DOLAR 32,3711 0.14%
EURO 35,0102 -0.23%
ALTIN 2.324,670,24
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22932482,15%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan’da 100. Yıl hareketi berekete dönüştü

Keşan’da 100. Yıl hareketi berekete dönüştü

ABONE OL
21 Kasım 2022 16:59
Keşan’da 100. Yıl hareketi berekete dönüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

19 Kasım Keşan’ın Kurtuluşu’nun 100. Yılı ve  18-20 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen “100 Yılın İndirimleri Keşan’da” Alışveriş Günleri etkinlikleri ile ilgili bugün basın açıklaması düzenlendi.

Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 12.00’de başlayan basın açıklamasına; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Odası Başkanı Hüseyin Erkan, Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Esnaf Odası Başkan Vekili Mustafa Çakır, Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocaman ve Keşan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Mutlu Gezer katıldı.

HELVACIOĞLU; “ASIRLIK GURURUMUZUN YIL DÖNÜMÜNÜ HEP BİRLİKTE HEYECANLA KUTLADIK”

Basın açıklamasında ilk olarak Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu konuştu.

Keşan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını geride bıraktıklarını belirterek konuşmasına başlayan Helvacıoğlu, “Asırlık gururumuzun yıl dönümünü hep birlikte heyecanla kutladık. Tüm Keşan özgürlük yıldönümünde tek yürek olarak attı. 100. Yıl dönümümüzü tüm ihtişamıyla 3 gün boyunca düzenlediğimiz etkinlikler ile taçlandırdık. Öyle bir birliktelik vardı ki; Keşan’ın vatan sevgisinin her şeyin üzerinde olduğunu bir kez daha gördük. ‘Sevdamızın adı Keşan’, ‘Sevdamızın adı Türkiye’ diyerek 100 yıllık bir destanı coşkuyla yüreğimizde taşıdık. Keşan’ımız kurum ve kuruluşlarıyla birliktelik örneği göstermiştir. Keşan tüm kurum ve kuruluşlarıyla tek yürek halindeydi. Tüm kurum ve kuruluşlar birbirinin elinden tuttu. Yüreğimiz Keşan için tek yürek halindeydi.” dedi.

“2. YÜZYILA EMİN ADIMLARLA YÜRÜYECEĞİMİZİN KARARLILIĞINI ORTAYA KOYDUK”

Keşan’ın; 2. yüzyılına emin adımlarla yürüyeceğinin kararlılığını ortaya koyduğuna vurgu yapan Mustafa Helvacıoğlu, “İlk yüzyıl biz yöneticilere nasip oldu. 2. Yüzyıl da çocuklarımız ve torunlarımıza nasip olacak inşallah. İnşallah bu büyük mirası ve bu örnek birliktelik ruhunu gelecek nesillere taşıyacağız. Mazimizin güzel ve güçlü hatırasını kenetlenerek yaşatan tüm hemşehrilerimize de canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tekrar Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahramanlarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Keşan’ın 100. yılına ilişkin birçok etkinlik yapılmasına rağmen son 3 günde yapılan etkinliklerin 100. yıl etkinliklerini taçlandırdığını kaydeden Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Etkinliklerimizde destek olan tüm kurum ve kuruluşlarımıza, kaymakamımıza, siyasilerimize, milletvekilimize ve Valimize, STK’larımıza, oda ve borsamıza sonsuz teşekkürler ediyoruz.”

ŞAPÇI; “YEREL İŞLETMELERİMİZİN KIŞ AYINA GİRMEDEN ÖNCE İŞLERİNİ ARTTIRMAYA YÖNELİK KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLEDİK”

Helvacıoğlu’nun ardından Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı söz aldı.

