Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılıkla uğraşan üreticileri yakından ilgilendiren yeni bir destek düzenlemesini hayata geçirdi. Gebe hayvanlarda meydana gelen yavru kayıplarına yönelik desteklerde hem ödeme miktarları artırıldı hem de destek kapsamına giren kayıpların nedenleri genişletildi.
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme kapsamında, buzağı ve malak başına yapılan destek ödemesi yüzde 100 artırılarak 20 bin liraya çıkarıldı. Kuzu ve oğlak başına verilen destek tutarı ise yine yüzde 100 artışla 4 bin lira olarak belirlendi.
SADECE AŞI KAYNAKLI KAYIPLARLA SINIRLI OLMAYACAK
Yeni düzenlemeyle birlikte destekleme uygulamasının kapsamı da genişletildi. Daha önce yalnızca aşı kaynaklı yavru kayıpları için uygulanan destek mekanizmasına, yeni düzenlemeyle farklı nedenlerden kaynaklanan kayıplar da dahil edildi.
Buna göre bulaşıcı hastalıklar, aşı kaynaklı durumlar ve diğer nedenlerle meydana gelen yavru kayıpları destek kapsamına alınacak.
Düzenlemeyle birlikte üreticilerin gebe hayvanlarda yaşanan yavru kayıpları nedeniyle oluşan ekonomik zararlarının bir bölümünün karşılanması ve hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğinin desteklenmesi amaçlanıyor.
Haber: Mehmet Güzey
GÜNCEL
19 Eylül 2026GÜNCEL
19 Eylül 2026GÜNCEL
19 Eylül 2026GÜNCEL
19 Eylül 2026GÜNCEL
19 Eylül 2026GÜNCEL
19 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
19 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).