DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21641500,46%
Edirne
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kakava’da Edirne’ye araç giriş sayısı 100 bini aştı

Kakava’da Edirne’ye araç giriş sayısı 100 bini aştı

Edirne Valisi Yunus Sezer, üç gün süren Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri’nde kente bin 300’e yakın tur otobüsünün geldiğini toplam gelen araç sayısının ise 100 bini aştığını söyledi.

ABONE OL
6 Mayıs 2024 19:20
Kakava’da Edirne’ye araç giriş sayısı 100 bini aştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valisi Yunus Sezer kentin güvenlik ve asayişiyle ilgili önemli verileri düzenlediği basın toplantısı ile paylaştı. Toplantıya Edirne Valisi Yunus Sezer’in yanı sıra, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Edirne İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hacı Ali Büber, Edirne İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü İlyas Akyıldız ve Sahil Güvenlik Üstteğmen Doğan Yeşiller katıldı.

Hafta sonu gerçekleşen Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri’nde rakamsal istatistiğini değerlendiren Vali Yunus Sezer, “Şehrin çok çok kapasitesinin üzerinde bir araç girişi söz konusu. Gelen araç sayısı 100 bini aştı. Kırkpınar Yağlı Güreşleri içinde ciddi şekilde oturup planlama yapacağız” şeklinde değerlendirdi.

“NİSAN AYINDA EDİRNE’DE 1 MİLYON 141 BİN 600 YOLCU GİRİŞ ÇIKIŞI VAR

Edirne Valisi Yunus Sezer, ” Türkiye’nin Avrupa’ya açılan Kapısı konumunda ilimiz. Yoğun araç giriş çıkışı oluyor. Bu sene araç giriş çıkışlarında artış devam ediyor. Geçen yıl ilk 4 aya göre bu sene yolcular da yüzde 15 artış var. Geçen yıl 3 milyon 268 bin giriş çıkış, bu sene 3 milyon 758 bin 912. Yani 759 bin yolcu giriş çıkışı söz konusu. Günlük ortalama 31 bin yolcu giriş ve çıkış yapıyor gümrük kapılarından. Nisan ayında 1 milyon 141 bin 600 yolcu giriş çıkışı var. Günlük ortalamamız da yıl ortalamasına göre yaklaşık 7 bin artış göstermiş, 38 bin yolculuk giriş ve çıkışı var. Yine hem tır hem de diğer binek araçlar noktasında da bir artış söz konusu. 2023 yılında 1 milyon 395 bin araç giriş çıkış yaparken, 2024 yılında da 1 milyon 534 bin 753 araç giriş ve çıkışı söz konusu. Yine Nisan ayında bir artışımız söz konusu. Burada da nNsan ayında da günlük ortalama araç giriş çıkış sayımız da 13 bin 929 araç. Normal aylarda 12 bin 600 iken 13 bin 929 aracı çıkmış durumda” dedi.

“YASA DIŞI GÖÇLE OLAĞANÜSTÜ TEDBİRLER ALINDI”

Yasa dışı göçle hem kara hem havada tedbirler alındığını söyleyen Vali Yunus Sezer “Bir diğer noktamız tabi yasa dışı göçle ilgili. Burası geçiş noktasında bir ilimiz. Dolayısıyla yasa dışı göçle ilgili olarak da olağanüstü tedbirler alınmış durumda. Bu kapsamda son aylarda alınan tedbirler sürekli gözden getirilerek ilave tedbir alınıp alınmaması, ilave tedbirlerin yerlerinin değiştirilmesi noktasında da sürekli kendimizi güncelliyoruz. Bu kapsamda arkadaşlar ilimizde 16 tane sabit noktamız var. 7-24 burada arkadaşlarımız var. Aynı zamanda da 7 tane çok uygulama yapacak nokta oluşturduk.  Yine hava araçlarını yoğun bir şekilde kullanıyoruz. Drone, İHA sistemlerini yoğun bir şekilde kullanıyoruz. Aynı şekilde burada özellikle günlük devriye yollarımızda büyük çalışma yapılıyor. Geçen hafta da burada gümrük yollarımızda, gezici sınıf devriye yollarımızda gezi düzenledik. Yapılan çalışmaları yerinde gördük. 200 km yakın devriye yolumuzu yeniden yaptık” şeklinde değerlendirdi.