Şapçı, “18-1920 Kasım 2022 tarihlerinde Keşan’ımızın kurtuluşunu tüm paydaşlarımızla birlikte 100 Yılın İndirimleri Keşan’da etkinliğini büyük bir titizlik ile gerçekleştirdik. Keşan’ımızın tüm sokaklarında eş zamanlı etkinlikler düzenleyerek, üyelerimizin ve yerel İşletmelerimizin kış ayına girmeden önce işlerini arttırmaya yönelik katkı sağlamayı hedefledik. Yaptığımız çalışmalar doğrultusunda Yunanistan’dan 18 Kasım Cuma günü 2 otobüs, Cumartesi günü 2 otobüs ve Pazar günü 3 otobüs olmakla birlikte toplamda 7 otobüs ve yüzlerce kişiyi Keşan’ımızda ağırladık. Şehrimizin sokaklarında yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimize yönelik düzenlemiş olduğumuz Bando Dinletileri, Sokak Müzikleri, Halk Dansları Toplulukları, Oyun Grupları, maskotlar, Ateşbaz, Tahta Bacaklı adamlar, Sokak Sergileri, Yöresel Ürün Pazarları olarak birçok alanda misafirlerimizin ilgisini çekecek ve eş zamanlı hemen hemen tüm sokaklarımızda etkinlikler düzenledik. Büyük konser ve DJ partileri ile büyük dinletileri de kurul kararıyla iptal ettik. 100 Yılın İndirimleri Keşan’da etkinliğimiz kapsamında toplamda part-time olarak 150 kişiye istihdam sağladık. Şehrimizi cazibe merkezi haline getirecek olan etkinliğimizin bu yıl ilkini gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemlerde de bu etkinlikleri daha kapsamlı olarak Belediyemiz, Keşan Ticaret Borsamız ve Esnaf Odalarımız ile birlikte hayata geçirmeye devam edeceğiz. Sokaklarımızda oluşturmuş olduğumuz stant alanlarımıza büyük ölçüde katkı veren kurum ve kuruluşlarımıza, kooperatiflerimize, derneklerimize ve spor kulüplerimize harcamış oldukları emeklerden dolayı teşekkür ederim. Ayrıca Etkinliğimize sponsor olarak katkı sağlayan üyelerimize ve yerel İşletmelerimize ve etkinliğin oluşmasında mutfak tarafında çalışmalar yürüten Keşan Belediye personellerimize, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası personellerimize, Keşan Ticaret Borsası personellerimize, Esnaf Odası personellerimize ve etkinliklerde gönüllü olarak görev alan Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Trakya Üniversitesi Keşan Hakkı Yörük Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencilerine teşekkür ediyoruz. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak Üyelerimizin ve yerel İşletmelerimizin gelişimine bugün olduğu gibi gelecekte de katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bölgemizi ticaret, sanayi, tarım ve turizm alanlarında ülkemizin gözdesi haline getirmek için çalışmalarımızı büyük özveri ile sürdürüyoruz. Son olarak Keşan’ımızı marka değeri haline getirmek için tüm kurum ve kuruluşlarımız ile omuz omuza mücadele ederek, her alanda bölgemizi ön plana çıkarmak için gayret göstereceğiz.” diye konuştu.

KAYMAZ; “TRAKYA’DA ÖRNEK BİR ROL MODEL BİRLİK VE BERABERLİK SERGİLENDİ”

Basın açıklamasına daha sonra Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz söz aldı.

Kaymaz, birlik ve beraberlik temasının işlendiği 100. Yıl kurtuluşunun Keşan’da yaşandığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Tüm etkinlik paydaşlarına ve çalışma arkadaşlarımıza, esnaf odalarımıza ve Keşan halkımıza teşekkür ediyoruz. Yüce Yaradana da şükranlarımızı sunuyoruz. En ufak bir sorunla karşılaşmadık, huzursuz yaşanmadı. Trakya’da örnek bir rol model birlik ve beraberlik sergilendi. 2. Yüzyılda tüm insanlığa; sevginin, saygının, barışın, kardeşliğin hakim olmasını diliyorum. Kısacası etkinliklerde katkı sunan herkese Keşan Ticaret Borsası Meclisi olarak teşekkür ediyorum.”

ÇAKMAK; “100. YIL NEDENİYLE AYRI HEYECANLA BÖLGEYE HİZMET EDİLDİ”

Kaymaz’ın ardından Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, etkinlikleri düzenleyen Kurtuluş Komitesi’nde Keşan’ın kurtuluşunun 100. Yılı nedeniyle ayrı bir heyecan olduğunu ve bu heyecanla bölgeye hizmet edildiğini dile getirerek, şunları kaydetti: “Yurtdışı dahil tüm bölgeye ulaşmak için geniş kapsamlı bir organizasyon planıyla çalıştık. Etkinliklerimizi önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı gerçekleştirmek hedefiyle şimdiden çalışmaya başladık. Paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

KOCAMAN; “BİRLİKTELİĞİMİZİ BOZMAZSAK DAHA DA BÜYÜK ORGANİZASYONLARA İMZA ATABİLİRİZ”

Çakmak’tan sonra Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kocaman söz aldı.

