DOLAR 32,4684 -0.06%
EURO 34,8200 -0.45%
ALTIN 2.450,720,61
BIST 9.893,521,82%
BITCOIN 20806210,89%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Irmak, “Devletimizden destek bekliyoruz”

Irmak, “Devletimizden destek bekliyoruz”

ABONE OL
2 Aralık 2022 11:30
Irmak, “Devletimizden destek bekliyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari ücret için devletin işverene hem SGK primleri hem düşük faizli krediler sunması gerektiğini söyleyen Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Sezai Irmak, asgari ücretin 8 bin 500- 9 bin 500 arasında olması gerektiğini de ifade etti.

Asgari ücretin artması ile kazançlarının aynı oranda artmadığını belirten ETSO Başkanı Irmak, devletin bir süre desteğini sürdürmesi ile her şeyin rayına oturacağını kaydetti. Asgari ücret gibi EYT’li çalışanların da büyük bir yük getireceğinin altını çizen Başkan Sezai Irmak, yılbaşından sonra KGF kredisi çıkabileceğini bunun da EYT’lilerden ortaya çıkacak sıkıntıyı aşabileceklerini sözlerine ekledi.

“İŞ VERENE SGK PRİMLERİNDE VE DÜŞÜK FAİZLİ KREDİLERLE DESTEK, İŞÇİYE DE 8 BİN 500-9 BİN 500 ARASI ÜCRET OLMALI”

Asgari ücret konusunda SGK primleri ve uygun kredi imkanları ile destek beklediklerini belirten ETSO Başkanı Sezai Irmak “Asgari ücretle ilgili  bütün üyelerimiz adına devletimizden destek talep ediyorum. Asgari ücretin 8 bin 500- 9 bin 500 bandında olması gerektiğini düşünüyorum. Daha yüksek olursa bu işin üstesinden zor geliriz, bu kazançlarımızla. Çünkü asgari ücret birden artacak ama kazançlarınız aynı zamanda aynı doğrultuda yükselemiyor. Onun için burada da hem SGK primleri yönünden hem de uzun vadeli düşük faizli kredilerle desteğe ihtiyacımız var. Kimseyi mağdur etmeden biz de işimizi rahat sürdürebilelim. Çünkü bu ay ile öbür ay arasında 100 bin lira, 150 bin lira fazladan para ödememiz icap ediyor. O parayı nereden kazanacağız? Bir ayda kazancımız aynı oranda artmıyor. O yüzden desteğine ihtiyacımız var. Hiç olmazsa 3-5 ay bu şekilde bir destek olursa ondan sonra kazançlar da normal rayına oturur ve çark yeniden dönmeye başlar. Durmadan dönmeye devam eder. Bizde istiyoruz çalışanlarımıza yüksek ücret ödemek ama şartlar uygun olmuyor. Keşke kazansam da 15 bin lira maaş versem. O yüzden devletin destek vermesi gerekiyor” diye konuştu.

“EYT’NİN YÜKÜNÜ DÜŞÜK FAİZLİ KREDİLERLE AŞABİLİRİZ”

Emeklilikte yaşa takılan çalışanların, çıkan kararla birlikte emekliye ayrılmaları durumunda iş yerinde çok sayıda EYT’li olan işçilerin tazminatlarının işverene büyük yük getireceğini kaydeden Sezai Irmak “EYT konusunda Üyelerimize devletimiz tarafından destek bekliyoruz. Çünkü kendi şirketimden örnek vereyim, 10-15 kişi birden emekli olmaya kalkarsa bu tazminatları ödemekte sıkıntı yaşarım. Uzun vadeli makul faizli krediler olursa bize, inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızdan böyle açıklamalar duydum. Yılbaşından sonra bir Kredi Garanti Fonu, KGF kredisi çıkma durumu var. Bu olursa EYT’lilerin yükünü rahatlıkla karşılayıp sıkıntı yaşamayız. Bu konuda devletimizden destek bekliyoruz” şeklinde İfade etti

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.