DOLAR 32,3434 0.19%
EURO 35,1109 -0.22%
ALTIN 2.238,79-0,20
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2058385-5,89%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Havsa Kapalı Pazarına kavuştu

Havsa Kapalı Pazarına kavuştu

ABONE OL
6 Ağustos 2022 11:42
Havsa Kapalı Pazarına kavuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Havsa İlçesi’nde yapımı tamamlanan Kapalı Pazar Yeri’nin açılışı Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Havsa İlçesi’nde belediye tarafından yapımım tamamlan Kapalı Pazar Yeri için açılış töreni düzenlendi. Törene Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Havsa Kaymakamı Reşit Özer Özdemir, TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, siyasi parti temsilcileri, oda ve borsa başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Vali H. Kürşat Kırbıyık, “Gerek esnafımızın gerekse vatandaşlarımızın daha ferah, daha konforlu bir ortamda alışveriş yapabileceği bu tesisi Havsa’mıza kazandıran Belediye Başkanımızı, ekibini ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” dedi.

Havsa’nın geleceği açısından iç gümrükleme sahası projesini de son derece önemli bir yatırım olarak gördüklerini belirten Vali Kırbıyık, “Havsa’nın ve ilimizin dış ticaret potansiyeli çerçevesinde daha büyük pay almasını sağlayacak, bu önemli tesis inşallah yakın zamanda Ticaret Bakanlığımızın koordinasyonunda hayata geçirilecek” dedi.

Havsa’da DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından yürüten taşkın koruma projesine de değinen Vali Kırbıyık, “Yine taşkın korumaya ilişkin olarak DSİ Bölge Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalar geçtiğimiz ay içerisinde başladı ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu da gerek can ve mal emniyeti gerek kent estetiği açısından Havsa’mız için çok önemli bir yatırımdır. İçişleri bakanlığımızdan ilgili daire başkanlarımız buradalardı. Havsa Hükümet Konağı ve emniyet müdürlüğü binası konusunda gerekli çalışmalarımızı yaptık. En kısa zamanda projesini netleştirip, yatırım programında yer alan Havsa hükümet konağının, içinde Emniyet müdürlüğü de yer alacak şekilde ihalesini de yıl bitmeden yapmak ve faaliyete geçirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından Kapalı Pazar Yeri’nin açılış kurdelesi kesildi. Ardından Süleyman Efendi cami avlusuna katılımcılar tarafından fidan dikimi yapıldı. Havsa Kapalı Pazar Yeri’nin açılış programı okunan şükür duası son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.