DOLAR 32,4738 0.24%
EURO 34,8635 0.01%
ALTIN 2.395,10-1,12
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19010192,04%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Hatay halkının iradesini yok sayılmıştır”

“Hatay halkının iradesini yok sayılmıştır”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Edirne İl Örgütü, Hatay Milletvekilleri Can Atalay hakkındaki Yargıtay kararının, TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi.

ABONE OL
2 Şubat 2024 17:33
“Hatay halkının iradesini yok sayılmıştır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Edirne İl Örgütü, Hatay Milletvekilleri Can Atalay hakkındaki Yargıtay kararının, TBMM Genel Kurulu’nda okunmasıyla milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi. TİP Avukatı Merve Demir, Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Yargıtay’ın verdiği kararın hukuk dışı olduğunu ve TBMM’nin de Hatay halkının iradesini yok sayan bir karara imza attığını söyledi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Edirne İl Örgütü, Hatay Milletvekilleri Can Atalay’ın,  TBMM’de milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Edirne Adliyesi önünde açıklama yaptı.

“CAN ATALAY TBMM’YE ADAYLIĞI KABUL EDİLMİŞ, İNSAN HAKLARI KOMİSYONU ÜYESİ OLMUŞTUR”

TİP Avukatı Merve Demir, “Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yurtdışındayken Yargıtay’ın Hatay Milletvekilimiz Can Atalay hakkında verdiği hukuk dışı karar, AK Parti Meclis Başkan Vekili Bekir Bozdağ tarafından Meclis kürsüsünden okutulmuş ve Türkiye Millet Meclisi bugün, Hatay halkının iradesini yok sayan bir karara imza atarak Can Atalay’ın milletvekilliğini düşürmüştür. Gezinin en güzel çocuklarından biri olan Can Atalay, 14 Mayıs genel seçimlerinde partimiz tarafından milletvekili adayı gösterilmiş ve Can’ın milletvekili olabileceği Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilmiştir. Hatay halkı, iradesini ortaya koyarak Can Atalay’ı milletvekili seçmiş ve Can’a milletvekili mazbatasını verilmiştir. Mecliste milletvekillerinin yemin etmek için kürseye çağrıldığı esnada, Can Atalay’ın adı Hatay Milletvekili olarak okutulmuş ve Can Atalay partimiz tarafından Meclis Başkanlığı’na adaylığı kabul edilmiş, ayrıca meclisteki tüm siyasi partilerin oy bildiğiyle Can Atalay, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olmuştur. Dolayısıyla ortada Can Atalay’ın milletvekili sıfatı kazandığına dair hiçbir şüphe yoktur” dedi.

“TBMM’NİN YARGITAY ELİYLE DARBE GİRİŞİMİ”

Can Atalay’ın tahliyesi için AYM’nin kararının hiçe sayılarak anayasa güvencelerin ortadan kaldırıldığını, Meclis tarafından Yargıtay eliyle darbe gerçekleştirildiğini savunan Demir, “Bütün bunlara rağmen, Can Atalay’ın tahliye edilmemesine ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru sonucunda, Anayasa Mahkemesi, Can Atalay’ın derhal tahliye edilmesine karar vermiştir. Karar, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmiş olsa da mahkeme kararın gereğini yerine getirmeyerek dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne göndermiştir. Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise anayasayı tanımamaya devam ederek, AYM kararını hiçe sayan, hukuken bir karar olarak dahi adlandıramayacak bir metne imza atmıştır. Bu hukuksuz üstüne, AYM’ye bir başvuru daha yapılmış ve bu kez AYM, dosyanın görevli ve yetkili mahkeme olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmiştir ve Can Atalay’ın derhal tahliye edilmesine oy bildiğiyle karar vermiştir. Bu süreç yine aynı şekilde sürmüş ve milletvekilimizin hukuksuz tutukluluğu devam etmiştir. Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Yargıtay eliyle gerçekleştirilen bu darbe girişimi, anayasanın bulunmadığı, anayasal güvencelerinin ortadan kaldırıldığı TBMM tarafından tescillenmiştir “dedi

Hataylıların seçim iradesinin hiçe sayıldığını belirten Demir, “Can Atalay er ya da geç esir tutulduğu o dört duvar arasından çıkacak. Hatay halkı vekiline kavuşacak” dedi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.