Edirne Valisi Yunus Sezer tarafından, İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili Edirne Vali Yardımcısı Vekili olarak görevlendirildi.
Edirne Valiliği’nde Vali Yardımcısı olarak görev yapacak olan İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Edirne, İpsala, Keşan ve Uzunköprü Organize Sanayi Bölgeleri ile Balkan Şehirleri İşbirliği Edirne Platformu ve Edirne Valisi Yunus Sezer’in vereceği görevleri yerine getirecek. Edirne Vali Yardımcılığı görevini üstlenecek olan Ömer Sevgili’nin aynı zamanda İpsala Kaymakamlığı görevini de sürdüreceği öğrenildi. Edirne Valiliği’nin resmi internet sitesinde de Ömer Sevgili’nin kaymakamlığın haricinde Edirne Valisi Yunus Sezer’in altında yer alarak Vali Yardımcısı Vekili olarak yer aldığı görüldü.
“ÖMER SEVGİLİ KİMDİR”
İpsala Kaymakamı ve Edirne Vali Yardımcısı Vekili olarak görev yapacak olan Ömer Sevgili; Siirt İlinin Kurtalan İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kurtalan’da tamamladı. Lisans ve ön lisans eğitimlerini; Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme ve Anadolu Üniversitesi AÖF Adalet bölümlerinde tamamladı. Tezli yüksek lisans eğitimini Hacıbayram Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Maliye Bölümünde tamamladı. Sırasıyla, Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde matematik öğretmenliği, Ankara Sınav Dershanesinde matematik öğretmenliği, Vergi Denetim Kurulunda Müfettiş Yardımcılığı, Hazine ve Maliye Bakanlığında Uzman Yardımcılığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığında Uzmanlık görevlerinde bulundu. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığında çalışırken Türkiye’deki bütçe sisteminin geliştirilmesi amacıyla 2017 yılında Paris’te bulunan OECD’deki bir toplantıya ülkemizi temsilen katıldı. Daha sonra, 2019 yılında Kaymakam Adayı olarak mülki idare mesleğine intisap ettikten sonra sırasıyla Manisa/Köprübaşı İlçesinde ve Adana/Tufanbeyli İlçelerinde yaklaşık 20 ay Kaymakam Vekilliği görevini yaptı. 2021 yılında Gaziantep/Araban Kaymakamı olarak görev yaptı. 2022 tarih ve 31921 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İpsala Kaymakamı olarak atanarak görevine başlamıştır.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
10 Nisan 2025GÜNCEL
10 Nisan 2025GÜNCEL
10 Nisan 2025GÜNCEL
10 Nisan 2025MARMARA BÖLGESİ
10 Nisan 2025MARMARA BÖLGESİ
10 Nisan 2025GÜNCEL
10 Nisan 2025