DOLAR 32,5481 0.01%
EURO 35,0134 0.49%
ALTIN 2.434,520,48
BIST 9.771,070,50%
BITCOIN 2082821-4,06%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Keşan kurtuluşunu kutladı

Keşan kurtuluşunu kutladı

ABONE OL
20 Kasım 2020 11:27
Keşan kurtuluşunu kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Keşan İlçesi Düşman İşgalinden Kurutuluşunun 98. Yıldönümünü düzenlenen törenle kutladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Kurtuluş Bayramı töreni Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumu ile başladı.  Törene Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Öztürk Mustafa Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan yardımcıları, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, gaziler, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Keşan Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, Mustafa Helvacıoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Helvacıoğlu, Keşan’ın kurtuluşuyla gurur duyulan nice yıllar dileyerek, Keşan’ın bayramı ve gurur günü 19 Kasım Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı.

“Ülkemizi ve Keşan’ımızı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma ülküsü bizlerin en önemli ödevidir”

Mustafa Helvacıoğlu, “Bugün; Samsun’da yakılan özgürlük ateşinin, karış karış tüm Anadolu’da tutuştuğu, 30 Ağustos’ta alevden sele dönüştüğü, ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ diyenlerin, süngünün üstüne bedenlerini attıkları gündür. Bugün, başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Türk milletinin, ateşle imtihan olduğu gündür. Bugün; bizlerin bu topraklarda özgürce yaşayabilmesi için hiç çekinmeden ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyenlerin günüdür. 30 Ağustoslar, 29 Ekimler, 19 Kasımlar, 15 Temmuzlar kısacası dayanışmayı, bütünleşmeyi ve ulusal onurumuzu koruma erdemini yaşadığımız bu günler, bizler için önemlidir. Bu destansı ve inançlı mücadeleler bizlere bir kez daha gösteriyor ki; ülkemizi ve Keşan’ımızı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma ülküsü bizlerin en önemli ödevidir” dedi.

Tören; Keşan Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun halk oyunları gösterisinin ardından gerçekleştirilen geçit töreniyle sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.