DOLAR 32,5023 -0.12%
EURO 34,9520 0.31%
ALTIN 2.427,460,19
BIST 9.791,540,71%
BITCOIN 2078244-3,77%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Keşan Belediye Meclisi, 2023’ün ilk toplantısını yaptı

Keşan Belediye Meclisi, 2023’ün ilk toplantısını yaptı

ABONE OL
6 Ocak 2023 13:35
Keşan Belediye Meclisi, 2023’ün ilk toplantısını yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye Başkanı Helvacıoğlu; “Belediyeyi kapatalım” diye önerge getirin” dedi.

Helvacıoğlu; “Belediye zarar etsin’ mantığını 2023’te sürdürmeniz lazım” dedi.

Keşan Belediye Meclisi 2023 yılının ilk meclis toplantısını dün gerçekleştirdi.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında, saat 14.00’de gerçekleştirilen toplantıda; meclis üyeleri Olcay Soran, Nuran Uslu, Şafak Uslu, Mehmet Selim Aras, Barbaros Tokgöz, Mithat Bulut mazeretleri nedeniyle izinli sayıldı.

Meclis toplantısı AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ve MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan, Saadet Parti İlçe Başkanı Ahmet Köseler, CHP İlçe Yönetimi Üyeleri ile siyasi parti temsilcileri de izledi.

Toplantı öncesi konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “2023 yılında birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Bölgemiz için vatandaşlarımız için Keşan’ımız için hep birlikte el ele tutuşmalıyız. Belediyemiz olarak hep birlikte hizmet edeceğiz.” dedi.

Konuşmasının devamında Helvacıoğlu, hayatını kaybeden Güray Koşan için baş sağlığı diledi.

Toplantıda; Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın taksi ücret tarifelerine zam talebi, S.S. 99 Nolu İzzetiye Taşıyıcılar Kooperatifi Öğrenci Ücret Tarifesinin güncellenmesi talebi ve Meclis Üyesi Aladdin Öztürk’ün su ücretlerinde %20 insani kullanım bedeli indirimi yapılması konulu önergesi gündeme ilave edildi.

“BİZİM KADAR HİBE ALAN İKİNCİ BİR İL VE İLÇE YOKTUR”

Meclis daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçti.

Toplantıda ilk olarak “Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından Belediyemize 2023 yılı yatırım projelerimiz için 30.12.2022 tarihinde gönderilen 2.500.000,00 TL (İki Milyon Beş Yüz Bin Türk Lirası) nakdi hibenin kabulü hususunun Meclisçe görüşülerek karara bağlanmasıdır.” maddesi görüşüldü.

Madde hakkında konuşan Helvacıoğlu, göreve geldiklerinden buyana yaklaşık 150 milyon TL hibe aldıklarını belirterek, “Bu rakamın içerisinden meydan projesi yok. Huzurlarınızda başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına, Milletvekilimiz Fatma Aksal’a, İl Başkanlarımıza, İlçe Başkanlarımıza, emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Trakya’da bu anlamda bizim kadar hibe alan ikinci bir il ve ilçe yoktur.” dedi.

Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edildi.

MERHUM DR. SADIK AHMET’İN EŞİ IŞIK AHMET’ E, “FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI” VERİLDİ

Daha sonra görüşülen “İlçemiz Koruklu Köyü ve Danişment sınırları dahilinde bulunan vahşi depolama alanı olarak kullandığımız 10.228,30 (On Bin İki Yüz Yirmi Sekiz) m2 lik alandaki katı atıkların gereği gibi kontrol altına alınması için yapılan çalışmalar kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘Saros Vahşi Depolama Alanı Rehabilitasyonu’ işleminde kullanılmak üzere Bakan Olur sayılı yazısı ile Belediyemize 1.000.000,00TL (Bir Milyon Türk Lirası) nakdi yardım yapılmıştır. Bu nakdi yardımın teslim alınması için Belediye Başkanı Mustafa HELVACIOĞLU’ na veya görevlendireceği kişiye yetki verilmesi, hususlarının Meclisçe görüşülerek karara bağlanması” ve  “Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 02.01.2023 tarihli yazısı ile Batı Trakya Türklerinin haklarının savunulmasında liderlik yapan merhum Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet’ e, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (r) bendi gereğince, “Fahri Hemşehrilik Beratı” verilmesi konusunun Meclisimizce görüşülerek karara bağlaması” maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

