DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2033424-2,97%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kakava ateşi yanıyor

Kakava ateşi yanıyor

ABONE OL
5 Mayıs 2022 10:09
Kakava ateşi yanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de koronavirüs salgını nedeniyle iki yıldır sembolik olarak yanan Kakava Ateşi bugün binlerce kişinin katılımıyla yakılacak. Kakava Hıdırellez Şenlikleri için Edirne Belediyesi hazırlıklarını tamamlarken, esnaf da gerekli tüm önlemlerini aldı. Kentte büyük bir turist akınının yaşanması bekleniyor.

Edirne Belediyesi’nin organizasyonu ile her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan, baharın müjdesi Kakava Hıdırellez Şenlikleri, bugün Kakava Ateşi’nin yakılmasıyla başlıyor.

PROGRAMDA NELER VAR?

Kakava Hıdırellez Şenlikleri, bugün Saat:17.00’de Sarayiçi alanı girişinde bulunan Kanuni Köprüsü’nde protokolün karşılanması ile başlayacak.  Sarayiçi’nde düzenlenecek programda açılış konuşmalarının ardından dev Kakava Ateşi, bereket, sağlık, kısmet, neşe, şans; barış, huzur ve hoşgörü getirmesi için yakılacak. Edirne Belediye Bandosu’nun konseri, sahne konserlerinin ardından protokole ve halka pilav ikramında bulunulacak. Daha sonra Göksel Zurna ve ekibinin sahne gösterisi ile devam edecek olan etkinlik, Süheyla Solak’ın konseri ile son bulacak.

DİLEKLER DİLEK AĞACINA BAĞLANACAK

6 Mayıs’taki (yarın) program ise 05.00-06.00 saatleri arasında Sarayiçi’nde düzenlenecek. Çeşitli gösterilerin katılımcılar ile buluşacağı şenliklerde dilekler Dilek Ağacı’na bağlanacak, niyetler nehre atılacak. Buradaki program simit ve çay ikramının ardından son bulurken; Hıdırellez Coşkusu Saraçlar Caddesi’ne taşınacak. Saraçlar Caddesi’nde Saat:12.30’da Edirne Belediye Bandosu’nun konseri ile Edirne Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi katılımcılara güzel bir gün yaşatırken, protokol konuşmalarının ardından Kakava Hıdırellez Şenlikleri yumurta kırma ve niyet çekilişi ile son bulacak.

OTELLER DOLDU

Kakava ve Hıdrellez etkinlikleri için Edirne’ye gelecek olan yerli ve yabancı turistler otelleri günler öncesinden doldurdu. Tur Şirketleri de Kakava ve Hıdrellez için Edirne’ye günü birlik turlar düzenliyor.

GÜZERGAHLAR BELİRLENDİ

Öte yandan Edirne Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü vatandaşların Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri’ne daha rahat ulaşabilmesi için yol güzergâhlarına düzenleme getirdi. Şenlik alanına girişler Saraçhane tarafındaki Kanuni Köprüsü’nden gerçekleştirilecek. Çıkışlar ise Belediye tarafından yaptırılan köprüden yaya olarak şenlik alanından ayrılacaklar. Şenliklere Edirne içinden ya da Edirne dışından gelecekler, araçlarını Edirne Belediyesi tarafından ücretsiz olarak kullanımına sunacağı otoparklara park edebilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.