DOLAR 32,3826 0.19%
EURO 35,1081 -0.01%
ALTIN 2.324,800,24
BIST 9.106,280,29%
BITCOIN 2270636-0,66%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan Belediyesi AKİM’i kurdu

Keşan Belediyesi AKİM’i kurdu

ABONE OL
2 Temmuz 2020 15:23
Keşan Belediyesi AKİM’i kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi faaliyete geçirdiği AKİM (Akıllı Keşan İzleme Merkezi)’deki 222 kamerayla hem Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryari Kompleksi’ni, hem belediye ana hizmet binasını hem de Keşan Belediyesi’nin faaliyet yürüttüğü hizmet binaları ile faaliyet noktalarını izleyerek güvenli bir belediye yapısı oluşturdu.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu; Başkan Yardımcısı Yakup Balcı ve AKİM’den sorumlu Bilgi İşlem Müdürü Aytaç Onur Akay’la birlikte r AKİM’le ilgili bir açıklama yaptı.

Göreve gelirken söz verdikleri dijital belediyecilik faaliyetleri kapsamında hayata geçirdikleri AKİM’le ilgili bilgi veren Helvacıoğlu, “Akıllı ve güvenli belediyecilik anlayışla dijital belediyecilik faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hizmet merkezlerimizde daha önce güvenlik görevlilerimiz ve bekçilerimizle gözleme ve güvenlik faaliyeti yürütüyorduk. Bu da çok ciddi bir maaliyete neden oluyordu. Hem maddi anlamda tasarruf ediyoruz hem de daha etkin bir çalışma ve dijitalleşme örneği sergiliyoruz. Keşan Belediyesi’nin her noktası AKİM’den izleniyor ve sıkıntılara en kısa sürede müdahale edilmesi açısından bu sistem çok büyük bir kolaylık sağlanıyor. Bu bizim göreve gelirken hayalimizdi. Bilgi İşlem Müdürlüğümüzün başarılı bir çalışmasıyla dijital belediyecilik alanındaki bu uygulamayı tam manasıyla devreye soktuk.” dedi.

Yıl sonuna kadar Keşan Belediyesi’nin 400 noktasında kimin nasıl çalıştığını, tesiste ne gibi faaliyetler yürütüldüğünü hem güvenlik hem de iş disiplini anlamında izleme imkanı oluşturduklarına vurgu yapan Mustafa Helvacıoğlu, “Mücavir alanlarımızdan Erikli ve Yayla’da, Hal Binamızda, Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminalimizde, müzemizde, terfi istasyonlarımızda, İtfaiyemiz ve Cumartesi Pazar alanımızda bu kameraların büyük faydasını görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Yardımcısı Yakup Balcı da şunları söyledi: “360 derece dönebilen ve pazaryerini bütün bir şekilde görebilen kameralar sayesinde güvenlik seviyemizi en üst düzeye çıkarmış olduk. Kameralarımız ısıya ve harekete duyarlı. Kameralarımız 24 saat boyunca kayıtta.”

Daha önce Pazaryeri Kompleksi’nde var olan 120 kameraya ilave olarak komplekse ve hizmet binalarına ekledikleri 102 kamerayla toplamda 222 kamerayla Keşan Belediyesi’nin tüm tesislerini güvenlik altına aldıklarına işaret eden Bilgi İşlem Müdürü Aytaç Onur Akay, “IP kamera kullanarak uzaktaki birimlerimizi dahi Keşan Belediyesi Ana Binası’ndaki AKİM’den görebiliyoruz. Bu projemizi daha da geliştireceğiz. 160 kamera daha sistemimize ilave yapacağız. Bu sayede tesislerimizde hiçbir kör nokta kalmayacak, tüm birimlerimizi gözlem ve güvenlik altına almış olacağız.

Mustafa Helvacıoğlu, AKİM’in başarılı bir şekilde faaliyete geçmesiyle ilgili Başkan Yardımcısı Yakup Balcı ve Bilgi İşlem Müdürlüğü’ne teşekkür etti, sistemin belediye ve Keşan halkına hayırlı olmasını diledi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.