DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20739911,43%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kent Ormanı’nda utandıran manzara

Kent Ormanı’nda utandıran manzara

ABONE OL
4 Ekim 2022 10:45
Kent Ormanı’nda utandıran manzara
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin akciğerleri konumundaki Söğütlük Kent Ormanı bakımsızlık nedeniyle çöplüğü andırıyor. Alınmayan çöpler ve bilinçsiz piknikçilerin ortalıkta bıraktığı plastik atıklar, ormana gelen duyarlı vatandaşların tepkisini çekti.

ÇÖP KOVALARI VE KAMELYALARA ZARAR VERİLDİ

Kent Ormanı’nın bazı bölümlerine konulan çöp kovaları kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar veririlerken, Valilik tarafından ormanın kıyı şeridine konulan bazı kamelyaların da oturma yerlerine zara verildiği görüldü.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

İstanbul’dan hafta sonu Edirne’ye gezmek için geldiklerini ve Karaağaç’a uğradıktan sonra Kent Ormanı’nın mola verdiklerini belirten Ezgi Çiğdem Demiralp, “Gördüğüm manzara beri çok üzdü. Duyarsız piknikçilerin rastgele attığı veya bıraktığı çöpler nedeniyle orman adeta çöplüğü andırıyor. Vatandaşlardan doğaya sahip çıkmalarını istiyorum.  Ormana akciğerlerimiz gibi bakmalıyız” dedi.

Ormana ailesi ile birlikte piknik yapmaya gelen Ahmet Dörtler de gördüğü manzara karşısında tepkisi dile getirerek, “kentimizin akciğerleri adeta çöplüğe çevrilmiş. Buraya evimiz gibi sahip çıkmalıyız. Bir yeri nasıl bulmak istiyorsak, öyle bırakmalıyız. Buradan belediyeye de sesleniyorum. Burasını sık sık temizlenmesini istiyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.