“PROJEMİZ BAKANLIK TARAFINDAN ÖRNEK ALINDI”

Toplantı; Keşan Belediyesi, Keşan TSO, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve KİSEV işbirliği ile hazırlanan, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından da 2 milyon 400 bin TL destek sunulan 2021 SOGEP Engelsiz Keşan adlı projenin Ocak 2023 ayı içerisinde tamamlanmasının ardından engellilere yönelik Gündüz Hizmet Merkezi olarak işletilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na devredilmesi hususunun görüşülmesiyle sürdü.

Madde hakkında konuşan Mustafa Helvacıoğlu, söz konusu projeyi Trakya Kalkınma Ajansı’na sunduklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Çalışmalara pandemi nedeniyle 1 yıl ara vermiştik. Şu anda çalışmalar devam ediyor ve %95’i tamamlanmak üzere. Çok isabetli bir proje yaptık ki Bakanlığımız da her ilde böyle bir proje olması için harekete geçti. Projeyi beraber yürütmek istiyorlar. Bu noktada Bakanlığımız tecrübesi var. 3 yıl önce başladığımız projenin değeri 2’ye 3’e katlandı. Özel vatandaşlarımız için önemli bir çalışma. Projemiz de Bakanlık tarafından örnek alındı. Tüm illerde bu proje uygulanacak. Projeyi Bakanlığa devretmemiz halinde yine paydaş olacağız, birlikte yürüteceğiz. İlgilenen herkese teşekkür ederim.”

Grup başkanlarının konuşmasının ardından yapılan oylamada madde oy çokluğu ile reddedildi.

Bunun üzerine söz alan Helvacıoğlu, “Gündem hafta başında belirlendi. Bu sürede bilgi edinilebilirdi. Şubat ayına getirirsek geç kalıyoruz.” diye söyledi.

Meclis toplantısı Denetim Komisyonu üye seçiminin yapılmasıyla sürdü.

Açık oylama ile yapılan seçimde Yakup Balcı, Tarık Uysal, Olcay Soran, Feridun Tümer ve Hakan Gürel Denetim Komisyonu’na seçildi.

Toplantının devamında; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak görev yapan zabıta ve itfaiye personeline 2023 yılında aylık olarak verilecek maktu mesai ücreti tavan ücret 845 TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra görüşülen belediye hizmet birimlerinin teknik elemana ihtiyacı bulunduğundan Belediye Kanunu’nun 49. maddesine göre 2023 yılı içerisinde çalıştırılacak olan sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesi hususu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, belediyede halen geçici iş pozisyonunda çalışmakta olan bir personelin 5620 sayılı kanunun 3. maddesi gereğince 2023 yılı için geçici iş pozisyon vizesinin onaylanması hususu oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısında; Belediye Şehir Bandosu ekibinde görev yapan bando şefi ve erlerinin 2023 yılı yevmiyelerine ise gelen teklif üzerine oy birliği %55 oranında zam yapıldı.

