DOLAR 32,4245 -0.2%
EURO 34,8703 -0.67%
ALTIN 2.439,170,13
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074965-1,46%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

ABONE OL
12 Mart 2020 16:25
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ’da İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyet Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tevfik Sütçü, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, edebi kişiliği, İstiklal Marşı’nın hazırlanışı ve ortaya çıkışıyla ilgili konuşma yaptı.

İstiklal Marşı’nın kabulü dolayısıyla il genelinde düzenlenen İstiklal Marşı’nı güzel okuma ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Dereceye giren öğrencilerin İstiklal Marşı’nı seslendirmesi salondakilerden büyük alkış aldı.

Programa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Diğer yandan Hayrabolu ilçesinde, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Sadi Kıyak Öğretmenevi’nde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Hayrabolu Ergün Korkmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Ülkü, konuşmasında, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşı’nın yazılış hikayesini anlattı.

Programda oratoryo gösterisi ve belgesel sunuldu, şiirler okundu, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Diğer yandan Malkara ilçesinde ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ dolayısıyla program düzenlendi.

Malkara İmam Hatip Anadolu Lisesince, Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Ergün, burada yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşı’nın hangi şartlarda yazıldığını anlattı.

Ergün, “Sevgili gençler; İstiklal Marşı’nı sevmek, ülkemizi sevmektir. İstiklal Marşı’nı coşkuyla söylemek ülkemize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığa sahip çıkmak ise onurumuza sahip çıkmaktır. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.

Programda öğrenciler şiirler okudu, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

(AA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.