DOLAR 32,3837 0.18%
EURO 35,0022 -0.26%
ALTIN 2.324,410,23
BIST 9.085,850,06%
BITCOIN 2267013-0,70%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan’da, geniş kapsamlı corona denetimi

Keşan’da, geniş kapsamlı corona denetimi

ABONE OL
27 Kasım 2020 14:22
Keşan’da, geniş kapsamlı corona denetimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye; 7 bin 352 noktada, 408 toplu taşıma aracında koronavirüs denetimi gerçekleştirdi

AVM’den hamamlara kadar tüm noktalarda koronavirüs denetimi.

Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimler gerçekleştirildi.

Zabıta ekipleri; lokanta, fırın, gıda satış noktaları, kahvehane, çay ocağı, pazaryeri, spor tesisleri, plaj ve piknik alanları, kapalı yüzme havuzları, hamam, konaklama tesisleri, camiler, berber ve kuaförler, AVM, işyerleri, kamu kurum ve kuruluşları, ticari taksi ve şehir içi minibüsleri ile servis araçları, düğün salonları, internet kafeler, park ve oyun salonları, tekstil atölyeleri, sanayi sitelerindeki dükkanlar, çarşı merkezinde insan yoğunluğunun bulunduğu alanlar ve ticari işletmeler bir bir denetlendi.

Konu hakkında bilgi veren Keşan Belediyesi Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz, koronavirüs ile mücadelede toplam 7 bin 352 noktada denetim gerçekleştirdiklerini söylerken, müdürlük olarak semt pazarları ve Cumartesi günleri kurulan halk pazarında toplam 600 bin adet maske dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yılmaz, denetimlerde 377 toplu taşıma aracında da koronavirüs denetiminde bulunduklarını söyledi. Ekipler; çarşıda ve iş yerlerine vatandaşları maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaları ve yasaklı alanda sigara içmemeleri konusunda uyardı.

Keşan Belediyesi Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı bilgilendirmede; yapılan denetimlerde sosyal mesafe, maske kullanıma ve hijyen konularına vurgu yapıldığını, kurallara uymayanlara cezai işlem uygulandığını kaydetti.

İlçe genelinde denetimlere sıklıkla devam edileceğine dikkat çeken Yılmaz, “Vatandaşlarımızın salığı bizim önceliğimiz. İşyerlerimizde, toplu kullanım alanlarımızda, caddelerde, meydanlarda belirlenen kurallara lütfen uyalım. Maske kullanılması, sosyal mesafeye dikkat edilmesi hem kendi hem de sevdiklerinin sağlığı için çok önemli. Bu bilinçle hareket edelim. Vatandaşlarımızdan çoğunun kurallara uyması, bilinçli bir şekilde maske ve sosyal mesafe kuralına uymalarını bekliyoruz. Denetimlerimiz devam edecek ve kurallara uymayan vatandaşlara cezai işlem uygulanacak”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.