DOLAR 32,5921 0.32%
EURO 35,0401 0.18%
ALTIN 2.459,400,96
BIST 9.865,211,53%
BITCOIN 20999060,86%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Halk pazarına HES kodu olmayan giremeyecek

Halk pazarına HES kodu olmayan giremeyecek

ABONE OL
1 Nisan 2021 14:47
Halk pazarına HES kodu olmayan giremeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına göre “çok yüksek riskli” iller arasında yer alan Edirne’nin Keşan ilçesinde, cuma günleri kurulacak halk pazarına HES kodu olmayan esnaf ve vatandaşlar alınmayacak.

Keşan Belediyesi Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, pazarda tedbirlerin sıkı bir şekilde uygulanacağını, kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacağını belirtti.

Cumartesi günleri kurulan pazarın sokak kısıtlaması nedeniyle cuma günü açılacağını aktaran Yılmaz, “Pazarımız akşam 19.00’a kadar açık kalacak. Pazaryerine girişler sadece HES kodu ile olacak. HES kodu olmayan vatandaşımız da esnafımız da pazaryerine alınmayacak. Vatandaşlarımız halk pazarından ihtiyaçlarını maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralına uyarak karşılayabilecek.” ifadelerini kullandı.

Tedbirlerin eksiksiz uygulanacağını ve kural ihlallerine müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

“İlçemizde de son dönemde etkisini hissettiğimiz koronavirüse karşı alınan tedbirlere uymayan hem vatandaşımıza hem de esnafımıza cezai işlem uygulanacak. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu zor dönemde lütfen sağlımız için tedbirlere harfiyen uyalım. Özellikle yasak alanlarda sigara içilmesine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Pazaryerine alışveriş için gelen vatandaşımız da esnafımız da maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralına harfiyen uymak zorunda. Bu işin şakası yok.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.