Shopsa Akademi tarafından, Dijital Pazarlama ve E-ticaret Farkındalığı Konferansı Edirne Ticaret Sanayi Odası (ETSO) Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Shopsa Akademi kurucusu Demet Sabancı Çetindoğan tarafından, kadın girişimciler, kadın kooperatif üyelerini bir araya getirerek ürün tanıtım, pazarlama, ürün fotoğraflandırma, maliyet hesaplama gibi akademik eğitimler vererek, ürettikleri ürünlerin değerlendirilmesi, büyük pazarlara girebilecek ürünler üretebilmeleri amacıyla eğitim programı düzenlendi. Etkinliğe Edirne Valisi Yunus Sezer ve eşi Canan Sezer, Edirne Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, İŞKUR Edirne İl Müdürü Şengül Çildam, ETSO Başkanı Sezai Irmak ve çok sayıda kadın girişimci katıldı.
“EDİRNE YÖRESEL ÜRÜNLER İLE TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEYİZ”
Edirne Valisi Yunus Sezer, konuşmasında şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerine değinerek, Edirne’nin tarımda önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Edirne’nin bir tarım şehri olduğunu dikkat çeken Vali Sezer, “Burası Tarım şehri. Biz Türkiye’deki çeltik üretiminin yüzde 50’sini üretiyoruz. İkincisi buğday üretiminde üçüncü sırada üretim yapan yine aynı şekilde ayçiçeği üretimi, kanolar üretimi aynı şekilde. Dolayısıyla bir tarım şehri ve tarımı iyi bilen bir şehir Edirne’de marka olmuş bir ürün neredeyse yok. Biz çeltiğin yüzde 50’sini üretiyoruz ama raflarda İpsala pirinci diye pirinç markası görmedim. Yine unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimiz kaybolup gitmek üzereydi. Ama 1 yıldır kadınlarımız bir başarı hikayesi yazıyorlar. Ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kooperatiflerimiz Edirne yöresel adı altında buluşturduk, çok güzel markalar ortaya çıktı ve bugün Türkiye’nin her yerindeyiz. Tarım kredinin bütün Türkiye’deki marketlerin ürün veriyoruz. Bu muhteşem coğrafyada bu muhteşem ürünlerle her yerde olmamız lazım. Bugün bize bir pencere bir ufuk açan aslında bir hevesle başlayıp bir pazar bulunamadığı için bu kalite standart bir korunamadığı için aynı zamanda kalite standardıyla beraber üreticilik devamlılığı sağlanamadığı için birçok kooperatifimiz var. Herkes Her şeyi üretmesi bir konuda uzmanlaşsın dedik ve bir konuda uzmanlaştı. Daha yürüyecek çok yolumuz var. Tabii bu yolu yürürken de Shopsa gibi kendini bu işe iş adamış insanları kendi tecrübelerini paylaşıyorlar. Gerçekten çok kıymetli. Bu manada da ben tekrar çok teşekkür ediyorum Demet Hanım’a ve ekibine” diye konuştu.
“KADININ GÜÇLENMESİ VE EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜNE ULAŞMASI ÇOK ÖNEMLİ”
Shopsa Akademi Kurucusu Demet Sabancı Çetindoğan, kadınların ekonomik bağımsızlık kazanmasının önemini vurgulayarak, “E-ticaret yeni bir sistem. Ürünlerin yerleştirilmesi, bilgilerinin paylaşımı, kişisel gelişim ile birlikte bu eğitimleri sizlerle paylaşacağız. Kuruluşumuzun hemen ardında, böyle bir projeye ihtiyaç olduğunu hissettiğimizden, eğitimlerimizi başlatmış olduk. Kadının güçlenmesi ve ekonomik özgürlüğüne ulaşması çok önemli. Bir şey üretebilmek ve bu emeğin karşılığını alabilmek çok önemli. Bu projeyi başlatırken, kadın olması çok önemli dedik. Küçük büyük demeden, her kadının Shopsa’ya katılmasını istedik. Sonrasında sadece internette kalmayalım, toptan satışlar üzerine de yoğunlaşalım. Gıda da çok yol aldık. Birçok zincir markete girdik. Benzin istasyonlarında satışlara başladık. Ulaşabildiğimiz her noktaya ulaşmaya çalışıyoruz. Yani online, offline her yerde olmaya çalışıyoruz. Oteller ile havlu, çarşaf alımları konusunda kadınlara destek olmaları konusunda telkin ediyoruz. Satış ve pazarlama noktasında kadınlarımıza destek olmak için çalışıyoruz. Fenomenler ile ortak çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Edirne Valisi Yunus Sezer, eşi Canan Sezer, Shopsa Kurucusu Demet Sabancı Çetindoğan ve beraberindekiler kadın Girişimciler tarafından kurulan stantlarını gezdi.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
04 Temmuz 2025GÜNCEL
04 Temmuz 2025GÜNCEL
04 Temmuz 2025GÜNCEL
04 Temmuz 2025MARMARA BÖLGESİ
04 Temmuz 2025MARMARA BÖLGESİ
04 Temmuz 2025GÜNCEL
04 Temmuz 2025