“GÖÇMEN TRAFİĞİNDE YÜZDE 94 AZALMA VAR”

Göçmen trafiğinde artış yaşandığında dikkat çeken Sezer “Geçen yıla göre bu sene göçmen trafiğinde yüzde 94 oranlı bir azalma söz konusu. Yakalamalarımızda şu an itibariyle 5 bin 446 tane yasa dışı göçmen yakalanmış durumda. Burada da yine geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 18 bir göçmen yakalamalarında da artış söz konusu. Nisan ayında da bin 968 yasa dışı göçmeni burada yakaladık. Yine organizatörlere yönelik olağanüstü bir mücadele söz konusu.  Burada da 182 tane organizatörü bu geride bıraktığımız dönemde yakaladık. Bu da bir önceki döneme göre yine fiyatladığımız zaman yüzde 121 artış var. Organizatörlerin yakalanması ve tutuklanması oranında. 124 tane araç, göçmen kaçakçılığıyla ilgili araç yakalandı, bunlara el konuldu.  Bu yasa dışı göçle ilgili çalışmalar aralıksız bir şekilde önümüzdeki dönemde devam edecektir. Arkadaşlarımıza, askerimize, polisimize, jandarmamıza şükranlarımızı iletiyoruz” dedi

“MOTOSİKLET HIRSIZLIĞINDA YÜZDE 57, OTO HIRSIZLIĞINDA YÜZDE 77 AZALMA MEVCUT”

Mala karşı işlenen suçlarlar ilgili bilgi veren Sezer “Bir diğer konumuz arkadaşlar, ilimizle ilgili olarak özellikle mala karşı işlenen suçlar noktasında, burada da gerçekten mahalle mahalle, sokak sokak, ilçelerdeki alanlarda dahil olmak üzere hepsine teker teker çalışıyoruz.  Özellikle bu ilk 4 ayı kıyasladığımız zaman evden hırsızlıkta yüzde 64 azalma var. Motosiklet hırsızlığı çok fazlaydı. Özellikle Keşan, Uzunköprü ve il merkezinde. Bu motosiklet hırsızlığı ile ilgili özel bir gündem yaptık. Bu konuda da yüzde 57 oranında bir hırsızlık oranında azalma var. Yine otodan hırsızlık konusu. Bu konu geçen sene de çok fazla değil ama yine oransal olarak baktığımız zaman. Burada da yüzde 77 oranında otodan hırsızlıkta da azalma söz konusu” diye kaydetti.

“DENİZ TURİZMİNDE ENEZ VE KEŞAN SAHİL YOLLARINA İYİLEŞTİRME”

Enez deniz turizmine yaşanacak araç yoğunluğu için yol çalışmalarına başladığını kaydeden Vali Sezer, “Trafik konusu, malumunuz, biz bu geçen sezonumuzla beraber bu araç sirkülasyonu konusunda yoğun bir artış olacak. Artı, bizim bir denizimiz var. Enez ve Keşan bölgesinde yine hem araç hem de insan yoğunluğu olarak büyük bir artış söz konusu. 500 bine yakın insanın bu bölgeye geldiği biliniyor. Bu konuda yollarla ilgili olarak Enez-Keşan yolumuzda çalışma bu hafta itibariyle başlayacak. Ana yolla sahil bağlantı yollarında da bu hafta itibariyle, bugün itibariyle orada da özel idaremiz çalışmalarına başladı. Sahil yollarımızın bağlantı yollarını da iyileştirme ve sıcak asfalt yakın çalışmalarına başladık” dedi.