Meclis toplantısının devamında görüşülen “Keşan Kent Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin işletmekte oldukları, kapalı otoparklar ile yol üzeri ücretli otopark alanları ücret tarifelerinin güncellenmesi hususu” ve “S.S.129 No.lu Paşayiğitliler Minibüs, Midibüs Otobüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine ait toplu taşıma ücretlerinin güncellenmesi taleplerinin Meclisçe görüşülmesidir.” oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Meclis toplantısı “Belediyemiz 2023 mali yılı vergi harç ve ücret tarifelerimiz içerisinde yer alan su, katı atık, atık su fiyat ücretleri, aylık TEFE TÜFE oranında arttırılması talebi ile  ön ödemeli cihazların (akıllı su sayacı) mevcut uygulanan yüzde 30 indirim oranının güncellenmesi talebi ve Paşayiğit mahallesi, Erikli Köyü su beher m3 fiyatlarının Köylere Hizmet Götürme Birliğinin uyguladığı oranda güncellenmesine ait komisyon raporunun Meclisçe görüşülerek karara bağlanmasıdır.” maddesinin görüşülmesiyle sürdü.

Konuyla ilgili Mali Hizmetler Müdürü Hasan Balcı’nın bilgilendirmesinin ardından yapılan oylamada komisyon raporu doğrultusunda; su, katı atık ve atık su fiyat artışının %70 olarak belirlenmesi talebi, akıllı su sayaçlarında %30’luk indirim oranının 2023 yılında kaldırılması talebi, su, katı atık ve atık su fiyatlarının 2023 yılından sonra aylık TEFE-TÜFE oranında belirlenmesi talebi oy çokluğu reddedilirken, Paşayiğit Mahallesi ve Erikli köyünde suyun metreküp fiyatının Belediye’nin Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden aldığı 16,63 TL + KDV  olarak verilmesi, 2023 yılında Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin tarife değişikliği yapması durumunda aynı tarifenin Paşayiğit Mahallesi ve Erikli köyüne artı KDV’li olarak uygulanması ise oy birliği ile kabul edildi.

Madde ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Paşayiğit Mahallemiz ve Erikli köyünde Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin tarifeleri noktasındaki söylemlerimizi komisyon dikkate almış. Bizim kontrolümüz dışında bir çalışma. Keşan’a gelince; burada işler farklı. Paşayiğit’te su fiyatı 16,63+KDV. Keşan merkeze oranla neredeyse fiyatlar %50 aşağıda. Aladdin Bey önergesinde daha da indirim istiyor, %20. ‘Sudan zarar etmeyin’ demişsiniz. Sudan şu anda zaten %70 zarar ediyoruz. Suyun bedelini 0’a indirelim, bedava verelim. Bu kamu zararı. 2023’te bu şekilde bitecek. Çerkezköy yeni %105 zam yaptı. Daha da zarar ederiz. Yaparız, Keşan Belediyesiyiz. Yardımımıza Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız yetişir. Suya bu kadar taktık ki; 0’a indirelim. Önerge sizden gelsin. ‘Belediye zarar etsin’ mantığını 2023’te sürdürmeniz lazım. Paşayiğit’teki vatandaşımıza 16,63’ten su alacak, Keşan’daki vatandaşımız 10,63’ten su alacak. Bu ayrımı yapmamalıydınız. Paşayiğit’e de fedakarlık yapmalıydınız.”

Toplantının devamında; Keşan mahalle muhtarlıklarının doğalgaz, elektrik, su, telefon ve internet giderleri hizmetlerine ilişkin fatura bedellerinin karşılanması için 2022 yılında sağlanan aylık 400 TL maddi destek, komisyon raporu doğrultusunda 2023 yılı için oy birliği ile 750 TL’ye yükseltilirken, “İlçemiz İzzetiye Mahallesi Zahireciler Cad. No.54/2 adresinde bulunan işyerinin içkili yerler bölgesine alınması talebine ait komisyon raporunun görüşülmesi” maddesi ise Şubat Ayı Meclis toplantısına ertelendi.

