DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2077334-1,29%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kabak Festivaline tatlı davet

Kabak Festivaline tatlı davet

ABONE OL
13 Ekim 2021 18:34
Kabak Festivaline tatlı davet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kentte ilki 16-17 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan 1. Karaağaç Kabak Festivali için dün Saraçlar Caddesi’ndeki Pehlivanlar Heykeli önünde bir program düzenlenerek, vatandaşlar festivale davet edildi.

Düzenlenen programda Pehlivanlar Heykeli’nin önü kabaklarla süslendi ve Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü Roman Müzik Grubu mini konser verdi. Alanda toplanan vatandaşlarda korkuluk ve kabaklarla fotoğraflar çektirdi. Davet etkinliğinde vatandaşlara cevizli kabak tatlısı da ikram edildi. Festival kapsamında ayrıca ‘Kabak Tadı Veriyoruz Yemek Yarışması’da düzenlenecek.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, festival hakkında yaptığı konuşmada, festivalin, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Karaağaç Bahçesi’nde iki gün boyunca birbirinden güzel etkinliklerle yapılacağını söyledi.

Karaağaç bölgesinin verimli topraklarında yetişen her ürünün çok kıymetli olduğunu belirten Soytürk şunları söyledi;

“Kadim şehir Edirne, Kültür Turizmi’nin başkenti Edirne, kültürel mirasın eşsiz unsurlarını barındıran Edirne aynı zamanda festivaller yolunda da hızla devam ediyor. Biz şunu biliyoruz ki, Meriç ve Tunca’nın verimli topraklarıyla sulanan Karaağaç bölgesinde yetişen her ürünümüz kıymetli. Bizde Agro Turizmle beraber Kültür Turizmi’ne ilaveten Agro Turizmle beraber Haziran ayında gerçekleştirdiğimiz Lavanta Festivali ve önümüzdeki bu Cumartesi, Pazar, 16-17 Ekim’de gerçekleştireceğimiz 1. Karaağaç Kabak Festivali’nin açılış programını burada ilan etmek için bulunuyoruz.

Bugün ekip arkadaşlarımızla birlikte, STK’larımızla birlikte ve Edirne’mizin hem yerli hem yabancı turistlerine Cumartesi-Pazar birbirinden eğlenceli, birbirinden ilginç etkinliklerle, şehrimizin çocuklarının sahne performanslarıyla, şehrimizin öğrencilerinin sahne performanslarıyla, şehrimizin yetenekli kadınlarının yemek yarışmasıyla, şehrimizde bulunan şeflerimiz ve aşçılarımız ve İstanbul’dan gelecek şeflerimizle kabak oyma sanatıyla birbirinden ilginç eğlenceli etkinliklerle, kurgusal fotoğraf çekimi atölyelerimizle tarımsal araştırmanın bahçesinde Karaağaç’ta 16-17 Ekim’de Edirne Valimiz Sayın Ekrem Canalp’in himayelerinde gerçekleştireceğimiz 1. Karaağaç Kabak Festivali’ne herkesi davet ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.