DOLAR 32,5147 0.2%
EURO 34,8609 0.36%
ALTIN 2.487,131,02
BIST 9.578,360,50%
BITCOIN 1994262-3,31%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Havsa MYO’da aromatik bitkiler çeşitleniyor

Havsa MYO’da aromatik bitkiler çeşitleniyor

ABONE OL
24 Mayıs 2022 10:02
Havsa MYO’da aromatik bitkiler çeşitleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüzde önemi her geçen gün artan tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu daha önce hayata geçirdiği çalışmalarını farklı alanlarla zenginleştirmeye devam ediyor. Trakya Üniversitesi Genel Sekreterliği, Havsa Belediyesi ve Edirne Orman İşletme Müdürlüğü’nün katkılarıyla Havsa MYO bahçesinde kurulan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi, yeni bitkilerle zenginleşirken elde edilen kazanımlar bölge halkı ile de paylaşılıyor. Havsa MYO ve Havsa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde Mart-Mayıs ayları arasında 24 katılımcı ile gerçekleştirilen Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kursu ile bölge halkına yeni bir istihdam ve üretim kapısı da açılmış oldu.

Havsa Meslek Yüksekokulu öğrencileri, alan dışı seçmeli ders havuzunda yer alan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler dersi ile bahçede uygulama yaparak bitkilerin tüm gelişim aşamalarını öğreniyorlar. Öğrendikleri bilgileri uygulamaya döken Havsa MYO’nun öğrencilerinin ürettikleri bitkiler ile hazırlanan kış çayını misafirlere ikram ediliyor.

Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulunun, tıbbi ve aromatik bitkiler üzerine geliştirdiği tüm bu çalışmalar, web sitesi üzerinden tüm araştırmacıların, meraklıların ve öğrencilerin bilgisine sunuluyor.

 

Pandemi ile tüm dünyada tıbbi ve aromatik bitkilere karşı bir merakın ortaya çıktığını ifade eden Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, ülkemizin bu bitkilere yönelik önemli bir potansiyeli olduğunu dile getirdi. Bu potansiyelden yola çıkarak 2020 yılında yüksekokul olarak bir hareket başlattıklarını söyleyen Prof. Tan “200 adet yağ gülü, 1500 adet lavanta ve 50 adet biberiye dikimi yaparak başlattığımız bu hareket farklı türlerin eklenmesi ile gelişmektedir. Bahçemiz geliştikçe bahçede yer alan türlerin tanıtımı ve kullanım alanı da genişlemeye başladı” dedi.

Tıbbi ve aromatik bitkileri tanıtmak, önemini anlatmak ve yetiştiriciliğini özendirmek amacıyla bu hareketi başlattıklarını ifade eden Havsa MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan; Edirne Gülü Hasat Etkinliği, Lavanta Şenliği ile Kökboya ve Safran Tarla Günleri düzenlemeyi planladıkları müjdesi ile konuşmasını sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.