DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2032946-2,30%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Harç kuyruğu uzadı

Harç kuyruğu uzadı

ABONE OL
28 Ocak 2020 09:56
Harç kuyruğu uzadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler, bahar dönemi harç parasını yatırmak için banka önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Trakya Üniversitesi’nin fakülte ve yüksekokullarında öğrenim gören öğrenciler bahar dönemi okul kayıtları için dün sabah saatlerinde harç yatırmak için anlaşma bir bankanın önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 577 lira 50 kuruş olan harç ücreti için kuyruğa giren öğrenci topluluğunun arasında üniversite öğrencilerinin aileleri de olduğu görüldü.

Harç yatırmak için sırada bekleyen birçok öğrenci ise gazetemiz aracılığı ile yetkililere serzenişte bulunarak Edirne’nin Eskişehir gibi öğrenciye daha değer vermesi gerektiğinin altını çizdiler.

“EDİRNE, ESKİŞEHİR GİBİ ÖĞRENCİYE DEĞER VERMELİ”

Trakya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler 3.sınıf öğrencisi Oğuzhan Tırpan “Sabah erken saatlerde tüm öğrenciler gibi bende kuyruğa girdim. Çünkü diğer günlerde her an farklı bir meşguliyetimiz doğabilir, sağlık problemi olabilir. Önlem almak maksadıyla bende hemen sabahtan geldim. Kimi kişinin ailesi parasını gönderememiş oluyor farklı günlere kalabiliyor. Ama sistemlerin günümüz çağında teknolojinin gelişmesi ile hala yavaş işlemesi tabi ki şaşırtıcı. Burada ekmek, tüp, su kuyruğu gibi bir görüntü oluşuyor. Bilindiği üzere Edirne’de 50 bin üzerinde öğrenci nüfusu var. Şehrin ekonomisine de iyi bir katkı sağlandığını düşünüyorum. Kayıt sırası için değil de genel olarak söylemek istersem Edirne gibi çağdaş, modern bir şehrin, öğrenciye verdiği değerle meşhur Eskişehir gibi öğrencilere biraz daha ilgi, değer gösterilse çok iyi olur. Hava da Allah’tan yağmur kar yok, yoksa beklerken hastalık riski ile de karşı karşıya kalabilirdik. Çok şükür hava çok kötü değil, inşallah ilerleyen günlerde kayıt harcı yatırmaya gelen diğer öğrenci arkadaşlar içinde beklerken hava şartları olumlu olur temennisinde bulunuyorum” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.