DOLAR 32,3141 0.19%
EURO 35,0862 -0.15%
ALTIN 2.277,470,01
BIST 8.986,902,05%
BITCOIN 22782851,11%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Hızlı trende ilerleme yüzde 70’i aştı

Hızlı trende ilerleme yüzde 70’i aştı

ABONE OL
16 Ocak 2023 11:19
Hızlı trende ilerleme yüzde 70’i aştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Haziran 2019’da yapımına başlanan Çerkezköy-Kapıkule demir yolu hattında yüzde 70 seviyesinin üzerinde fiziki ilerleme sağlandığını söyledi. Vali Kırbıyık, bu hat ile Edirne’nin bir yandan İstanbul’a bir yandan da Avrupa ile entegre edileceğini belirterek, yük tarafında da yolcu tarafında da şehrimiz açısından büyük bir fırsat sunacağını belirtti.

Türkiye’nin Avrupa ülkeleriyle yüksek standartlı demir yolu bağlantısını sağlayacak olan “Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi” kapsamında inşası süren Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmalar aralıksız devam ediyor.

“EN ÖNEMLİ MAKRO PROJE”          

Geçtiğimiz hafta gazetecilere bir araya gelen Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, kentteki ulaştırma projelerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Kırbıyık, en önemli makro projenin hızlı tren projesi olduğunu belirterek, “Artık Edirne merkezde de bu çalışmaları çok daha yakından izleyip fark ediyoruz” dedi.

“600 METRE UZUNLUĞUNDA VİYADÜK YAPILACAK”        

Tarihi Tunca Köprüsü’nün yanından geçen konvansiyonel hattın bir değişimi söz konusu olduğunu belirterek, “Öncelikle geçici olarak 7-8 ay faaliyet göstereceği alana taşındı arada da eski hat sökülecek. Oraya yaklaşık 600 metre uzunluğunda bir viyadük gerçekleştirilecek. Hem hızlı trene ait 2 yeni hat hem de konvansiyonel hat oraya tekrar taşınacak. 2023 yılı sonuna doğru şehir merkezindeki bu geçiş de tamamlanmış olacak” dedi.

“HATTIN MAKSİMUM 4 YIL İÇERİSİNDE AÇILACAĞINI ÖNGÖRÜYORUZ”

Kalan Halkalı-Çerkezköy arasındaki Halkalı-Ispartakule, Ispartakule-Halkalı, Ispartakule-Çerkezköy etaplarında da ihale işlemlerinin tamamlandığını belirten Vali Kırbıyık, “Oradaki faaliyetlerle birlikte önümüzdeki 2 ya da 3 yıl belki maksimum 4 yıl içerisinde bu hattın açılacağını öngörüyoruz” dedi.

“ŞEHRİMİZ AÇISINDAN BÜYÜK FIRSAT SUNACAK”

Bu hat ile Edirne’nin bir yandan İstanbul ile bir yandan da Avrupa ile entegre edileceğini belirten Vali Kırbıyık, “Çünkü Bulgaristan tarafından da yürütülen çalışmalar var. Yük tarafında da yolcu tarafında da şehrimiz açısından büyük bir fırsat sunacak” dedi.

“İLİMİZ SINIRLARINDA İLERLEME YÜZDE 74 SEVİYESİNDE”

Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmaların fiziki gerçekleşme oranın yüzde 70 seviyesinin üzerine çıktığını belirten Vali Kırbıyık, “Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmalar yaklaşık yüzde 70 seviyesinin üzerine çıktı fiziki gerçekleşmesi de. Burada çok daha önde ve hızlı gidiyoruz. İlimiz sınırları içerisinde gerçekleşmesi yüzde 74 seviyesinde. Edirne etapları büyük oranda tamamlandı. Kalan kısımlar da bu yıl itibariyle büyük oranda tamamlanmış olacak” dedi.

EDİRNE-KIRKLARELİ YOLU BU YIL TAMAMLANACAK

Kara yollarının çalışmalarına da değinen Vali Kırbıyık, Edirne-Kırklareli yolunun bu yıl tamamlanacağını belirterek, “Burada son kalan 12 km’lik bir bölümümüz var. Bu yıl 8.5km ye yakın bir kısmı bölünmüş yol olarak hizmete açıldı. Kalan 12 km’lik bölüm de 2023 yılı sonuna kadar tamamlanacak ve Kırklareli-Edirne yolu tamamen bölünmüş olarak vatandaşlarımızın istifadesine sunulmuş olacak” dedi.

TEM OTOYOLU BAĞLANTISI VE PAZARKULE ARASINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Vali Kırbıyık, yine Edirne için önemli olan TEM otoyolu bağlantısı ve Pazarkule arasındaki 7.6 km’lik yolda çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Yine Edirne için son derece önemli olan diğer bir iş TEM otoyolu bağlantısı ve Pazarkule arasındaki 7.6 km’lik yol. Buradaki viyadük geçişleri de dahil olmak üzere çalışmalar devam ediyor. Burada da 2023 yılı sonu itibariyle çalışmaların tamamlanacağını öngörüyoruz. Bu yıl Pazarkule yolu üzerinde 1 km’lik kısım zaten hizmete açıldı. Kalan işler de 2023 yılı sonuna kadar tamamlanacak ve yine bu da bizim açımızdan son derece önemli bir iş. Vatandaşlarımızın istifadesine sunmuş olacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.