DOLAR 32,6051 0.38%
EURO 34,8074 0.2%
ALTIN 2.497,590,55
BIST 9.472,91-0,54%
BITCOIN 21146224,75%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kahraman gönüllülere onur belgesi verildi

Kahraman gönüllülere onur belgesi verildi

ABONE OL
11 Mart 2023 17:29
Kahraman gönüllülere onur belgesi verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saat 11.30 sıralarında Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans ve Tiyatro Salonu’nda başlayan takdim törenine; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Türk Kızılayı Edirne Şube Başkan Vekili Ayhan Demir ve gönüllüler katıldı.

“GÖNÜLLÜLERİMİZ EN GÜZEL İYİLİK ÖRNEĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ”

Törende konuşan Demir, gönüllüler ile gururlandıklarını belirterek, “Geçtiğimiz ay Kahramanmaraş’ta yaşanan depremle birlikte ülkemizde ve tüm dünyada büyük bir yardımlaşma seferberliği başladı. Gönüllülerimiz, Belediye Başkanımız önderliğinde başlatmış olduğumuz gönüllü faaliyetine büyük bir katılım göstererek bizleri ve oradaki gönüllüleri onurlandırdı. Bizim medeniyetimizde, değerlerimizde; oraya giderek bizzat o faaliyetin içine girerek, oradaki insanların yaralarına merhem olmak, destek olmak var. Gönüllülerimiz en güzel iyilik örneğini gerçekleştirdi. Bu her şeyin üzerinde. Gönüllülerimizi takdir ediyor ve şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

“60 GÖNÜLLÜMÜZ TEREDDÜT ETMEDEN AFET BÖLGELERİNE, MİLLETİMİZİN YARALARINI SARMAYA KOŞTU”

Yaşanan korkunç deprem nedeniyle bir kez daha geçmiş olsun dileyen Helvacıoğlu, “Aziz milletimizin başı sağ olsun. Yüzyılın felaketiyle birlikte büyük bir üzüntü yaşadık. Fakat herzeye rağmen yüreğimizden umudu hiç kesmedik. Keşan’ımızda bu umudu yeşerten birçok emek verildi. Tüm hemşehrilerimiz, firmalarımız, esnafımız, kurum ve kuruluşlarımız devletimiz ile kenetlendi ve büyük bir birliktelik örneği sergilendi. Tabi bu gurur verici tablonun akılarda ve yüreklerde kalan en anlamlılarından biri de 60 kişilik gönüllü kahramanlarımızdı. Hiç tereddüt etmeden afet bölgelerine, milletimizin yaralarını sarmaya koştular. Onlara kalpten teşekkür ediyoruz. Onlarla gurur duyuyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Yüreklerindeki acıyı ruhlarındaki dayanışmayla harman ettiler. Depremzedelerimizin yanında oldular. ‘Dayanışmanın tarifini yaz’ deseler gönüllülerimizin günlerce süren özverilerini yazarım. İyi ki varsınız. Gönüllülerimiz fedakarca görev yaparken şahsıma bölgeden birçok telefon geldi. Vali yardımcılarımız, birçok bürokrat ve yetkililer tarafıma ulaştı ve inanın hepsi gönüllülerimizin orada verdiği eşine az rastlanır mücadelesini duygu dolu sözlerle bana anlattı. Gönüllülerimizi tüm Keşan adına yürekten alkışlıyorum. Bu vatan vazifesinde, katkısı olan herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyor, depremle sevdiklerimizi, canımızı, malımızı, yitirmediğimiz günler diliyorum.”  şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gönüllülere onur belgeleri takdim edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.