DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2080067-1,00%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İkna zirvesi

İkna zirvesi

ABONE OL
19 Nisan 2022 10:13
İkna zirvesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Ekrem Canalp Musabeyli korusundaki Motokros pisti çalışmaları ve yarım projelerin bitirilmesi için Özel İdare tarafından bankadan kredi çekilmesi için Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti İl Başkanı Belgin İba ve CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile üç saat süren ‘ikna zirvesi’ yaptı. Kredi çekilmesi konusunda il genel meclisinin karar alınması yönündeki konuların ele alındığı toplantıya katılan siyasi kanadın Vali Canalp’in taleplerine ‘sıcak bakmadığı’ öğrenildi.

Lütfü KARAKAŞ’ın özel haberi

Edirne kamuoyunda son dönemde yapımı yoğun olarak tartışmalara neden olan Musabeyli Köyü korusuna yapılan Motokros pistinin 21 Mayıs tarihinde başlayacak yarışmalara yetiştirilmesi için Vali Ekrem Canalp kaynak sorununu çözmek için harekete geçti. Valilik makamında dün saat 11.00 ile 13.50 arasında üç saate yakın il genel meclisinde grubu bulunan CHP ve AK Parti il başkanları ile bir araya gelen Vali Canalp, önce yapılan projelerden söz etti. Projelerin bir bölümünün yarım olması nedeniyle kaynak sorunu yaşandığını ve ancak bunun bankadan kredi çekilmesi yoluyla çözülebileceğini gündeme geldi.

UZUN UZUN ANLATTI

Vali Ekrem Canalp toplantıda siyasi parti il başkanlarına uzun uzun projelerin yararlarından söz etti. Görüşmenin sonlarına doğru özel idarenin kaynaklarının sınırlı olduğunu ve ek kaynak için Vali Canalp adres olarak kredi almak için bankaları gösterdi.

Toplantıdan sızan bilgilere göre, AK Parti İl Başkanı Belgin İba ve CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ağırlıklı olarak Vali Canalp’in anlattıklarını dinlemekle yetindi. Siyasiler açık açık görüş bildirmekten kaçındı. Başkan Gürkan’ın da görüş bildirmekten kaçındığı kaydedildi.

TAHSİS SORUNU ÇÖZÜLDÜ MÜ?

Musabeyli Köyü korusunda yapımı süren motokros pisti alanın bir bölümünün Milli Emlak Müdürlüğü’ne tapulu olduğu diğer bölümünün ise mera vasfında olduğu bildirildi. Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait arazisinin tahsisi için girişimlerin sürdüğü bildirildi. Ancak mera niteliğindeki arazinin vasfının değiştirilip değiştirilmediği ise öğrenilemedi. Bilindiği gibi tahsisten önce araziler üzerinde çoktan inşaat çalışmaları başladı.

6 MİLYONLUK DEPO

Edirne İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz günlerde Motokros pistlerinin çamur hale getirilmesi için 6 milyon lira harcanarak su deposu yapımı sürüyor. Edirne İl Özel İdaresi’ne ait ekipmanların önemli bir bölümünün yaklaşık bir yıldan beri Motokros arazisinde çalıştığı ve köylere ait yol yapımlarında görev almaması da eleştirilere neden oluyor.

İHALE YAPILDI MI?

Kırklareli merkezli Aysan İnşaat üç gün önce sosyal medya hesabından, “Edirne Moto Cross Alanı Yapımı İnşaatımızın Hızla Devam Ettiğini Sizlerinde Görmesini İstedik. İnşaat Bir Defa Yapılır Öyleyse Biz Hazırız” şeklinde paylaşım yaptı. Şirket tarafından paylaşıma ayrıca 1 dakikalık çalışmaların yer aldığı film eklendi. Filmde motokros alanında çalışan kamyonlar ve dozerlere ait görüntüler yer aldı. Hava çekimleri ile süsleyen sosyal medya paylaşımında yer alan ekipmanların önemli bir bölümünün şirkete ait olmadığı ve özel idareye ait olduğu ifade edildi.

Sosyal medya hesabından Motokros Parkuru Projesi şeklinde tanıtımı yapılan Aysan İnşaat’a ihalenin ne zaman verildiği öğrenilemedi. Bir taraftan proje için kredi almanın yolları aranırken kaynak bulmadan işin başladığı anlaşılıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.