DOLAR 32,4066 0.2%
EURO 35,0878 -0.12%
ALTIN 2.324,760,23
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23015272,61%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Havsa’da festival coşkusu

Havsa’da festival coşkusu

ABONE OL
2 Eylül 2022 12:15
Havsa’da festival coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Havsa İlçesi’nde Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali 21’incisi düzenlenen törenle başladı. 4 Eylül’de sona erecek olan festivalde ünlü sanatçılar da konser verecek.

Havsa Belediyesi tarafından bu yıl 21’incisi düzenlenen Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali’nin açılışı kortej yürüyüşü ile başladı. Fatih caddesi Atatürk Ortaokulu önünde oluşturulan kortej, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı’na yürüdü.

Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan Atatürk Anıta çelengi önceki dönem Belediye Başkanları ile birlikte sundu. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Havsa Belediyesi yazlık düğün salonunda devam eden etkinlikte konuşan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, “Biz Edirne’yi anlatırken dört ayak üzerine anlatıyoruz.  Edirne’nin sahip olduğu zengin tarihinden dolayı turizmden, sınır kapılarından dolayı dış ticaretten, ilimizdeki köklü Trakya Üniversitesinden dolayı eğitimden, Edirne denilince akla gelen ilk hususlardan bir diğeri de hiç şüphesiz tarımdır. Tarım denildiğinde de ilk olarak şuna bakıyoruz, tarım arazilerini nasıl değerlendiriyoruz boş kalan arazi var mı? Bu konuda gayet iyi durumdayız. Tarım arazilerimiz neredeyse tamamını ekip biçiyoruz.  İkinci aşamada ise tarımsal üretimi arttırmamız gerekiyor. Bu konuda İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün oldukça güzel çalışmaları var. İkinci ürünle alakalı çalışmaları arttırmamız lazım.  Geçtiğimiz gün ikinci ürün olarak ekilen ayçiçeği tarlalarını inceledik, gelişimini gördük. Alternatif ürün ekimine ve yüksek verim artışına yönelik yöntemlere ağırlık vermek zorundayız. Modern tarım aletlerinin kullanımının önemli olduğunu biliyoruz. Bu festival kapsamında çiftçimizin sahip olduğu tecrübeyi daha da ön plana çıkaracağı, firmaların yeni gelişmeleri burada aktararak ilerlemelerini sağlayacak bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Hasat döneminin sonuna doğru yaklaşıyoruz. Bütün çiftçilerimize bereketli bir hasat dönemi diliyoruz. Belediyemizi tebrik ediyorum, organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Açılış programında, Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Edirne Milletvekili Fatma Aksal da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından KKTC, Bosna Hersek, Sarıyer Belediyesi halkoyunları ekipleri gösterilerini sunarken, Edirne Belediye bandosu da mini bir konser verdi.

Festivale, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Havsa Kaymakam Vekili İsmail Hakkı Batı, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, oda ve borsa başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan 4 Eylül 2022 Pazar günü sona erecek olan 21. Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali’nde 2 Eylül Cuma günü Bilal Sonses ve 3 Eylül Cumartesi günü Cengiz Kurtoğlu sahne alacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.