Daha sonra görüşülen; “Belediyemizce Edirne İcra Dairesine sunulmak üzere 11 (onbir) adet toplam 1.120.781.87TL teminat mektubu alınması hususu”, “İlçemiz Paşayiğit mahallesi halihazır harita-jeolojik etüt-imar planının yenilenmesi amacıyla İller Bankası (İlbank) A.Ş.’ne yetki verilmesi”, “Keşan Ticaret Borsası’nın 01.12.2022 gün ve 169 sayılı yazısı ile Ticaret Borsası tarafından işletilen ve mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan Büyük Cami Mahallesi, 1599 ada, 1 numaralı parselin Belediye Hizmet Alanı (Hayvan Borsası) olan fonksiyonuna ilişkin plan değişikliği yapılması talebine ait komisyon raporunun Meclisçe görüşülerek karara bağlanması”, “Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) yazısı ile Aşağı Zaferiye Mahallesi, 314 ada, mülkiyeti TOKİ adına devir olan 6-7-8 numaralı parsellere ilişkin plan değişikliği teklifine ait komisyon raporunun Meclisçe görüşülerek karara bağlanması” ve “Mülkiyeti Belediyemize ait olan ve halen ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarınca ibadethane ve okul alanı olarak kullanılmaya devam eden; Paşayiğit Mahallesi 124 ada 17 parselde kayıtlı caminin Keşan İlçe Müftülüğü ’ne, Paşayiğit Mahallesi 142 ada 7 parselde kayıtlı cami ve avlusunun Keşan İlçe Müftülüğü ‘ne, Büyük Cami Mahallesi 530 ada 24 parselde kayıtlı Abdül Şavur İlkokulu’nun Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75. Maddesi (d) fıkrasına istinaden 5 (beş) yıl süre ile ücretsiz tahsis edilmesi hususunun Meclisçe görüşülerek karara bağlanması” maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı, “Mülkiyeti Belediyemize ait olan İzzetiye Mahallesi 129 ada 76 parselde kayıtlı 10.300m2 tarlanın, 2886 sayılı kanun kapsamında 10 yıla kadar kiralama ihalesine çıkartılma yetkisinin Belediye Encümeni’ne verilmesi hususunun görüşülmesi” maddesi ile sürdü.

Madde hakkında Emlak ve İstimlak Müdürü Ahmet Yaşar’ın bilgilendirmesinin ardından söz alan Mustafa Helvacıoğlu, “İzzetiye Mahallemizde bir tarlamız var. İşlenmesi söz konusu ve tarlayı işleyecek olana 10 yıllık kiralanması takdir görüyoruz. Bu konu meclisimiz takdiridir.” dedi.

Bunun üzerine söz alan CHP Grup Sözcüsü Feridun Tümer; CHP grubu olarak “Mülkiyeti Belediyemize ait olan İzzetiye Mahallesi 129 ada 76 parselde kayıtlı 10.300m2 tarlanın, 2886 sayılı kanun kapsamında 10 yıla kadar kiralama ihalesine çıkartılma yetkisinin Belediye Encümeni’ne verilmesi hususunun görüşülmesi” maddesi ve “Mülkiyeti ve kullanım hakkı Belediyemize ait olan; a)Büyük Cami Mahallesi Ayşe Sokak No:5 adresinde bulunan 1248 ada 1 parselde kayıtlı 4650m2 park, (Yüceller Teşkilatı Parkı), b)Yukarı Zaferiye Mahallesi Üçler Sokak 813 ada 46 parsel ve 210 ada 44 parselde kayıtlı park alanı, c)Yukarı Zaferiye Mahallesi 753 ada 10 parselde kayıtlı park alanı,d)Cumhuriyet Mahallesi Üsküdar Caddesi No:26 adresinde bulunan 1226 ada 1 parselde kayıtlı 2.045m2 park alanı, e)Yenimescit Mahallesi Esenyurt Caddesi No:2 adresinde bulunan 1164 ada 1 parselde kayıtlı semt sahası bitişiği büfe alanı,f)İspat Cami Mahallesi Metin Çırpan Caddesi 648 ada 1 parselde kayıtlı taşınmaz, g)Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 700 Evler Caddesi No.9 adresinde bulunan park, h)Büyük Cami Mahallesi Anafartalar Caddesi Dış kapı No:2, 1.kat, İç Kapı No:142 (100. Yıl pasajı) adresinde bulunan işyeri, ı)Yeni Mahalle Mehmet Gemici Caddesi 1379 adada kayıtlı park alanı ile 1828 adada kayıtlı pazaryeri alanı arasında kalan park ve otopark alanı olan taşınmazların, 2886 sayılı kanun kapsamında 10 (on) yıla kadar kiralama ihalesine çıkartılması yetkisinin Belediye Encümeni’ne verilmesi hususunun Meclisçe görüşülmesidir.” maddelerinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalelerini talep ettiklerini söyledi.

