DOLAR 32,5998 0.37%
EURO 34,8170 0.22%
ALTIN 2.496,080,48
BIST 9.451,35-0,77%
BITCOIN 21159535,71%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İtfaiye güven verdi   

İtfaiye güven verdi   

ABONE OL
29 Eylül 2021 11:16
İtfaiye güven verdi   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından yeni göreve başlayan 3’ü kadın 13 itfaiye eri için Yangın ve Kurtarma Tatbikatı düzenlendi. Yeni itfaiye erlerinin senaryo gereği yangın alarmının çalmasının hemen ardından 45 saniye içerisinde ateşe dayanıklı özel kıyafetlerini giyerek yangına müdahale etti. Ekiplerin kısa sürede hazırlanarak, yangına müdahale etmesi Edirnelilere güven verdi.

İtfaiye Haftası kapsamında Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde yeni göreve başlayan 3’ü kadın 13 İtfaiye eri için Belediye Başkanı Recep Gürkan ve İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş’in katılımı ile yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi.

“İTFAİYE BİNAMIZ TÜRKİYE’NİN EN DONANIMLI BİNASI”

Tatbikat öncesi ekiplerin İtfaiye Haftası’nı kutlayan Belediye Başkanı Gürkan,  “Dünyadaki en zor mesleklerden birini yapıyorsunuz. En kutsal görevlerden birisi bu. Can kurtarıyorsunuz, mal kurtarıyorsunuz. Her türlü takdirin üzerinde, her türlü övgünün üzerinde. Edirne İtfaiyesi ile itfaiyeci arkadaşlarımız ile gurur duyuyoruz. Sayınız her geçen gün artıyor. Aranıza 13 arkadaşınız daha katıldı, eğitimleri devam ediyor. Onlarda yakında sizlerle beraber yangınlara anında müdahale etme görevine başlayacaklar. Ekipmanlarımızı güçlendiriyoruz. En son yeni bir itfaiye aracı daha aldık. İşlemleri yapılıyor. Önümüzdeki ay hizmete girecek ve size tahsis edilecek. Az önce Sayın Valimizle de konuştuk, binamız Türkiye’deki en donanımlı, ihtiyaca cevap veren, en planlı binalardan birisi. Birçok itfaiyecinin örnek aldığı bina. Bugüne kadar olan hizmetleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Görevi başında şehit olan bütün itfaiyecilerimizi, bütün kahramanlarımızı bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. Ülkemizin en son geçtiğimiz ay geçirdiği o büyük yangınlarda Edirne Belediyesi itfaiyesi olarak sizlerde görev aldınız. Bu vesileyle ülkemizdeki tüm kahraman itfaiyecilerin haftasını kutluyorum” dedi.

 

TRAKYADA’Kİ TEK KAZA KIRIM ARACI”

İtfaiyenin malzeme aracını inceleyen başkan Gürkan ve beraberindekilere trafik kazasında, doğal afetlerde kullanılan lojistik malzemeler gösterilerek nasıl kullanıldığı anlatıldı. Başkan Gürkan “Bu aletler hayat kurtaran aletler. Arkamdaki araç Trakya’daki tek kaza kırım aracı. Kaza anında kapı sıkışıyor, aracı çekmek gerekiyor, parçalamak gerekiyor. Bunlar özel mekanik sistemler, pahalı sistemler. Çok şükür Edirne’mizde var bunlar. İnşallah kullanma ihtiyacı duymayız. Herhangi bir durumda kaza, doğal afette, yangında, depremde Edirne Belediyesi bütün donanıma, araç gerece sahip. Vatandaşlarımız huzurlu olsunlar” dedi.

“5 TATBİKAT”

Gerçekleştirilecek olan tatbikat hakkında bilgi veren İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel de “İki odalı çelik kapılardan, çıkabildiği yerden duman çıkıyor. İçinde çok yoğun bir duman var. Bir kişinin maskesiz girmeyecek şekilde. Buradan bir ekip gelip yaralıyı çıkarıp ön tarafa bırakacak ve söndürme sistemi yapacak. O bittikten sonra doğalgaz var orada yangın çıkacak. Onu da sistemsel boğma ve örtme haliyle ısıyı söndürme yapacaklar. Üçüncü yangın araç yangını onu da söndürecekler. Dördüncü kaza kırma. Beşincisi yüksek yerden kurtarma. Yani gittiğiniz yerde 6-7 katlı binadan da atlamış olsanız bizim 26 metrekare yatağımız, oraya ekibimizden birini yüksekten atlatacağız. Tatbikatımız bu. Yüksekten atlama mizanseni 21,50 metreden yani 7 kattan atladığı zaman ölmüyor. Ufak kırık çıkıklarla atlatıyor” dedi.

45 SANİYE İÇERİSİNDE HAZIRLANDILAR

Açıklamaların ardından göreve yeni başlayan 13 itfaiye eri, senaryo gereği yangın alarmının çalmasının hemen ardından 45 saniye içerisinde ateşe dayanıklı özel kıyafetlerini giyerek yangına müdahale etti. Kaza kırımda görev yapan ekipler de son olarak yüksek yerden kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

“BEN 45 SANİYEDE ÇORAPLARIMI BİLE GİYEMİYORUM”

Tatbikatın ardından ekipleri kutlayan Başkan Gürkan, itfaiyecilerin giyinme süresinin daha hızlı olacağını belirterek, “45 saniyede alarm çaldığında giyindiler. 45 saniyede ben çorapları bile giyemiyorum. 35’e düşürecekler. Bir buçuk ay eğitim sonunda bu hale geldiler. Hepsi yeni başlayan arkadaşlar daha önce hiçbir itfaiyecilik, deneyimleri tecrübeleri yok. 45 saniyede giyiniyorlar ve yangına hazır hale geliyorlar. Müdürümüzün dediğine göre bunu 35 saniyeye düşürecekler” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.