DOLAR 32,3787 0.18%
EURO 35,0555 -0.16%
ALTIN 2.324,980,25
BIST 9.099,460,21%
BITCOIN 2272623-0,59%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kervansaray’ın çevresi değişecek

Kervansaray’ın çevresi değişecek

ABONE OL
8 Ocak 2022 11:53
Kervansaray’ın çevresi değişecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayında düzenlenen program sonrası Edirne Valisi Ekrem Canalp makam arabasını bırakarak Ayşekadın Semti’nden Edirne Valiliği’ne kadar yürüyerek gitti. Karşılaştığı vatandaşlar ve esnaflarla da selamlaşarak sohbet eden Vali Canalp, kervansarayın dış dükkanlarındaki kiracı olan bir esnafın sıkıntısını dinledi.

7 yıldır eski dükkanına dönmeyi beklediklerini söyleyen esnaf Mehmet Altıntaş’a, Kervansaray dükkanlarının yöresel ürünlerden oluşmasını arzu ettiklerini ve ileriki süreçte şu anki dükkanlarının değerleneceğini dile getiren Edirne Valisi Ekrem Canalp “Yarın buralar turistlerle dolup taştığı zaman buradaki dükkanların her biri çok kıymetli hale gelecek. Buraya turlar, otobüsler, peş peşe insanlar geldikçe burada hareket olacak” dedi.

“7 YILDIR BEKLİYORUZ”

Ekmekçizade Kervansarayının restorasyonu sebebiyle dış dükkanlardan ayrılmak zorunda kalan ikinci el eşya alım satımı yapan Mehmet Altıntaş, “Biz buranın eski esnafıyız. 7 yıldan beri bekliyoruz. Bize sözleşmenize ara verildiği söylendi.  Şimdi ihaleye çıkıyor. Orada ikinci el işi yapılmayacak diye madde konmuş. Biz ikinci el işi olarak kamu hizmeti veriyoruz. İkinci elci demek hurdacı demek değil. Bide şöyle bir madde var 3 yıl sürerse içerdeki eski kiracıya vermek zorundasınız. Ama burası 7 yıl sürdü. Ben uzatmadım ki. Biz devletten şunu beklerdik, siz iyi kiracımızsınız, buranın kirası 3 bin lira oldu tutmak ister misin, denmesini 7 yıldır bekliyoruz. Şimdi mağdur olduk. Halkın içinde olduğunuz için, bize uğradığınız için teşekkür ediyoruz. Saygılar sunuyorum” dedi.

“KERVANSARAY DÜKKANLARINDA GELENEKSEL ÜRÜNLER OLMASINI ARZU EDİYORUZ”

Ekmekçizade Kervansarayına gelen turist ve hareketlilikle çevredeki dükkanlarının da kıymetli olacağını kaydeden Vali Canalp, “Kervansarayın dışındaki şu alanda boydan boya bizim ikinci el dükkanlarımız var. Buralarla ilgili elden geçirmeler yapmamız lazım. Burayı kültür merkezi yapacağız, tam bir restorasyon olmasa bile bakım yapmamız lazım. Aynı zamanda burada kervansarayın içinde açacağımız dükkanları ikinci el dükkanlar şeklinde değil daha çok Edirne’nin geleneksel el ürünleri, peynir gibi Edirne’yi yansıtan ürünlerin olmasını arzu ediyoruz. İkinci el demek geri dönüşüm demek. Her şey de böyle. Şu an buraya turist gelmiyor. Yarın buralar turistlerle dolup taştığı zaman buradaki dükkanların her biri çok kıymetli hale gelecek. Buraya turlar, otobüsler, peş peşe insanlar geldikçe burada hareket olacak. Saraçlar Caddesi gibi. Orası niye mutlu çok hareket var. İnşallah bereketi beraberce yaşayacağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.