DOLAR 32,5449 0.13%
EURO 34,9416 -0.19%
ALTIN 2.439,590,15
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20979180,30%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Her Yönüyle Havsa” kitabı yayımlandı

“Her Yönüyle Havsa” kitabı yayımlandı

ABONE OL
15 Mart 2023 10:42
“Her Yönüyle Havsa” kitabı yayımlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mayıs 2022’de Trakya Üniversitesi, Havsa Kaymakamlığı, Havsa Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen ve Havsa tarihinde bir ilk olan “Her Yönüyle Havsa Sempozyumu”nda sunulan bildiriler kitap haline getirildi.

Editörlüğünü Trakya Üniversitesi Havsa MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Tolga Erdoğan’ın yaptığı, Her Yönüyle Havsa Sempozyumunda sunulan bildirilerin yer aldığı kitap, Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan ve Havsa MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan tarafından Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na takdim edildi. Ziyarette, Havsa MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Tolga Erdoğan da yer aldı.

Ziyarette konuşan Havsa MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan, Edirne’nin tarihi ve kültürel değerleriyle bitmek tükenmek bilmeyen bir kaynak olduğunu belirterek, kitabın Havsa için önemli bir kaynak olacağına inandıklarını söyledi.

Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan da, yerel sorunlara yönelik çözümlerin üretilmesinde yerel tarih, ekonomi ve tarım gibi tüm alanlarda bilgi ve kaynağa erişmenin zorluğuna dikkat çekerek, “Havsa hakkında bu bilgilere ulaşabileceğimiz, sadece yıllar önce kaleme alınmış bir eser mevcut. Bu eksikliği gidermek amacıyla gerçekleştirilen sempozyum ve sonrasında yayınlanan kitap Havsa açısından çok önemli bir boşluğu dolduracak” dedi.

Edirne ve ilçelerinin; henüz keşfedilmemiş ve gün yüzüne çıkarılması gereken değerlerle dolu olduğunu ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bu değerleri ortaya çıkarmak amacıyla Edirne’nin ilçelerini ele alan bilimsel alan sempozyumlar düzenlediklerini söyledi.

İpsala ile başlayan ve Havsa ile devam eden sempozyum dizisinde, ülkemizin farklı coğrafyalarından bilim insanları ve araştırmacıların Havsa’yı her açından ele aldığını belirten Rektör Tabakoğlu, “Sempozyumumuzda sunulan bildirilerin derlendiği kitabımızda tarım, coğrafya, ulaşım, sağlık, gastronomi, sosyal ve kültürel konuların yanı sıra kent tarihi açısından vesika niteliğinde bilgiler yer alıyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.