DOLAR 32,5890 0.22%
EURO 34,7872 0.34%
ALTIN 2.409,40-0,95
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21588640,35%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kakava’ya 100 bin ziyaretçi bekleniyor

Kakava’ya 100 bin ziyaretçi bekleniyor

ABONE OL
29 Nisan 2022 09:53
Kakava’ya 100 bin ziyaretçi bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne belediye Başkanı Recep Gürkan, 5-6 Mayıs’ta düzenlenecek olan Kakava-Hıdrellez Şenlikleri’ne bu yıl 100 bine yakın kişinin katılmasını beklediklerini söyledi. Gürkan, ayrıca, Edirne Belediyesi’nin, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından “Avrupa Diploması” ödülüne layık görüldüğünü söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclis Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında Avrupa Konseyine üye 47 ülkeden belediyelerin başvurduğu ödül kategorilerinden “Avrupa Diploması” ödülüne Fransa’dan Longwy, Almanya’dan Zell-Mosel ve Türkiye’den Bornova Belediyesi ve Edirne Belediyesi’nin layık görüldüğünü söyledi.

“EDİRNELİLER ADINA ÖDÜLÜ ALACAĞIZ”

Strazburg’da düzenlenecek olan ödül törenine giderek Edirneliler adına bu ödülü alacaklarını ifade eden Gürkan, “Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi her yıl dört ödül sunar. Avrupa diploması, onur bayrağı, onur plaketi ve Avrupa ödülü. Bu 47 ülke arasında. Toplam on dört belediyenin layık görüldüğü, bu ödüllerden birisinde Edirne Belediyesi ve Edirneliler olarak almış olduk. 26 Nisan tarihinde Avrupa Konseyi’nin resmi yazısı ile şehrimizin, belediyemizin bu ödüle layık görüldüğü bilgisi geldi. Ödül töreni daha sonra bildirilecek. Strazburg’da olacak. Strazburg’a giderek ödülümüzü Edirne halkı adına, Edirneliler adına almış olacağız” dedi.

“HER GÜN 800-1000 TON ARASI ASFALT”

Alt yapı çalışmalarının hızlandırıldığını ve her gün ortalama 800-1000 ton, Atatürk Bulvarı’na 100 ton asfalt geleceğini aktaran Başkan Gürkan “Spor Salonu’nun önündeki yol bitti. Bu akşam asfaltlaması yapılacak. Asfaltlamaya dün başladık, size haber vermeden. Abdi İpekçi Caddesi’nde dün başladık asfaltlamaya devam ediyor. Sezon bitene kadar kesintisiz devam edecek. Bayramda bir iki gün veya üç gün ara vereceğiz. Her gün ortalama 800-1000 ton arası asfalt atacağız. Bayrama kadar Abdi İpekçi Caddesi’nin o problemli sorunlu kısmını yani ÖzAr marketle yeni TOKİ Kavşağı arasındaki alanı bitireceğiz. O caddede bir sorun kalmayacak. Bu yaz hepsi bitecek. Yol sorunu kalmayacak” dedi.

“YENİŞEHİR MEZARLIK DOLDUĞU İÇİN 24 BİN KARELİK ÜÇÜNCÜ PARSELİ ALDIK”

Yenişehir Mezarlığı’nın düzenlendiğini ancak artık dolduğu için üçüncü parseli de aldıklarını, bayram sabahı mezarlık ziyaretine gelenlere ücretsiz çiçek sunulacağını söyleyen Gürkan “Edirne Belediyesi her bayramda olduğu gibi yine görevli arkadaşlarımız, nöbetçi arkadaşlarımız vasıtasıyla hizmetlerini eksiksiz sürdürecek. Mezarlıklarımız, park bahçeleri ekiplerimiz tarafından düzenleniyor. Yenişehir mezarlığımızda zaten vatandaşlarımızın bize emanet etmiş olduğu belediye olarak, bize emanet etmiş olduğu sevdiklerini, kıymetlilerine orada en insani şekillerde huzura ermelerini sağlamaya çalışıyoruz. Çok düzenli bir mezarlık oldu. Sürekli büyütüyoruz. Üçüncüye şu anda iki parsel ilave yapmıştık. Yetmediği için dolduğu için. Üçüncü parseli de aldık. Bir 24 bin metrekarelik bir parsel daha aldık orada. Bayramdan sonra onun da çalışması bekliyor” dedi.

