DOLAR 32,5536 0.01%
EURO 34,9405 0.28%
ALTIN 2.423,950,08
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2093207-3,04%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hemşireler Günü kutlandı

Hemşireler Günü kutlandı

ABONE OL
13 Mayıs 2022 10:34
Hemşireler Günü kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Hemşireler Günü törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen tören çelenklerin sunulması ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törene Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özgül Erol, Edirne İl Sağlık Müdür Vekili Ali Selvi, Halk Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Selma Heves, çok sayıda hemşire ve sağlık personeli katılım gösterdi.

“PANDEMİDE EN ÇOK YIPRANAN GRUP SAĞLIK ÇALIŞANLARI OLDU”

TÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özgül Erol yaptığı konuşmada pandemi sürecine değinerek, “Her ne kadar pandeminin yoğun ve yıkıcı etkilerinin olduğu günleri atlatsak da bu etkiler halen azalarak da olsa devam etmekte. Bu zorlu süreçte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok yıpranan grup maalesef sağlık çalışanları oldu. Koruyucu giysilerle uzun ve yorucu mesai saatleri geçirdiler. Virüse yoğun şekilde maruz kaldıkları için enfeksiyonu birkaç kez geçirenler oldu. Ailelerine ve yakınlarına virüsü taşıma korkusu içinde yaşadılar ve maalesef en acısı da yaşamlarını kaybederek aramızdan ayrılanlar oldu. Bu özel günde aramızdan ayrılan sağlık çalışanlarını saygı ve rahmetle bir kez daha anıyor, bu uğurda mücadele eden ve bugünleri ulaşmamızda emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YAPILACAK YATIRIMLARIN ARTTIRILMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Sağlıklı bireyler ve toplumlar için sağlık çalışanlarına yapılacak yatırımların arttırılmasının çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Erol, “Onların güvenli çalışma ortamlarında makul iş yükleriyle, kendilerini değerli hissederek ve kararlara katılarak verdikleri hizmetlerin, mutlaka bu hizmeti alan bireylere, ailelere ve toplumlara da olumlu yansımaları olacaktır. Pandemi sürecinde sağlığın her şeyden daha önemli ve değerli olduğunu bizzat yaşayarak öğrendik. Sağlığımızı sürdürmek ve yeniden kazanmak için de sağlık çalışanlarına ne kadar çok ihtiyaç duyduğumuzu gördük ve yaşadık. Her meslek kutsaldır. Ama insan sağlığı ile uğraşan meslekler arasında hemşireler ve ebeler hayatın her döneminde hasta ve yakınları ile 7 gün 24 saat birlikte olan sağlık profesyonelleri olarak ayrı bir yere sahiptir. Pandeminin tamamen ortadan kalkacağı günlere en kısa zamanda ulaşabilmek dileğiyle” dedi.

“HEMŞİRELİK MESLEĞİNİN FELSEFESİ TEMEL ODAĞİ HER ZAMAN İNSAN OLMUŞTUR”

Edirne İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Ali Fatih Selvi de hemşirelik mesleğinin temel odağının her zaman insan olduğunu ifade ederek, “Hemşirelik mesleğinin felsefesi; sevgi, yardım ve bakıma dayalı hizmet ile temel odağı her zaman insan olmuştur. Türk insanı bu kutsal mesleği icra edenlere hemşire kavramı ile hitap ederek, adeta bir kız kardeşi olarak görmüştür. Hemşirelerimiz de hastalarımıza ve yakınlarına umut ve yaşam sevinci kazandırarak ihtiyaç duydukları sevgi, şefkat, ilgi ve bilgilerini esirgemeyerek karşılık vermişlerdir. İnsan hayatının ve insana hizmet etmenin kutsallığına inanarak ülkemizin her köşesinde toplumumuzun sağlığına kavuşması için mücadeleye devam eden, özellikle sahada amansızca mücadele ederek sağlık sisteminin her zaman vazgeçilmezi olduğunu ispat eden; sevgi ve özverinin adı olan hemşire arkadaşlarımın, güçlü hemşirelerin yetişmesine katkı sunan değerli akademisyen hemşirelerin ve geleceğin teminatı olan sevgili hemşirelik öğrencilerinin “12 Mayıs Dünya Hemşireler” günü ve Hemşirelik Haftasını tebrik ediyorum” dedi.

Hemşireler tarafından yoğun katılım sağlanan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar sonrası toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.