DOLAR 32,4491 -0.14%
EURO 34,8095 -0.57%
ALTIN 2.441,840,25
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2077947-0,99%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karantina altında 3 apartman kaldı

Karantina altında 3 apartman kaldı

ABONE OL
16 Nisan 2021 13:16
Karantina altında 3 apartman kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Abdurrahman Mahallesi Muhtarı Şaban Ergit, mahallerinde karantina altına alınan 5 apartmandan, dün itibariyle 2 tanesinin süresinin dolmasıyla, karantina altında 3 apartman kaldığını söyledi. Muhtar Ergit, mahalle sakinlerine de seslenerek maske, mesafe ve hijyen uyarısı yaptı.

Edirne’nin en hareketli mahallelerinden olan Abdurrahman Mahallesi’nde yaşanılan koronavirüs sürecinde karantina altına alınan 5 apartmandan, dün itibariyle 2 tanesinin süresinin dolmasıyla, karantina altında 3 apartman kaldığı öğrenildi. Ayşekadın Semti’nin Abdurrahman Mahallesi’nde ise yaşanılan pandemi sürecinde 5 apartman karantinaya alınması herkesi tedirgin etmişti. Edirne Valiliği, Belediye ve kolluk kuvvetlerince Edirne’de sürekli mahallelere denetim yapılarak, esnaf ve mahalleli uyarılıyor. Cami megafonlarında da sürekli yükselen uyarı anaonsları ile vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda çağrıda bulunuluyor. Kendi binalarının da karantina altına alınmaması için mahalle sakinlerini uyaran Abdurrahman Mahalle Muhtarı Şaban Ergit, “Apartman sakinlerinin hepsi çok dikkat etmesi lazım. Maske takmamız lazım, mesafeyi kollamak lazım. Hijyen olarak temizliğe önem vermemiz lazım” şeklinde sözlerine yer verdi.

“SONRA ÜZÜLMEK KAR ETMEZ”

Vatandaşlara maske, mesafe konusunda dikkat etmelerini isteyen Abdurrahman Mahalle Muhtarı Şaban Ergit, “Gerçekten bu hastalık bütün dünyayı sarmış durumda. Bizde tabiki Edirne olarak nasibimizi alıyoruz. Çok dikkat edilmesi gereken, yetkililerin verdiği talimatları dinlemememiz lazım. Maske takmamız lazım, mesafeyi kollamak lazım. Hijyen olarak temizliğe önem vermemiz lazım. Bu bakımdan bazı insanlarımız boş verip bana bir şey olmaz diyor ama görülmeyen bir şey bir gün olabilir. Sana olmazsa senin taşıdığın mikroptan dolayı başkaları hasta olabilir. Onun için sadece kendimizi değil, karşımızdaki insanları hatta en sevdiklerimizi hasta yapabiliriz. Sonra üzülmek kar etmez. O bakımdan yetkililerin söylemiş oldukları talimatlara harfiyen uymamız lazım”dedi

“TALİMATLARA UYALIM”

Mahalledeki 5 apartmandan 3 karantina altına apartman kaldığını dile getiren Muhtar Ergit “Şu anda bizim mahallemizde 5 tane apartmanda karantina var. Bugünden itibaren 2 tanesinin süresi doldu ve karantina olan apartman sayımız 3’e düştü. Gelecekte ne ile karşılaşırız onu bilemiyoruz. O bakımdan vatandaşlara benim ricam; kendi apartmanlarınızın karantina altına alınmaması için, apartman sakinlerinin hepsi çok dikkat etmeleri lazım. Yarın öbür gün dışarı çıkamama durumumuz var. İçeride kalıp rahatsızlık çekecek insanlarımız var. Onları düşünelim. İşe gidecek insanlarımız var. Bunlar işe gidemezlerse hastalıktan dolayı biz sebep olmayalım bu duruma. O bakımdan yetkililerin vermiş oldukları talimatlara uyalım derim” dedi.

“MASKE UCUZ AMA CEZA 900 LİRA”

Yetkililerin Abdurrahman Mahallesi’nde sıkı önlemler aldığını söyleyen Muhtar Ergit, Yetkililer tarafından zaman zaman bir evin dezenfekte yapıldığını görüyoruz. Yetkililer diyor ki karantina altına hangi apartman varsa biz ona dezenfektan çalışması yapıyoruz diyor. Biz temizlik bakımından müracaat ettik belediyeye. Zaman zaman Vali yardımcımızda mahallemizi dolaşıyor, kahvehaneleri dolaşıyor, yoldan geçen vatandaşlarımızı uyarıyor. Yetkililer mahallemizde sıkı tedbirler almak için çaba sarfediyorlar. Ama bu işin peşi bırakılmaması lazım. Ceza yazılanları duyuyoruz, o an maskeyi takmadık ondan yedik diyorlar.  Sizde ceza yememek için maskenizi takın. Maske ucuz ama ceza 900 lira. Onun için bu kadar sıkıntıya düşmeyelim” dedi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.