DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046495-2,22%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Her yıl 8 milyon can alıyor

Her yıl 8 milyon can alıyor

ABONE OL
31 Mayıs 2022 10:48
Her yıl 8 milyon can alıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeşilay Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak, Dünya Tütünsüz Günü’nde herkesi sigarasız bir yaşama davet etti. Bayrak, tütün kullanımının her yıl dünyada 8 milyon insanın ölümüne neden olduğuna dikkat çekti.

Yeşilay Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre tütün kullanımının her yıl dünyada 8 milyon insanın ölümüne neden olduğunu belirterek, Yeşilay’ın, “Bırakabilirsin Uygulaması” ile sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz destek sağladığını belirtti.

TÜTÜNSÜZ VE SAĞLIKLI BİR YAŞAM ÇAĞRISI

Yeşilay’ın tütün bağımlılığıyla mücadelesine hız kesmeden devam ettiğini belirten Bayrak, “Bağımlılıktan uzak ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak için 7’den 77’ye farklı yaş gruplarına yönelik projeler yürütüyoruz. Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde (YEDAM) yaptığımız çalışmalarla da bağımlılıklarla mücadele ediyoruz. ‘Tütün Bağımlılığı Müdahale Programı’ ile her yaştan vatandaşımızın sigarayı bırakmasına ücretsiz destek oluyoruz. Aynı zamanda T.C. Sağlık Bakanlığımız ile birlikte geliştirdiğimiz Bırakabilirsin uygulamasıyla ve YEDAM Danışma Hattımızla destek sağlamaya devam ediyoruz. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’nde de tüm vatandaşlarımıza tütünsüz ve sağlıklı bir yaşam çağrısında bulunuyoruz” dedi.

“BIRAKABİLİRSİN”    

Bayrak, Yeşilay’ın, sigara bağımlılığından kurtulmak isteyenlere Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) bünyesinde ücretsiz destek sağladığını belirterek, Yeşilay’ın, aynı zamanda tütün bağımlılığından kurtulmak isteyenlere de “Bırakabilirsin” ile ücretsiz destek verdiğini söyledi.

FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

Öte yandan Yeşilay Edirne Şube tarafından Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle bugün saat 10.00’da Erasta AVM önünden başlayıp Saraçlar Caddesi’nde son bulacak olan farkındalık yürüyüşü düzenlenecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.