DOLAR 32,5919 0.23%
EURO 34,8304 0.45%
ALTIN 2.416,04-0,67
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21543950,60%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“İndirimlerde son kullanma tarihine dikkat”

“İndirimlerde son kullanma tarihine dikkat”

ABONE OL
18 Ağustos 2022 10:26
“İndirimlerde son kullanma tarihine dikkat”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerde özel ve devlete bağlı marketlerde temel tüketim ürünlerinde büyük indirim reklamları öne çıktı. Ancak tüketicinin alacağı ürünlerin önceki fiyatıyla indirimli fiyatını karıştırmasını isteyen Başkan Yaşagör, özellikle son tüketim tarihine bakılması konusunda uyardı.

“SON KULLANMA TARİHİ YAKLAŞAN MALLARIN PİYASAYA İNDİRİMLE ARZ EDİLDİĞİNİ BİLİYORUZ”

Bazı marketlerin temel tüketim ürünlerinde indirimlerin yapıldığını ancak Son kullanma tarihinin gözden kaçırılmamasını isteyen Yaşagör “Son günlerde indirim yapan, indirim yapacağını açıklayan marketlerdeki satışlarda bir artış olduğunu görüyoruz.

Fakat şunu da biliyoruz ki son kullanma tarihi yaklaşan malların piyasaya arz edildiği ve fiyatlarının düşük tutulduğunu da görüyoruz.
Yetkililer bu konuda şu marketlerde indirim yapılacağını beyan ederken marketteki çalışanlar da tabii ki son kullanma tarihi yaklaşan ürünleri ön plana çekip satışlarını hızlandırmış olduklarını görüyoruz.
Vatandaşlarımızı bu konuda uyarmış olalım. Malı alırken tabii ki ucuz almayı düşünecektir. Vatandaş kendi lehine gelişen olayı kendine göre değerlendirmesini yapacaktır. Ama son kullanma tarihlerinde özellikle dikkat etmelerini tavsiye ediyorum.
Bir de tüketicinin bu anlamda bilinçli olması lazım. Bir önceki fiyatını bilmesi lazımki indirim yapılıp yapılmadığını iyi analiz etmeli. Ona göre mal alışverişini yapmalı diye düşünüyorum. Tabii ki devletimizin küçük esnafa da bu tür destekler verip küçük esnafın bizim bakkallarımızın da bu konuda desteklenip vatandaşın daha ucuz gıda temini elde etmesi için biz de destek bekliyoruz”dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.