“BU MADDE PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA GİTMEZ”

Daha sonra söz alan Helvacıoğlu, “Meclisi ve işlevi geciktiriyoruz. 4-5 gün öncesinden Meclis Gündemi size ulaştırılıyor. Bunu son dakikada yapmanız etik değil. Bunu açıkça söylemek istiyorum. Plan Bütçe’nin işi değil bu. Plan Bütçe ile ilgili değil. Emlak İstimlak Müdürlüğü’nün alanı. Sizin söylemeniz, istediğinizle meclis yürümez. Dersinizi çalışsaydınız 4. Maddeyi reddediyoruz derdiniz. Bu madde plan ve bütçe komisyonuna gitmez. Ben oylarınıza sunarım. Kabul edilmezse rafa kaldırırım.” dedi.

Daha sonra yapılan oylamada madde oy çokluğu ile reddedildi.

Toplantı; “Mülkiyeti ve kullanım hakkı Belediyemize ait olan; a)Büyük Cami Mahallesi Ayşe Sokak No:5 adresinde bulunan 1248 ada 1 parselde kayıtlı 4650m2 park, (Yüceller Teşkilatı Parkı), b)Yukarı Zaferiye Mahallesi Üçler Sokak 813 ada 46 parsel ve 210 ada 44 parselde kayıtlı park alanı, c)Yukarı Zaferiye Mahallesi 753 ada 10 parselde kayıtlı park alanı,d)Cumhuriyet Mahallesi Üsküdar Caddesi No:26 adresinde bulunan 1226 ada 1 parselde kayıtlı 2.045m2 park alanı, e)Yenimescit Mahallesi Esenyurt Caddesi No:2 adresinde bulunan 1164 ada 1 parselde kayıtlı semt sahası bitişiği büfe alanı,f)İspat Cami Mahallesi Metin Çırpan Caddesi 648 ada 1 parselde kayıtlı taşınmaz, g)Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 700 Evler Caddesi No.9 adresinde bulunan park, h)Büyük Cami Mahallesi Anafartalar Caddesi Dış kapı No:2, 1.kat, İç Kapı No:142 (100. Yıl pasajı) adresinde bulunan işyeri, ı)Yeni Mahalle Mehmet Gemici Caddesi 1379 adada kayıtlı park alanı ile 1828 adada kayıtlı pazaryeri alanı arasında kalan park ve otopark alanı olan taşınmazların, 2886 sayılı kanun kapsamında 10 (on) yıla kadar kiralama ihalesine çıkartılması yetkisinin Belediye Encümeni’ne verilmesi hususu Meclisçe görüşülmesi” ile sürdü.

