DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2032946-2,30%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Halk Ekmek 2,5 TL’den satışa başlıyor

Halk Ekmek 2,5 TL’den satışa başlıyor

ABONE OL
23 Mart 2022 18:52
Halk Ekmek 2,5 TL’den satışa başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 25 Mart Cuma Günü saat 14.30’da Halk Ekmek satışına başlayacaklarını duyurdu. 200 gram ekmeğin 2 buçuk liradan satılacağını söyleyen Başkan Gürkan Halk Ekmek’in Edirne’ye hayırlı olmasını diledi. Selimiye Meydanı’nın açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelebileceğini belirten Gürkan, sokak sağlıklaştırması yapacaklarını söylerken beton görüntüsü söylemleri içinde sabırlı olunduğu takdirde yemyeşil bir alan görüleceğini ifade etti.

“HALK EKMEK BAŞLIYOR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Edirne’de 56 tane fırınımız var. Fırıncı arkadaşlarımızla toplantıları yaptık. Onlarda hazırlıklarını yaptı, bizde hazırlıklarımızı yaptık. 15 gün önce açmayı planlamıştık ama fırıncı arkadaşlarımızın ‘başkanım 15 gün daha müsaade edin bize’ demesi üzerine ‘peki’ dedik. Ramazan öncesi Cuma günü saat 14.30 itibariyle başlıyoruz. Hayırlısı olsun. Halk ekmek ofislerinde ve bürolarında 2,5 liradan satılacak. Hem fırıncı arkadaşlarımızı üzmemiş olacağız hem de halkımıza nispeten daha ekonomik koşullarda ekmek getirmiş olacağız. Bu projeye uzun zamandır çalışıyorduk. Türkiye’de belirli noktalarda halk ekmek var ama şu anda fırıncılarla işbirliği yaparak onların ürettikleri ekmekleri biraz daha indirimli alarak halka sunma projesi Edirne’den başladı. Bugün İzmir’de bunu yapıyor, Kocaeli’nde bunu yapıyor. Demek ki doğru bir proje yapılmış, doğru bir çalışma yapılmış, doğru bir vizyon ortaya konulmuş. Birçok İl, İlçe en son Uzunköprü’yü gördüm, Tekirdağ Süleymanpaşa’yı gördüm. Doğru işi yapmışız ki örnek olmuş. Cuma günü halk ekmek başlayacak. 2,5 TL’den 200 gram ekmeğin satışı ile başlıyoruz. Edirne’mize halkımıza hayırlısı olsun” dedi.

“SELİMİYE MEYDAN PROJESİ SONUNDA ALAN YEMYEŞİL OLACAK”

Selimiye Meydan Projesi hakkında bilgi veren Başkan Gürkan “Selimiye’nin çevresinin rekreasyonu ile beraber yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Öncelikle ilk etapta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile beraber yaptığımız değerlendirmelerde Mezitbey Hamamı ve yanındaki hanı en azından cephe iyileştirmelerini yapalım diye konuştuk. Oranın röleveleri çıkarıldı. Koruma Kurulu tarafından bu röleveler onaylandı. Sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki yetkililer Kıyık Caddesi’ndeki ön cephede olan dükkanların cephelerini iyileştirmesi önerdiler. ‘iyi olur’ dedik. Onların şimdi projeleri çıkarılıyor. Projede çünkü çok tescilli bina yok. Genelde modern binalar. Onların olup olmayacağı şu anda çok net değil. Havlucular hanı ve Mezitbey Hamamına kesin bir restorasyon yapılacak ama bildiğimiz anlamda tarihi eser restorasyonu değil bizim daha önce balık pazarında yaptığımız sokak sağlıklaştırması tarzında çatı onarımları, dış cephe bakımları ve cam çerçeve şekilde yapacağız. Mimar Sinan Caddesi’nde 4-5 tane dükkanımız var onlarında cephe iyileştirmeleri yapılacak.  Bayramın hemen öncesi veya bayramın hemen sonrası açılışı yapılacak. Bana sayın Cumhurbaşkanının da geleceği bilgisi verildi ama daha henüz kesinleşmedi zannediyorum. Vatandaşlarımız şunu söylüyorlar; ‘beton oldu her yer’ biraz sabır havalar iyileşiyor. Yakında yemyeşil bir alan görecekler” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.