DOLAR 32,5938 0.35%
EURO 34,7628 0.01%
ALTIN 2.495,270,45
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20175060,70%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kahvecilerde şikayet kalmadı

Kahvecilerde şikayet kalmadı

ABONE OL
9 Ekim 2021 11:41
Kahvecilerde şikayet kalmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kahveciler Odası Başkanı Hakan Gönay, koronavirüs salgının en çok mağdur olan sektörlerden olduklarını belirterek, eski karamsarlıklarını üstlerinden atarak ileriye umutla baktıklarını ve ekonomik olarak henüz yeterli olmasa da kahveci esnafından şikayet eden kalmadığını belirtti.

Uzun bir süre pandemi tedbirleri kapsamında kapalı kalan kahveciler ve kıraathaneler normalleşmeye dönene kadar umutla beklemişti. Ekonomik olarak Covid-19’un en çok mağdur ettiği sektörlerden olan kahvecilerin ise bulunulan süreçte memnun oldukları öğrenildi. Fiyat listelerinin 4 ay önce güncellendiğini söyleyen Başkan Hakan Gönay, bir sonraki fiyat güncellemesinin yılbaşında olacağını sözlerine ekledi.

“ŞİKAYET EDEN ESNAF KALMADI”

Edirne Kahveciler Odası Başkanı Hakan Gönay, “Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte tabi hareketlilikte başladı. Bizim tamamen kapalı olan iş yerleri bilhassa rektörlüğün karşısında olan iş yerlerimiz yüzde 80 gibi açıldı. Ama daha önce açılamayan yerlerimiz var. Piyasada hareketlilik ve toparlanma başladı. Henüz yeterli değil. Esnafın uzun bir süre kısıtlı şekilde kapalı dönemde çektiği sıkıntılar dolayısıyla kredilerle beraber kısıtlamaya girdi. Onların geri dönüşümleri başladı. Ötele, ötele ne oldu bu sefer? Üst üste bindi. Ondan sıkışıklık oldu. Bu her tarafa yansımadı. Belli bölgelerde esnafa rahatlama getirdi. Bunun faydalarını görmeye başladık. Esnafın bu süreçte hijyen, maske, temizlik kurallarına uyması kaydıyla, rehavete kapılmaması şartıyla işleri iyi. Bizim gördüğümüz kadarıyla çok şikayet eden esnaf kalmadı. Bir memnuniyet var.  Çocuğunu okula götüren dönüşte bir çay içiyor, işlerini halletmek için koşturmaca içinde olanlar oturup bir çay içiyor. Bunların faydalarını görmeye başladık. Esnaf olarak şu anda memnunuz” dedi.

“FİYAT LİSTESİ YILBAŞINDA GÜNCELLENECEK”

Hizmet sektöründe bulundukları için hijyen ve pandemi kurallarından hiçbir şekilde taviz vermeyeceklerini dile getiren Gönay, “Fiyat çizelgelerimizi 4 ay önce güncelledik. Ama esnaf fiyat uygulamasını yılbaşında yoğun şekilde geçirecek. Fiyatların yılbaşı gibi güncellenmesi söz konusu. Şu anda müşteri alışkanlığını edinme sürecindeyiz. Müşteri eski alışkanlıklarına dönsün diye çabamız var. Güncelleme yılbaşı gibi olacak. Esnaf olarak o eski karamsarlığı üzerimizden attık. Umutluyuz, iyi gidiyor. İnşallah böyle devam edecek. Bir kapanma sürecinin tekrar yaşanmayacağını düşünüyoruz. Zaten eski kurallarımız devam ediyor. İş yerleri açıldı diye kurallardan taviz vermedik. Esnafta gerekli hassasiyeti göstermek zorunda. Göstermezse, sonuçta ilk kapanan yerler hizmet sektörü olduğu için hizmet sektöründeki arkadaşların dikkat etmesi lazım. Gevşemememiz lazım. Bu bilinç artık oluştu. Herkes düzenli şekilde işini yapıyor” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.