“2023’TE DE DURDURAMAYACAKSIN”

Madde ile ilgili söz alan Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Daha önce de bu meclis kiralamalara ‘Evet’ verdi. 30 tane park yaptık, parklara sahip çıkılsın diye işletmeci arıyoruz, istihdam için kapı açıyoruz. Parklar işletilmesin, atıl kalsın geçmiş dönemlerde olduğu gibi… 10 yıllık vermeyebilirsiniz. 25 yıllık kiraya verdiğiniz yer var. Art niyetimiz yok, kim alırsa alsın, ihaleye çıkacağız. Yapmayın gözünüzü seveyim. Hep engel. 2023’te de niyetinizi anladım. 4 gündür neden değerlendirmediniz. Niyetiniz farklı. Neden incelemediniz? Az önce 12. maddede tek tek inceledik. 4. maddeyi istemiyoruz deseydiniz? Bugüne kadar kiramalar komisyona geldi mi? Dersinizi iyi çalışsaydınız, iyi belediyeci olsaydınız, fitne fesat sokmasaydınız 4. maddeye ‘Şer koyuyoruz’ derdiniz.  Bu maddeleri rafa kaldıracağız. Park yapmayalım, konser yapmayalım, onu yapmayalım, park işletmeyelim. Döneminizde yaptığınız parkların hepsi atıl duruyor sahipsizlikten. Ama hizmeti durduramayacaksınız. 2023’te de durduramayacaksın. Parkta yapacağız, yetki mi de Keşan halkı için kullanacağım. Böyle bir siyaset yok. ‘Yine kavga ettiler’ dedirtmek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Ben haksızlığa sesimi yükseltiyorum, Keşan için bağırıyorum. Partinizde ders çalışın. Yakışın o partiye. İYİ Partili arkadaşlarım siz bari ders çalışın. Hizmeti aksatmayın. Bu vatandaşa borcu var belediyenin. Kiralamaların Plan ve Bütçe Komisyonu ile alakası yok. Eski köye yeni adet getiriyorlar. Bir kişiye peşkeş çekiyorsam namerdim. Derdiniz işler yürümesin. Bu belediyede ihalesiz mal vermeyen tek başkan benim. Daha yılın başında goller atılıyor. Bu Keşan’a gol bana değil. Her ay bir polemik, huzursuzluk. Keşan Belediyesi çalışmasın, Belediye Başkanı çalışmasın. 2024’te halkımız karar verir, böyle yaparsanız o sandıkta dersinizi alacaksınız.”

Gündeme ilave edilen; Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan gelen ticari taksilerin tarife güncelleme ve S.S. 59 Nolu İzzetiye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nden gelen öğrenci tarifesinde güncelleme talepleri ile Meclis Üyesi Aladdin Öztürk’ün “İnsani Su Tüketim Hakkı” konulu önergesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

“BELEDİYEYİ KAPATALIM’ DİYE ÖNERGE GETİRİN”

Yapılan oylamanın ardından konuşan Helvacıoğlu, “Bir sonraki ay da ben de sıfıra indirilmesi için öneri vereceğim. Hep beraber karar verelim ve şu su polemiğini bitirelim, Keşan suyu bedavaya kullansın. Zarar edelim ve bu zararı beraber göğüsleyelim. Suda zarar edilme noktasında maliyetten yüzde 20 indirim yapılır. Siz zaten %70 zarar ettiriyorsunuz. Keşan’ı da tatil edelim. Belediye çalışmasın, su akmasın, çöpler alınmasın, parklar yapılmasın, maaşlar verilmesin. Bunu istiyorsanız bunu gerçekleştirelim. 2023’te karar verin; ‘Belediyeyi kapatalım’ diye önerge getirin. Kapatalım, çalıştırmayalım bu belediyeyi. Hayırları getirelim. Kapatalım çalıştırmayalım. İnşallah böyle bir önerge gelir.” diye konuştu.

Toplantı sonunda Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nın 2 Şubat’ta yapılması kararlaştırıldı.

Toplantının ardından söz alan Saadet Parti İlçe Başkanı Ahmet Köseler, Keşan’da bir sokağa  54. Hükümet Başbakanı Prof. Necmettin Erbakan’ın isminin verilmesini isterken Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Ahmet Köseler’den konuyla ilgili dilekçe vermesini talep etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.