DOLAR 32,3378 -0.08%
EURO 34,8667 0.13%
ALTIN 2.389,79-0,28
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 19989514,06%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kent Konseyi delege istiyor    

Kent Konseyi delege istiyor    

Edirne Kent Konseyi Başkanı Nihat Çolak, yılda iki kez gerçekleşen Kent Konseyleri genel kurullarında delegelerin yenilendiğini belirterek, delege bildirim süresinin uzatıldığını duyurdu. Çolak, Kent Konseyi'ne delege olarak katılmamış kurumları da delege görevine davet etti.

ABONE OL
22 Nisan 2024 17:19
Kent Konseyi delege istiyor    
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kent Konseyi Başkanı Nihat Çolak, yılda iki kez gerçekleşen Kent Konseyleri genel kurullarında delegelerin yenilendiğini belirterek, delege bildirim süresinin uzatıldığını duyurdu. Çolak, Kent Konseyi’ne delege olarak katılmamış kurumları da delege görevine davet etti.

Çolak yaptığı açıklamada, “Kent Konseyleri Yönetmeliği ve Edirne Kent Konseyi Yönergesi uyarınca yerel yönetim seçimleri döneminde 2+3 yıl olarak seçimlerini gerçekleştiriyor. Her yıl iki genel kurul düzenleyen Kent Konseyleri, delegelerini bu genel kurullarda güncelliyor” dedi.

Edirne Kent Konseyi’nin yasal gereklilikler doğrultusunda delegelerini güncellediğini belirten Çolak, şunları ekledi: “Bugüne kadar delege belirleyen kurumlar dışında kent merkezinde örgütlü tüm kurumların delege bildirmesine açığız. Bu çağrımızı basın aracılığıyla duyuruyoruz.”

Çolak, “Yönetmelik ve Yönergeye göre; Vali veya temsilcisi, Belediye Başkanı veya temsilcisi, Geçmiş dönem belediye başkanları ve Kent Konseyi Başkanları, Üniversite, merkezde örgütlü siyasi partiler, Kamu Kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, baro, noterler, ilgili dernek ve vakıf temsilcileri birer temsilci ile temsil ediliyor. Ayrıca Valilik tarafından belirlenen on kamu görevlisi, Belediye tarafından belirlenen en az yirmi muhtar, Kent Konseyi onayı ile kurulmuş Meclisler ve Çalışma Grupları da delegeleriyle temsil edilecekler.

Çolak, 2024 yılı seçimli genel kurul için delege yenilemesi yaptıklarını ve resmi makamlara ve ilişkide oldukları kurumlara delege görevlendirmelerini talep ettiklerini belirtti. Delege bildirim süresinin, yaşanan yoğunluk ve resmi tatil günleri göz önüne alınarak 30 Nisan 2024 saat 23.59’a kadar uzatıldığını da duyurdu.

Kent Konseyine delege bildirme hakkı olan kurumların 2252205 numaralı faksa, [email protected] e-posta adresine veya Sabuni Mah. Fuzuli Sokak, 75. Yıl İş Merkezi, Kat: 3, No: 32 adresindeki Çalışma Merkezine hafta içi 14.00-18.00 saatleri arasında delege bilgilerini iletebileceğini belirten Çolak, kurumların bildirdikleri delegenin kimlik ve iletişim bilgilerini de yazmaları gerektiğini ifade etti.

Çolak, kent sorunlarına çözüm bulabilmek ve idarelerle kentli olarak iletişim kurabilmek için Kent Konseyleri şemsiyesi altında örgütlenmenin önemine vurgu yaparak, kentlilerin duyarlılık göstermelerini ve delege bildirmelerini beklediklerini sözlerine ekledi.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.