Keşan’ın 100. Yılıyla ilgili etkinliklerde katkı sunan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kocaman, “Tüm paydaşlara ve esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Keşan olarak bu birlikteliğimizi bozmazsak daha da büyük organizasyonlara imza atabiliriz. İllerde dahi bu birliktelik çoğu yerde yok. Birlikteliğimizle her şeyin üstesinden başarıyla gelebiliriz.” dedi.

GEZER; “ODA OLARAK ETKİNLİKLERDE GÖREV ALMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUK”

Etkinlikte daha sonra Keşan Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Mutlu Gezer, şöyle konuştu: “Oda olarak etkinliklerde görev almaktan büyük mutluluk duyduk. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da geniş çaplı etkinliklere yine birlikte imza atarız.”

ÇAKIR; “HALKIMIZ YEREL ESNAFI TERCİH ETTİĞİNİ GÖSTERDİ”

Keşan Sebze Bakkal ve Manavlar Esnaf Odası Başkan Vekili Mustafa Çakır, Esnaf Odaları olarak ilk kez bu etkinlikte yer aldıklarını kaydetti ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “İndirimleri biz halkımızın gönlünde yaptık. Keşan’ımız Belediye Başkanımız, Ticaret Odamız, Borsamız ve esnaf odalarımızla çağ atladı. Bizler de halkımızın yanında olduk. Keşan çok güzel bir festival yaşadı. Halkımız da bize sahip çıktı. Halkımız yerel esnafı tercih ettiğini gösterdi. İleriki yıllarda daha iyisini yine birlikte yapacağız. Keşan’ımız 100. Yılında çok güzeldi daha da güzel olacak.” şeklinde konuştu.

ERKAN; “KEŞAN’I HER ORTAMDA EN İYİ ŞEKİLDE ANLATMAMIZ LAZIM”

Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Erkan da Keşan’ın kurtuluş etkinliklerinde her kesimiyle birlikte olduğunu, bir arada olmaya da devam edeceğinin altını çizerek, konuşmasında şu ifadeler yer verdi: “Taksim’de yaşanan terör saldırısı nedeniyle etkinliklerimizde eğlence kısmını en aza indirdik. Çok daha güzel etkinlikler yapmayı planlıyorduk. Buruk bir süreçti. Terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Başka Keşan yok, Keşan’ı her ortamda en iyi şekilde anlatmamız lazım. Keşan’ın aynası sanayidir. Sanayisi olmayan bir yer hiçbir varlık gösteremez. Bu vesileyle katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz.”

ŞEN’DEN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen de Keşan’ın 100. Kurtuluş yıldönümü etkinliklerinde emeği geçen herkese teşekkür etti ve önümüzdeki süreçte yapılacak etkinliklerde yine birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

HELVACIOĞLU; “KEŞAN’DA 100. YIL HAREKETİ BEREKETE DÖNÜŞTÜ”

Programda kapanış konuşması için yeniden söz alan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, şunları belirtti: “Keşan’ımızın neyi meşhur? dendiğinde Keşan’ın birlikteliği meşhur dememizin önünde artık hiçbir bahane yok. Kaymakamlığıyla, Belediyesiyle, Oda ve Borsasıyla, esnaf odalarıyla, STK’larıyla, siyasilerimizle, milletvekillerimiz ve Valimizle Keşan bir bütün. Trakya’da önder, Türkiye’ye örnek bir ilçe. Birlikten her zaman olduğu gibi rahmet ortaya çıktı. Keşan’ımızda binlerce kişiyi ağırladık ve alışveriş etkinlikleri ekonomiyi taçlandırdı. Keşan’da 100. Yıl hareketi berekete dönüştü. Bu organizasyonları sık sık yapmaya devam edeceğiz. 2023 yılında da Keşan’ın gülen yüzü ve ekonomik yüzü, çalışan yüzünü ve örnek yüzünü görecek herkes. Kurum ve kuruluşlar olarak kimse kimsenin elini bırakmayacak. Alışveriş için bölgemizin her köşesinden gelen misafirlerimize de gönülden teşekkür ediyoruz. Yeni etkinliklerde yeniden buluşmak dileğiyle…”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.