız, kendi ekipmanlarımızla. Havalar müsaade ettiği sürece; Ekim sonuna kadar da 40 bin ton asfalt üretip, şehrin bozulan yerlerine atacağız. Ekim sonuna kadar özellikle yeni yerleşim bölgesinde bozuk yer kalmayacak, tümünü asfaltlayacağız. Daha önce kilit parke olan yerlerin, işin tekniği el verirse, hepsini de asfalt yapmak istiyoruz.  Vatandaşlarımız hiç merak etmesin. Her şey çok güzel olacak” dedi.

“BU ŞEHRE KATKISI OLAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİK, ETMEYİ DE BİR BORÇ BİLİRİZ”

Gazetecilerin AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın “Edirne çok bakımsız bir şehir” ifadeleri hakkında da açıklamada bulunan Başkan Gürkan, şunları söyledi;

“Sayın Fatma Aksal’a teşekkür ettim, konuşmanın başında altyapı kredisi için verdiği destekten dolayı. Biz nankör değiliz. Bu şehir için katkısı olan herkese teşekkür ettik, etmeyi de bir borç biliriz. 7,5 yıldır belediye başkanıyım. Bu şehre gelen her siyasiyi, her devlet görevlisini başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere bütün bakanlara gittim, karşılama törenlerinde yer aldım. Edirneliler adına Hoş geldiniz dedim. Bundan sonra da bunu yapacağım. Sayın Aksal, ‘Edirne çok bakımsız bir şehir’ demiş. Kendi görüşüdür. Saygı duyarım. Mutlaka nedenleri vardır. Ama orada tepki gösterdiğim değil, üzüldüğüm bir şey var. Sayın Aksal, kendince Edirne’nin bakımsız olma gerekçesini açıklarken, bir ifade kullanıyor, buna gerçekten üzüldüm. 30 Mart 2014’ten bu yana bu şehrin belediye başkanıyım.  Bir Allah’ın kulu çıkıp da bana ‘biz başka partiden olduğumuz için siz bana şunu yaptınız’ derse ben bu görevi bırakırım. Hepimizin elinde seçim sonuçları var. Hangi mahalleden ne kadar oy aldık, hangi sandıktan ne kadar oy aldık. Ne yapmamız gerekiyor? Aynı mantıktan gidersek, 2.-3. çıktığımız mahallere hizmet vermemek mi gerekiyor? Çöpleri toplamamak mı gerekiyor? Yolları yapmamak mı gerekiyor. Böyle bir şey bir an bile aklıma geldiyse, Allah kalbimi biliyor, canımı alsın benim. Bir an aklıma geldiyse”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.