DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074462-1,09%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hem eğlendiler hem öğrendiler

Hem eğlendiler hem öğrendiler

ABONE OL
13 Haziran 2022 11:27
Hem eğlendiler hem öğrendiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Lisesi, öğretmen ve öğrencilerinin 2019-2020 eğitim yılında başlayan Erasmus+Co-Pilots projesinin son ayağı İspanya’nın Segovia şehrinde gerçekleştirildi. Etkinliğe 6 Öğretmen ve 12 öğrenci katıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren okul müdürü Recep Şentürk, “Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin; İtalya, Hollanda, Macaristan ve İspanya’dan katılan okul ve eğitim kurumları ile beraber ortak olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konsorsiyum liderliğinde yürütmekte olduğu 2019-1-TR01-KA201-074890 referans numaralı Erasmus+ CO-PILOTS (Change of Pace, lmprove Learning Outcomes and Techniques) projesi, Mayıs ayının son haftasında İspanyanın, Segovia şehrinde gerçekleştirilen hareketlilik ile sona ermiştir. Bundan sonraki bölümde, etkinliğe katılan öğrencilerimiz öğrendiklerini arkadaşlarına aktaracaklar.

Günümüzde bilişim teknolojilerinin hızla gelişmesi, kuşkusuz eğitim öğretim ortamlarında da uygulanabilecek birçok alternatif araç ve uygulamayı da ortaya çıkarmıştır. Öğrencilerin tamamının dijital yerliler olduğu bir ortamda bu araç ve uygulamaların derslerde de4 kullanılması ve teknolojik bir dönüşümü zorunlu kılmıştır. Bu ihtiyaçtan yola çıkılarak hazırlanan CO-PILOTS projesi ile, hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin çeşitli Web 2.0 araçları ile tanışması ve bu araçları uygulamaları hedeflenmiş, öğretmen ve öğrencilerin bilişim becerilerinin arttırılması ve dijital okur yazarlıklarının geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Söz konusu proje kapsamında; Edirne Lisesi’nden 25 öğretmen pandemi koşulları nedeni ile çevrimdışı olarak gerçekleştirilen eğitimde 5 gün boyunca Web 2.0 araçları eğitimi almıştır.

Macaristan ve İspanya’da gerçekleştirilen hareketliliklere 6 öğretmenin katılımı sağlamış, 12 öğrenci de çeşitli Web 2.0 araçlarını kullanma eğitimleri almıştır. Öğretmen ve öğrenciler, aynı zamanda farklı okulları ve işleyişlerini görme şansı elde etmiş, çeşitli etkinliklere katılarak, farklı kültürlerle tanışma, dil becerilerini geliştirme fırsatı bulmuşlardır. Öğrenciler, akranları ile tanışıp iletişim kurma fırsatı elde etmiş, eğlenerek öğrenmişler ve farklı projelerde yer alma motivasyonu kazanmışlardır. Proje kapsamında açık kaynak olarak yayımlanacak bir Web 2.0 Araçları Kılavuzu ve farklı branşlarda Web 2.0 araçlarının kullanılarak hazırlanan demo ders videoları ve ders planları gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.