DOLAR 32,4106 0.23%
EURO 35,6808 0.55%
ALTIN 2.325,120,27
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22991562,70%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kaleiçi ETUS mağduru

Kaleiçi ETUS mağduru

ABONE OL
24 Kasım 2021 23:38
Kaleiçi ETUS mağduru
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mithatpaşa Mahalle Muhtarı Turgut Sarıbaşak, Tıp Fakültesine giden ETUS araçlarının Kaleiçi mevkiinden geçmemesi ile yaşlı ve hasta olanların mağdur olduğu, günde birkaç araç geçmesi gerektiğini belirtti.

Edirne’de ETUS araçları için geçtiğimiz dönem Karaağaç’tan Sarayiçi’ne, Eski TOKİ’den Fakülte’ye kadar birçok yeni hat düzenlenmişti. Mithatpaşa Muhtarı Turgut Sarıbaşak ise düzenlenen güzergahlara Kaleiçi’nden geçen ETUS araçlarının hiçbirinin Tıp Fakültesi’ne gitmediği, birçok yaşlı ve hastanın sıcak ve soğuk havada bankalar durağına kadar yürüdüğünü söyledi.

Güzergah konusunda çok bir şey istemediklerini dile getiren Muhtar Sarıbaşak “Bugün hastası, yaşlısı, kanserlisi olanı, parası olmayanı var. İlla bir kanserli vatandaş parası olmayıp taksi ile mi gidecek? Biz demiyoruz ki günde 50 tane geçsin. 5 tane geçsin, 10 tane geçsin ama geçsin” şeklinde çağrıda bulundu.

“YAŞLI VE HASTALAR MAĞDUR OLUYOR”

Kaleiçi’ndeki birçok yaşlı ve hastanın Tıp Fakültesine gitmek için bankalar durağına kadar yürüdüğünü, Fakülte istikametine giden ETUS araçlarının Kaleiçi’nden geçmediğini vurgulayan Sarıbaşak, “Bu olayı gündeme getirmiştik. Bize başkanın dediği şuydu” biz güzergahlarımızı kurduk, hepsini aldık, orasını düşünemedik, öyle kaldı”. Şimdi her semtten geçen fakülte minibüsleri var. Tamam biz merkezde oturuyoruz ama bugün Edirne’de Kaleiçi semtinden, Dilaverbey Mahallesi’nden, Mithatpaşa Mahallesi’nden geçen Ali Paşa Caddesi’nden geçen bir tane minibüs fakülteye gitmiyor. Ancak buradaki iki mahallenin vatandaşı yürüyerek Bankalar Caddesi’ndeki durağa gidiyorlar. Oradanda vatandaş minibüse binip üniversiteye, Fakülteye gidiyor. Tamam genç adam gidebilir. Bugün hastası, yaşlısı, kanserlisi olanı, parası olmayanı var. İlla bir kanserli vatandaş parası olmayıp taksi ile mi gidecek, yaşlı insan oraya gidene kadar elli defa mı duracak. Minibüslerin hepsi Ali Paşa Caddesi’nden geçiyor. Ali Paşa Caddesi’nden geçen hat orası. Bir tanede üniversiteye giden ETUS geçmiyor. Kaleiçi’nden Fakülte istikametine giden ETUS yok”dedi.

“BİZ 50 TANE GEÇSİN DEMİYORUZ Kİ”

Kaleiçi’nden geçen ETUS araçlarının bazılarının Fakülte istikametine de gitmesi gerektiği, bir çok insanın problemi olan bu güzergah olayının çözülmesi gerektiğini söyleyen Muhtar Sarıbaşak “Halka hizmet etmek istiyorsan Fakülteye giden minibüsler, Dilaverbey Mahallesi’nden ve Mithatpaşa Mahallesi’nden geçerken Fakülteye gitsinler. Biz demiyoruz ki günde 50 tane geçsin. 5 tane geçsin, 10 tane geçsin ama geçsin. Yaşlılar var, hastalar var. Durum böyle”dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.