“EDİRNE BELEDİYESİ’NİN 50 MİLYON LİRA SU ALACAĞI VAR”

Su faturalarında 50 milyon liralık alacakları olduğunu dile getiren Başkan Gürkan “Edirne Belediyesi’nin yaklaşık 50 milyon TL civarında geçmişten bugüne devrede devrede gelen su alacağı var. Bakın az önce rakamları söyledim size. Ve belediye meclisine aldığımız karar gereği iki fatura üst üste ödenmezse biz önce ihtar ediyoruz. Ondan sonra ama gene de kıyamayıp açıyoruz” dedi.

“KAKAVA’DA 100 BİN KİŞİ BEKLİYORUZ”

Ramazan sonrasında Kakava Şenlikleri’nin olduğu ve kendisinin 100 bin kişi beklediğini söyleyen Başkan Gürkan “Benim tahminim bir 100 bine yakın bir rakam olacak gibi. Çünkü Edirne’deki oteller zaten çok uzun süredir dolu. Ama tüm ilçelerimizin de otelleri şu anda dolmuş durumda. Günübirlik gelecekler var. Geceyi yatmadan geçirmeyi planlayan gruplar var biliyorum. O yüzden bir 100 bini bulacağız gibi duruyor. Selimiye Meydanı tabii katkısı olacak. Yani hani doğrudan Selimiye Meydanı’nı görmek anlamında kimsenin geleceğini düşünmüyorum ama gelenlerin en azından görsellik anlamında daha güzel olacaklar. Selimiye Meydanı’nın açılışıyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanı’ndan haber bekleniyor. Kendisi teşrif ederlerse tabii ki biz de Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Edirne’de ağırlamaktan mutluluk duyarız. Kakava için tüm ilgi duyanları özlemiş olanları bekliyoruz. Mayıs ayı çok yoğun. Geçecek. Mayıs ayının hemen hemen her gününde aşağı yukarı bir etkinliğimiz var. Haziranda aynı şekilde. Haziranda da haziran sonunda Kırkpınar var. Ama Kırkpınar’a kadar da yine her hafta sonu neredeyse bir etkinliğimiz olacak. Üç, dört, beş Haziran’da ilk kez yapacağımız 9/8 festivalimiz başlıyor. Eğlenceli festival bence en eğlenceli festival o olacak. Herkesi 9/8 havaları eşliğinde oylamaya Edirne’ye bekliyoruz” dedi

“ESNAFA DENETİMLERİ ARTIRIP DAHA DA SERTLEŞTİRECEĞİZ”

İtibarın paradan daha değerli olduğunu ve fiyat tarifelerini aleni şekilde bazı esnafların ısrarla göstermediğini söyleyerek denetimlerin artırılacağını aktaran Başkan Gürkan, “Esnaf bağlı olduğu odanın kurumun vermiş olduğu fiyat tarifesini uygulamak zorunda. Fiyat tarifelerinin açık bir şekilde ilan edilmesi çok önemli. Fiyat tarifesini koymayan esnafımız aslında müşteri kaybediyor. Bununla ilgili zabıta arkadaşlarımız sıklıkla denetim yapıyorlar, cezalar da uygulanıyor. Açıklamıyoruz ama uygulanıyor. Bayram öncesi ve bayram sonrası de denetimler sıkı bir şekilde devam edecek. Bu konuda esnaf arkadaşlarımın hepsine buradan selam gönderiyorum. Hiç kırılmasınlar. Kuralları uygulayacağız. Önemli olan fiyat tarifesinin aleni bir şekilde herkesin görebileceği bir şekilde olması” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.