DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20703770,84%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Habur’dan Edirne’ye adalet yürüyüşü

Habur’dan Edirne’ye adalet yürüyüşü

Habur Sınır Kapısı'ndan pankreas hastası oğlu için 5’inci kez yola çıkan Ahmet Sönmezer, Edirne Saraçlar Caddesi'nde basın açıklaması yaptı.

ABONE OL
23 Şubat 2024 11:02
Habur’dan Edirne’ye adalet yürüyüşü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Habur Sınır Kapısı’ndan pankreas hastası oğlu için 5’inci kez yola çıkan Ahmet Sönmezer, Edirne Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması yaptı. Geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev aldığını ifade eden Sönmezer, bu süreçte CHP İl Başkanlığı’nda sigortasının ödenmemesi nedeniyle emekli olamadığını iddia etti ve ayrıca rahatsızlanan oğlu için partisinin hiçbir şekilde ilgilenmediğini belirtti.

Sönmezer, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) görev aldığı dönemde yaşadığı mağduriyetleri ve partisinin ilgisizliğini dile getirdi.

58 yaşındaki Sönmezer, “Yaşım 58. CHP’nin 3 il başkanlığında çalıştım. Sigortam ödenmedi. Prim boşluğumdan dolayı emekli olamadım. Her şeyi sineye çektim. Atatürk Partisi işgal altında demenin nedeni bu. Atatürk Partisine zarar gelmesin dedik. Oğlum askerde hastalandı. Sahip çıkmadılar. Ankara’ya götürdük. Sahip çıkmadılar. Oğlum şimdi pankreas hastası ve kırmızı reçeteyle ilaç alıyor. Yarım insan. Parti her yönüyle işgal altındadır. Ben Atatürkçüyüm. Sonuna kadar Atatürkçüyüm. Bu ülke bir bütündür. Bu şapkayı da güneydoğudan takmanın en büyük nedeni oydu. Bizim ülkemiz, vatanımız cennettir. Bu cennetimiz öyle kolay kurulmadı” şeklinde konuştu.

“EDİRNE KÖY GİBİ KALDI”

Sönmezer, Edirne’nin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu ve CHP yönetimi altında köy gibi kaldığını iddia ederek, “Daha önce de Edirne’yi gezdim. Bir köy şeklindedir. Bence yani bu AK Parti Belediye Başkanı ile hükümet el ele vererek burayı bir güzel bir şehir yapılması, kentsel bir dönüşüme geçmesi gerekiyor. Yıllardır CHP yaptı da ne oldu? Sokaklarından yolumu şaşırdım. Kalacağım yere de polis yardımıyla gittim” dedi.

Yerel seçimlerden sonra CHP Genel Merkezi önünde çadır kuracağını açıklayan, Sönmezer, uzun bir yürüyüşün ardından Edirne’ye geldiğini ve Ankara’ya yine yürüyerek gideceğini belirtti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.