“TRAFİK KAZALARINDA YÜZDE 21 ARTIŞ, KAZALARIN YÜZDE 90’I ALKOLLÜ ARAÇ KULLANIM”

Trafik kazalarındaki alkollü sürüşün altını çizen Sezer, “Trafik kazalarında ilimizde yansıması söz konusu. Yüzde 21 oranında geride bıraktığımız 4 aylık dönemde trafik kazalarında artış söz konusu. Ölümlü trafik kazalarında da artış söz konusu. Hem il merkezinde hem de ilçe merkezinde fiziksel olarak yapılması gereken işaretleme, yol genişletimine ve kalkış hatların azaltılması dahil olmak üzere tamamının neredeyse yüzde 90’ını da iyileştirmeyi gerçekleştirdik. Fakat kazaların yüzde 90’nın üzerindeki nedeni daha çok sürücü kaynaklı kazalar. Bunun da birincisi bir konuda dikkat eksikliği. Alkollü araç kullanmadan kaynaklandı. Yani bu çok önemli. Motosiklet kazalarımızda da kaza olabilir ama kask kullanmama burada çok önemli. Her can bizim için çok kıymetli. Yapılması gereken her türlü işlemi yapmamız lazım. Alınması gereken her türlü tedbiri almamız gerekiyor. Bu konuda da bu hafta da bizim trafik haftası. Bir farkındalık oluşturacak vatandaşlarımızın trafikle ilgili farkındalığını üst düzeye çıkartacak çalışmaları bu hafta boyunca yerine getireceğiz” şeklinde vurguladı.

“KAKAVA’DA EDİRNE’YE 100 BİNDEN FAZLA ARAÇ GİRİŞİ”

Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri’nde yaşanan yoğunluğu değerlendiren Vali Sezer, “Bu hafta sonu Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri’nde gerçekleştirdik. 3 gün boyunca İlimizde yoğun bir ziyaretçi akını söz konusu oldu. Şehrin çok çok kapasitesinin üzerinde bir araç girişi söz konusu. Bin 300’e yakın sadece tur otobüsünün geldiğini biliyoruz. Aynı zamanda dün akşamki rakamlarla söylüyorum 100 bini aştı gelen araç sayısı. Bu çok önemli. Bizim emniyetimizin tespitleri, özellikle PTS’lerden tespitleri. Bu tabii bizim için de bazı tedbirler aldık. Özellikle şehir içerisinde bazı noktaları tek yöne çevirdik. Çünkü trafik tamamen kilitlendi. Onun dışında özellikle hafriyat kamyonları ve bazı yüklü araçların girişlerine izin vermedik. Fakat bunun da ötesinde önümüzdeki dönem Kırkpınar Yağlı Güreşleri var. Bu yağlı güreşlerle ilgili olarak tabii bizim oturup ciddi manada bir değerlendirme yapıp ona göre de trafik düzenlememiz lazım. Sevindirici olan güvenlikle ilgili, asayişle ilgili alınan tedbirlerin sonuç verdiğini görüyoruz. Burada otopark düzenleme yetersiz oldu ama bir kaos söz konusu olmadı. Bu özellikle otopark alanlarında, yine festival alanlarında alınan güvenlik tepkilerin etkisini gördük. Bu da bizim için memnuniyet verici. Bu manada hem emniyetimize hem belediye zaaflarımıza teşekkür ediyoruz. Jandarmamıza teşekkür ediyoruz alınan tepkilerle ilgili. Birimiz daha güzel şenlikleri daha kapsamlı yapmaya layık bir İl. İnşallah daha güzellerini hep beraber gerçekleştiririz” dedi.

“883 KİLO UYUŞTURUCU MADDE 200 BİN 340 SENTETİK HAP ELE GEÇİRİLDİ”

Uyuşturucu yakalamasında yüzde 74 artış olduğunu söyleyen Sezer ” Uyuşturucuyla ilgili 7-24 çalışmamız gerekiyor. Hem bilgilendirme, hem bilinçlendirme hem mücadele. Bu sene mücadelede hem sentetik, hem eroin kokain gibi uyuşturucularda yakalanmayla ilgili son 4 ayı dikkate aldığımızda önceki döneme göre yüzde 74 artış söz konusu. Genel toplamda 883 kilogram uyuşturucu madde ve 200 bin 340 adet sentetik hap ele geçirdik. Yakalanmada yüzde 25 oranda artış söz konusu. Bu konuyla da mücadele etmekteyiz” şeklinde ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.